Kaslarımı kuvvetlendirmemin bana ne faydası olur ?

Arkadaşlar merhaba benim uzun zamandır aklıma takılan bir soru bu. Şimdi diyelim göğüs kasımı güçlendirdim. Ben futbolcuyum bunun bana ne katkısı olacak ? Yada biseps veyahut triseps kasım güçlü olsa ne işime yarayacak. İyi görüntü vericek doğru fakat kaslarım güçlü olması beni daha dayanıklı mı yapacak ? Mesela kalf kasımı güçlendirdiğim zaman bana ne kazanç sağlayacak ? Teşekkürler bench_O

zevk...

mesela cristiano ronaldo günde bilmem kaç yüz squat ı, mekik sırf zevk için yapıyormuş

emre bölözoğluda sahada deli danalar gibi durmadan koşabilmesinin grup antrenmanları haricinde spor salonunda geçirdiği saatlerin alakası olmadığını söylüyor. tamamen mazoşist olduğundanmış

hatta çalıştığım salonda futbolcu bi arkadaşım var, oda hep öyle diyor, aslında burda yaptıklarımız gerçek hayatta hiç bir işimize yaramayacak ama yapıyor işte...

Ozellikle "soccer" degil de "football" ve rugby oyunculari guc idmani yaparlar. Bunun nedeni mucadelelerde guclu kalabilmektir. Bu iki sporun dogasi bunu gerektirir, fakat futbolda da durum pek farkli degil aslinda.

Kaba bir tabirle, ikili mucadelelerde guclu olan tarafin ayakta kalacagi dusunulurse, bu sporun size faydasi fazlasiyla olacaktir. En basitinden guclu bir defans oyuncusu, rakip forvet oyuncusu icin her zaman korkulu bir ruyadir!

Son düzenleme:
@Dr.Steelhammer aynen öyle bende o cümleyi atacaktım şimdi :) sonuçta cılız ya da yağlı biri için

her spor daha zor hale gelir cılız güç bakımından yağlı olan ise hantallıktan çünkü yağın bir

faydası yok sporda,fazladan ağırlık yane

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ben kaleci olarak oynuyorum futbolu. Sizce spor salonuna yazılmalı mıyım ? Daha iyi sıçramak için hangi kaslarımı kuvvetlendirmem gerek ?

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar kalflara yoğunluk vereceğim. Çünkü kaleci parmak ucunda olması gerekiyor parmak ucunda oluncada kalflar devreye giriyor o zaman kalflara güçlendirmem gerekicek. Ayrıca internette gördüğüm patlayıcı kuvvet antremanı işime yarar mı arkadaşlar ?

ooo warlord, ben eski kalecilerdenim, genzo derlerdi bana :) en önemli özelliğim agility ve refleks'ti, çeviklik için kardiyo süper, hafif ağırlık çok tekrar iyi gider, zaten her sporun temelinde var vg
ayrıca sıçrayış ve çeviklik arttıracak bir diğer uygulama, ayak ağırlıkları kullanman olabilir, ayak bileğine takılan şu hafif ağırlıkları antrenman yaparken kullanmaya bak, zamanla çok faydasını görürsün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba benim uzun zamandır aklıma takılan bir soru bu. Şimdi diyelim göğüs kasımı güçlendirdim. Ben futbolcuyum bunun bana ne katkısı olacak ? Yada biseps veyahut triseps kasım güçlü olsa ne işime yarayacak. İyi görüntü vericek doğru fakat kaslarım güçlü olması beni daha dayanıklı mı yapacak ? Mesela kalf kasımı güçlendirdiğim zaman bana ne kazanç sağlayacak ? Teşekkürler bench_O

Sizin için birincil amaç futbol yaşamınız ise ağırlık çalışarak fonksiyonel performansınızı arttırabilirsiniz. Siz olaya vücut geliştirme penceresinden bakıyorsunuz, orası ayrı bir dünya.

