Kazeinin Sindirimi ve Açıga Çıkan Aminoasit Miktarı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve darknesssword tarafından 1 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    588
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Bıyoloji defterini calısırken dıkkatimi ceken bır konuyu sizinle paylasmak istedim,

    Besinler mideye geldiginde kana gastrin hormonu salgılanır.Bu hormon mide özsuyunun salgılanmasını saglar.Ve besinler sindirilmeye başlar.

    Sütün Sindirimi:

    protein+su--->Kazein+su
    kazein+su--->pepton+az miktarda aminoasit

    İşte midede sütün sindırımı bu şekilde.Burdanda gördügümüz üzere sütün sindırimınden cıkması gerekenden daha az aminoasıt açıga cıkıyor.bu yüzden sütü normalden cok tüketmemizin gereklı oldugunu düsünüyorum.mesela 1 bardak içiyorsak bunu 2 bardaga cikartmalıyız.Sizin bu konudaki düsünceleriniz neler?
     
    caneser bunu beğendi.
  2. caneser
    Offline

    caneser Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    kayseri
    bu denlemden anladığımız üzere kazeinden pepton+ bir miktar amino asit oluşuyor.pepton proteinlerin mide öz suyunda sindirime uğramış son halidir. yani o az miktar a.asit sütün içindeki whey proteininden gelmektedir. peptonları emilimi ise uzun sürer. yani bir kayıp yoktur. 1 bardaktaki miktar yeterli ise böyle devam etmeliyiz. umarım yardımcı olabilmişimdir
     
    darknesssword bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş