Kaslarımın ağrımaması sorunu

Beyler mesela biceps bölgeme oynatamayacak hale getirene kadar set yapıyorum.
Kolum öyle yanıyorki.

Neyse 1 saat sonra geçiyor ve sanki hiç çalışmamışım gibi hissediyorum. Eskiden ağrı falan yapardı ne güzel gelişiyor diye sevinirdim. Şimdi gelişmediğinden korkuyorum. Ağırlık mı artırmam gerekiyor yoksa? (2x 5 kilo dumbell'ım var)

Boy 1.78
Kilo 57

Soruna verilmesi gereken cevap bu değil ama genel olarak cevap vereceğim. Kasların ağrıması geliştiğinin direk göstergesi değildir. Kas kırgınlığı istediğimiz birşeydir ancak geliştiğinin habercisi değildir. Bu bir.

İkincisi spor salonuna git. 5 kiloluk dumbbell'lar ile sınırsız setler ile olacak şeyler değil bunlar.

sınırsız set biceps çalışıpda kaslar yandı diye sevinilmez çünkü gelişmiyor kaslar aşırı çalışmaya girer ve antremanın çöpe gider ayarlanabilir dumbell seti alarak ve ağırlığı artırarak hacim için 3 set 8 tekrarı zor çıkartacak bir ağırlıkla çalış

Beyler ama kollarım başladığım günden daha fit duruyor şu an. işe yaradığından eminim

o zaman bundan sonra 10 kg ile calismaliyim

Aynı şey bendede var karını 2 3 gün ard arda yaparsam 3 gün kasılma olmuyor ama 2 gün dinlendikten sonra yaparsam kasılma oluyo hissediyorum resmen çalıştığını

yaptığın antreman artık hafiften parçalamaya girmiş
kilo arttırman şart
bende evde yaptığım için ağırlığı yavaş arttırıyorum (hem tehlike hem de ağırlık az :) )
ağırlık arttırdığım ilk 1-2 hafta ağrı oluyor
sonraki haftalar ağrı kesiliyor, işin özeti senin vucut o kilolara alışmış
arttırıp şaşırtmazsan sadece kondüsyon kazanırsın
bak mesela ben eskiden kilo arttırma bilmezdim, sürekli 1 seferde daha çok yapmaya bakardım
5 lik dambıllarla 100 lü sayılara çıktığımı hatırlıyorum
o zamanlar şimdi kaldırdıgım agırlıkları yerinden oynatamazdım, ama şimdi o 5 kiloyu o kadar tekrar edemem
yani senin antremanda kondisyona kaymış agırlık hafif olunca..

Ağır gir. thums:

Kasların ağrımaması gelişmediğini göstermez,ben de yeni başladım 1.5 ay oldu ilk başlarda ağrı oluyordu ancak şimdi olmuyor ve her 2 haftada bir kiloları arttırmaya özen gösteriyorum Shoulder press de 35 kiloyla başlayıp 50 kiloya çıktım bench-press de 40 ile başlayıp 50 ye çıktı Barbel currl de 15 ten 25 e ağrı olmuyor ama geliştiğimi görebiliyorum.

Back
Yukarı