coyote sizin bu dediginiz az agırlık cok tekrar sistemmi? ben 1 ay aradan sonra tekrar baslıyorum dinlenme sanırım iyi gelmistir önce hafiften basladım su anda heryerim agrıyor sanki bastan baslamısım gibi drop set ve super set programına gececegim ama kafam karıstı simdi yoksa sizin bu dediginizimi uygulayayım
antreman sistemleri çok değişik tabiki ancak çok tekrar ağirlik yada az tekrar çok ağirlik
hepimiz biliyoruzki kas kütlemizi geliştirip yağlardan arınmak için çok dikkatli bir beslenmeye ihtiyac duyuyoruz.
Ancak hepimizde antremana gidiş psikolojisi oluşuyor bunun neticesinde ağir kilolar basıcaz diye fazla enerji ve karbohidrat alımları yapıyoruz, buda bizlere yağ olarak geri dönüyor.
Biz burada yağlanmadan ve vücudumuza su tutturmak istemezken istem dısı olarak ağır antreman yapacağiz diye kilo alıyoruz.
Aslında burada kas kütlesini arttirmak için yogunluğu arttiricaz ve böylece kas hipertrofiside artacak.
gücümüzün yüzde70 leri ile 25 tekrarlı çalışmalar kaslarımıza maksimum stresi oluşturucak.
bir çok sporcunun ağir kaldıracağım diye defalarca komiklikler yaptığına şahit oluyorum üstelik istenilen verimide alamadıklarına. Özellikle yardım alıskanlıgından sizi kurtaracak bir sistem artık siz bench pressteyken partneriniz upright rowing yapmadanda gelişebiliceksınız. Doğru nokta psikoloji fazla enerji alımı yapmadan proteini arttirmak.
Her zaman için doğru kaldırışlar ve antreman yoğunluğu çok daha önemlidir.
biz burada hem tekrar sayılarını arttırıp aynı zamanda direnci de arttiricaz 3-4 saniyelik direnç indirişler ve kaldırışlar dirseklerimizi ve eklemlerimizide kilitlemeden yapacağiz böylece kas gerilimi maksimum olacak. Kaslar tekrarları saymaz bunu unutmayalım. Bizim yaptıgımız kas fiberlerini daha fazla uyararak mikro hasarlar yaratmak ve hipertrofi sağlamak.
set arası dinlenmeleride 1 dakika 1.30 dakika süreye çekicez.
Maksimum gerilim ve yogunluk kaslarımızın gelişimini hızlandırır.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:39 ----------
Zaten bir makalede tekrar sayılarının pekte önemli olmadığı kasın gerilim altında kaldığı sürenin gelişim açısından daha önemli olduğuna dair bir bilgi vardı.
Bu sürede en ideal her set için 60 saniye olarak gösteriliyordu.
Makaleyi yine bftr'de okumuştum ama hangi makaleydi hatırlamıyorum link veremiyorum o yüzden.
Ayrıca bence hiç birimiz antrenmanları tam olarak önerildiği gibi yapmıyoruz.
Mesela yabancı pro bodybuilderlerin 8-10 tekrarlı programlarında adamlar ısrarla söylüyor hareketi yaparken çok yavaş yapın 3 saniye pozitif 4 saniyede negatif kısmı sürsün diye böylece 1 tekrar 7-8 saniye sürüyor ve yine bizim bahsettiğimiz 60 saniye barajına ulaşılıyor hatta geçiyor bile.
Ama dediğim gibi hangimiz bir tekrarı 8 saniyede yapıyoruzki en fazla 2-3 saniye sürüyor bir tekrar.
Çok zor bişey bence o yüzden gerilimi uzun tutmak açısından çok tekrara her zaman olmasa bile ara ara yönelmekte fayda var.
Ama yine kendi görüşüm olarak belirteyim 8-10 tekrarlı programlar eğer her bir tekrar 7-8 saniye olacak şekilde ayarlanabilirse bence çok tekrardan daha iyi netice verir ama dediğim gibi çok zor bişey en azından benim için öyle yani dayanılmaz bir yoğunluğu oluyor antrenmanın o şekilde yapılınca herkesin harcı değil yani.
Dayanılmaz birşey değil kesinlikle, eğer dayanamıyorsan burada bir sorun vardır. Ya o ağarlık sana fazla geliyodur yada açıkçası egon sebebiyle o ağarlıgın altına girmişsindir. senın icin söylemiyorum ama bu gerçek.
Bilinçli olarak idman yapmalıyız.
Önemli olan yoğunluk ve tabiki gerilim.
Ben vücudum su tutsun yağlanmak istemiyorum diyorsanız fazla enerji yağ ve karbohidrat proteine dikkat ederek maksimum verimlilikle çalışmak lazım.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:12 ----------
Zaten bir makalede tekrar sayılarının pekte önemli olmadığı kasın gerilim altında kaldığı sürenin gelişim açısından daha önemli olduğuna dair bir bilgi vardı.
Makaleyi yine bftr'de okumuştum ama hangi makaleydi hatırlamıyorum link veremiyorum o yüzden.
Mesela yabancı pro bodybuilderlerin 8-10 tekrarlı programlarında adamlar ısrarla söylüyor hareketi yaparken çok yavaş yapın 3 saniye pozitif 4 saniyede negatif kısmı sürsün diye böylece 1 tekrar 7-8 saniye sürüyor ve yine bizim bahsettiğimiz 60 saniye barajına ulaşılıyor hatta geçiyor bile.
Ama dediğim gibi hangimiz bir tekrarı 8 saniyede yapıyoruzki en fazla 2-3 saniye sürüyor bir tekrar.
Çok zor bişey bence o yüzden gerilimi uzun tutmak açısından çok tekrara her zaman olmasa bile ara ara yönelmekte fayda var.
Ama yine kendi görüşüm olarak belirteyim 8-10 tekrarlı programlar eğer her bir tekrar 7-8 saniye olacak şekilde ayarlanabilirse bence çok tekrardan daha iyi netice verir ama dediğim gibi çok zor bişey en azından benim için öyle yani dayanılmaz bir yoğunluğu oluyor antrenmanın o şekilde yapılınca herkesin harcı değil yani.
Dayanılmaz birşey değil kesinlikle, eğer dayanamıyorsan burada bir sorun vardır. Ya o ağarlık sana fazla geliyodur yada açıkçası egon sebebiyle o ağarlıgın altına girmişsindir. senın icin söylemiyorum ama bu gerçek.
Ben vücudum su tutsun yağlanmak istemiyorum diyorsanız fazla enerji yağ ve karbohidrat proteine dikkat ederek maksimum verimlilikle çalışmak lazım.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:17 ----------