Kaslar dinlendikçe gelişir.(Deney)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen sene üç gün arka arkaya yarı mekik çektim.3 gündede maksimum 20 tane yapabildim.Daha sonra hiç bir sporla uğraşmadan geçen 2 ay kadar zaman sonra tekrar yarı mekik çekmeyi denedim ve de 45 tane yarı mekik çekebildim.Bu durum kasların dinlendikçe geliştiği anlamına geliyor.Bu yüzden vucut çalışırken bir bölgeyi haftada bir gün çalıştırmanızı tavsiye ederim.Gelişim ve güç kazanma daha hızlı olacaktır.

iyide bu verdiğiniz örneğin "kaslar dinlendikçe gelişir" ile alakası yok.

üç gün arka arkaya mekik çekerseniz tabiki mekik sayısı düşer yorgun kası dinlenmesine fırsat tanımadan çalıştırıyorsunuz çünkü. midenin bir gün arayla çalıştırılması idealdir.

iki ay hiç antreman yapmadan hiç bir kas gelişmez iyi ay yatarak gelişen tek şey bostandaki karpuzdur.

Anlayamadın galibaduh Hayatımda hiç yarı mekik çekmemiştim.İlk çektiğimde 20 tane yapabildim.Diyorum.Üç gün arka arkaya çektikten 2 ay sonra çektiğimde 45 tane çekebildim diyorum.Bir anlasan diyorum.Yalan söylücek halim yok.

alicanoalican senin durumun biraz psikolojik verdiğin örnege göre üst üste çalışıp daha sonra 2 ay kadar vucudu dınlendırmemız mı gerekıyor ?en azından karın kasları için bunu mu yapmalıyız yani?...3 antremanla hiç bir sey yapmadan 2 ay boyunca kaslar gelişir mi?

evet vucudu dinlendirdiğimiz zamanlar da kaslar gelişir antreman sırasın da değil bu dinlendirme dönemide her idman sonrası gelen 24-48 saat içerisin de olur bu zaman dilimi içersinde vucudu ne kadar iyi beslersek ne kadar iyi dinlenir ve uyursak o kadar cabuk gelişirz bunda hepimiz hemfikiriz...

yalnız ben 3 gun ard arda 20 mekik cektım 2 ay hiç bi spor yapmadım 2 ay sonra 45e cıkardım bu 2 ayda kaslarım gelişti dinlendiği için 45 mekik çekebildim durumu tamamen psikolojik bir durum...

Bence ıddıa edılen durumla yasanılan olayın alakası yok!..Yanı 2 ay dınlenme ve kasların gelısmesı ıle ılgılı..Yasını bılmıyorum ama tahmınımce ergenlık donemındesın ve 2 ayda tabıkı kas yapın daha ıyı olucak bu donemde..Dedıgım gıbı yasını tahmın edıyorum sadece..Bıldıgımden degıl..

Anlayamadın galibaduh Hayatımda hiç yarı mekik çekmemiştim.İlk çektiğimde 20 tane yapabildim.Diyorum.Üç gün arka arkaya çektikten 2 ay sonra çektiğimde 45 tane çekebildim diyorum.Bir anlasan diyorum.Yalan söylücek halim yok.

HMMMMMmmmmm o zaman şöle bir hesap yapılabilir..

ilk çektiğin--->20 / 2 = 10 (yarım mekik olduğu için)

3 gün arkarkaya--->10*3= 30

2 ay ara --> 30 gün

O zaman 30/30 =1 (katsayı)

2 ay aradan sonra ---> 45/2=22,5 (yarım mekik olduğu için)

Bu hesaptan çıkan sonuç ; karın kasının gelişim katsayısı 22,5*1=%22,5

Yani karın kaslarını 2 ay dinledirerek %22 oranında geliştirmissin kafa_

Daha fazla dieycek bişi bulamadım, biraz forumu okumanı öneririm.........duh

ya acaip bilgilendirdirn bizi bu bilimsel deneyinle..aynı deneyi bi de biceps için yap bakalım 2 ay sonra sonucu söylersin.merakla bekliyoruz

Arkadaşlar kırıcı olmamaya çalışalım lütfen, yazdıkları doğru veya yanlış bunu kırıcı olmadan belirtirseniz sporcu ahlakına uygun hareket etmiş oluruz. Bu şekilde insanların heveslerini kırıyorsunuz. Hangimiz doğuştan bu bilgilerle doğdu ki?

Baslik sahibinin rencide olmamasi icin, ki gidishat o yonde, basligi kilitledim. Cop kutusuna tasinma sebebi ise basligin kayda deger bir bilgi ya da deney icermemesi. Alicanoalican, lutfen baslik acmadan once forumu biraz gezin, en sIk sorular sorular ve cevaplari bolumunu okuyun, sabit basliklari okuyun, forumda arama yapin ve forum kurallarini okuyun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı