Kasların çabuk yorulması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan swcos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

swcos

Üye
Merhabalar. Benim bir sorunum var. Şınav mekik, ağırlık vs yaparken belli tekrararın üstüne çıkamıyorum yıllardır spor yapmama rağmen bu böyle devam ediyor. Öyle oluyor ki 20 tekrardan sonra vucudum pes ediyor. O gün gün boyunca ertesi güne kadar yapamıyorum. Kan değerlerim normal. Yardımcı olabilir misiniz?

demek ki dayanaklılığın az. Dayanaklılık arttırıcı çalışmalar yapman lazım. Bununla ilgili videolar youtube da filan olabilir. Ama benim bildiğim kardiyoyu arttırıcan. Dayanıklılık kalbini güçlendirince artar. Tabi kalbinde bu arada bir sorun yok di mi ? Bir kardiyolojiye de görün istiyorsan. Orda da sorun varsa dayanaklılık az olur.

Selenyum bazen de K vitamini yetersizliğinde tipiktir.
Sadece kan analizi yatırmasaydınız keşke.
Dengeli bir diyetle beslendiğinize emin misiniz? Cinsel hayatınızın programı da önemli; ilişki sonrası genel triptofan daha doğrusu melatonin ve laktik asit salınımı artar.Bu da uyku hali, hemen sonra girişilen işlerde kolay yorgun düşmek gibi durumlara sebep olabilir.
Sadece sporda mı böyle?merdiven çıkarken ya da normal bir yürüyüş yaparken birden kendinizi tükenmiş hissediyor musunuz?
Bir de ruh sağlığınız nasıl? Nevrotik bozukluklar (depresyon, okb) meydana getirdikleri strese göre yorgunluk oluşturabilirler.
Spor ruh sağlığına çok büyük katkı sağlasa da,%100 hastalıkları önler diyemeyiz.

Son düzenleme:
Kalpte kapak sorunu dışında sorun yok. Zaten çoğu sporcuda varmış bu kapak sorunu. Bir arkadaşımdada var body yapabiliyor. Birde şöyle bir şey var kalbimi aşırı yüklenen yüksek tempolarda koşu güreş dahil yorulma yok ama iş vucut ağırlığını kullanmaya yada dış ağırlığı kullanmaya gelince değişiyor. Kaslarım hemen yoruluyor. Özellikle kol kasları. Tekrar sayısını bile arttıramadım çok denedim.

Yokuş çıkma hariç normalde çok kolay yorulan birisi değilim. Ama sporda hemen yoruluyor kaslarım. Cinsel hayatım haftada 1

Ruh sağlığım yerinde yani bildiğim bir bozukluk yok.

Son düzenleme:
Kalpte kapak sorunu dışında sorun yok. Zaten çoğu sporcuda varmış bu kapak sorunu. Bir arkadaşımdada var body yapabiliyor. Birde şöyle bir şey var kalbimi aşırı yüklenen yüksek tempolarda koşu güreş dahil yorulma yok ama iş vucut ağırlığını kullanmaya yada dış ağırlığı kullanmaya gelince değişiyor. Kaslarım hemen yoruluyor. Özellikle kol kasları. Tekrar sayısını bile arttıramadım çok denedim.

Yokuş çıkma hariç normalde çok kolay yorulan birisi değilim. Ama sporda hemen yoruluyor kaslarım. Cinsel hayatım haftada 1

Ruh sağlığım yerinde yani bildiğim bir bozukluk yok.

Alt tarafı kalp tabi canım jkljkljkl dalga mı geçiyorsunuz? Kalp hastası olduğunuz halde hangi kıstasa göre spor yapıyorsunuz, sizi takip eden spor programınızı denetleyen bir hekim var mı? Çoğu sporcu da kapak sorunu falan da yok, tencere kapağı sanki :D
Profilde de yaş 19 diyor yeni fark ettim, yıllardır da spor yapıyor-muş.
Durmuş bir de uzun uzun yazmışım yaaa:D

Back
Yukarı