Ağırlık sporu, içinde, farklı spor dallarında daha iyi performansa hizmet eden bir çok egzersiz içeriyor. Sen futbolcuysan ve amacın futbol performansını geliştirmek ise vücudunun belli bölgelerine ağırlık vermen daha akıllıca olur. Üst bacakların, baldırların. Bunların yanı sıra 'Core' dediğimiz merkez bölgemizi güçlendirecek egzersizleri yapman lazım (Squat, Crunch, Deadlift). Tamam senden bir Amerikan Futbolundaki mücadele istenmiyor ancak vücudun merkezinin (üst-alt karın,serratus, oblikler, bel-boyun arası) güçlü olması koşularında, ikili mücadelelerinde bile farkeder. Ağırlık çalışmak, dayanıklılığını arttırmana yardımcı olur. Estetik işin kaymağı.

Ağırlık sporlarından çok şekilde yararlanabilirsin, yelpaze o kadar geniş ki. Kesin olan şey seni geriye götürmez. Doğru yapıldığı takdirde.

Bence gucün yanında hız ve çeviklik için çalışmayıda ekle
Yani sadece güce yönelik çalışman futbolunu çok olumlu etkilemeyecektir

aphelion biraz daha yardımcı olacak bir üslup kullanmanızı tavsiye ederim.

Warlord_x7 https://www.bodyforumtr.com/makaleler/vucut-gelistirme/fitness-ve-vucut-gelistirme.html bu başlığa bir bakın bu spora olan ön yargılar için. Hangi mevkide oynuyorsun bilmem ama en basiti güçlü bir bacakla füze gibi sut atılabilir.

üslubum gayet yerinde ve doğru.

arkadaşın sorduğu sorunun "saçmalığı" kinayeyi hak ediyor.

kalf kaslarını güçlendirmek futbolda benim ne işime yarayacak ? diye bi soru nasıl sorulur !!! güçlü yumruk atabilmek için güçlü kollara omuza sahip olmak gerektiğini her 17 yaşındaki birey bilir heralde ?

ben kendimden ornek vereyim, squat ve leg extensions ve deadlift sayesinde cok sert sutlar atmaya basladim. Ayrica agir calistigim icin, kondiyosnum artti, topu daha uzun tutabiliyorum, daha uzun calim atabiliyorum, daha fazla ikili mucadelelerde bulunuyorum. Oksijen kapasitemi artirdi.

senin fotoları görmüştüm, body balance sağlam sende, ikili mücadeleye girenlerin vay haline :) bende kaleciliği bıraktım, tekniğimde iyidir, bayramda akrabalarla bir halı saha maçı yapmıştık, 4-5 gol attım, ayrıca zayıf olmama rağmen her omuz vurduğum 1 metre gidiyordu :D

Son düzenleyen: Moderatör:
:)) arkadaşlar cevaplar için teşekkürler çok sağolun :) yaza doğru spor salonuna başlamayı düşünüyorum şuan vaktim yok maalesef okul idmanlar derken vakit kalmıyor. Eğer boşluk yaratabilirsem başlayacağım. Çok tekrar hafif ağırlık yapıcam. Tamam burada anlaştık peki hangi kas gruplarına önem vermem gerek ? Mesela karın kaslarımı güçlendirmek için internetten bulduğum p90x ab ripper programını full yapıyorum proteinime dikkat ediyorum. Onun dışında kalf kaslarımı çalıştırıcam. Çevikliğimi arttırabilecek kas gruplarını bana söyler misiniz rica etsem arkadaşlar ? mesela daha iyi sıçramak için daha çabuk olabilmek için gibi. Cevaplarınızı bekliyorum hepinizi seviyorum sağolun bodyforumtr ailesi :)

Daha iyi sicramak icin gereken kaslari yaziyorum, Anatomik resimden sonra bakabilirsin kendin.

Gluteus Maximus

Hamstrings

Quadriceps

Gastrocnemius

Erector Spinae

Abdominals

Kalflar

Bu kaslari calistirmak daha iyi bir ziplama saglar. Ama aralarinda iyi bir denge kurman lazim. Kaslarin isimlerini google a yazarsan hangi kaslar oldugunu gorebilirsin.

Ama kisaca seni daha yuksege ziplatacak olan programi soyle yazabiliriz:

1. Squats
  2. Lunges
  3. Leg Press

bu sporun futbol a yarırı olduğunu düşünüyorum sonuçta dayanıklılık artıyordur güçde artıyor

Back
Yukarı