Kasları hissetmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan armata
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

armata

Üye
Merhabalar, bu spora başlayalı yaklaşık 3 ay oldu. Başladığım günden beri hareketleri doğru formda yaptığımı düşünmeme rağmen sırt ve göğüs kaslarımı neredeyse hiç hissedemiyorum ve bu gerçekten üzücü bir durum. Genellikle ağırlığın başka bir bölgeye vurduğunu hissediyorum örneğin bench presste sanki kollarım ve omzumu kullanıyorum gibi sadece. Yardım ederseniz mutlu olurum iyi forumlar.

bench presste barı almadan once sırtınızı sehpaya guzel oturtmaniz lazim bunun icin scapula retraction denen bi olay var (netten bakın) bunu yaptiginizda omuzlariniz geriye gogsunuz ön plana cikacaktir sıkılığınızı koruyarak barı alın ve bozmadan tekrarlarinizi yapin.

sırt için diyebilceğim her çekişte sırt kaslarınızı sıkın

Sırtta da göğüste de göğüs kafesini öne doğru çıkarmalısın. Tıpkı bir ağaç gövdesini kucaklıyormuş gibi olmalı.

Mesela bench press i ele alalım;

Ağırlığı indirirken göğsünü ileri doğru çıkar. Ağırlığı kaldırırken ise göğsünü geri iterek buradan alacağın güçle kaldır, omuzları ileri iterek değil. Zaten böyle triceps de kolay gelişemeye başlar.

Tüm hareketlerin en doğru formu için ise sana önerim öyle internetten vb videolardan değil de kitap bulup öğrenmen. Anlatımı ve dili daha anlaşılır oluyor. Anatomi olarak da görseller mevcut. Sana önerim "Kas Geliştirme Anatomisi" adlı kitabı al. Hayatın boyunca asla ikileme düşmezsin. Bırak sadece dediklerini, hiçbir hareketi yanlış yapmazsın. Sadece sana değil herkese önerimdir. Hareketi yanlış yaparak vaktinizi boşa harcarsınız. Aynı hataları bende yapmıştım.

bench presste barı almadan once sırtınızı sehpaya guzel oturtmaniz lazim bunun icin scapula retraction denen bi olay var (netten bakın) bunu yaptiginizda omuzlariniz geriye gogsunuz ön plana cikacaktir sıkılığınızı koruyarak barı alın ve bozmadan tekrarlarinizi yapin.

sırt için diyebilceğim her çekişte sırt kaslarınızı sıkın
Cevap için teşekkür ederim öncelikle. Salondaki antrenöre sorduğumda o da aynısını önerdi ve denedim hatta o günden beri hep aynı formda yapmaya çalışıyorum fakat yine de hissedemiyorum göğüslerimi. Yani sanki orada kas yokmuş gibi hissediyorum ve sadece omuzlarım yoruluyor. Her neyse size soracağım şu ki hissedemesem bile kaslarda gelişimden söz edilebilir mi?[DOUBLEPOST=1524474751][/DOUBLEPOST]
Sırtta da göğüste de göğüs kafesini öne doğru çıkarmalısın. Tıpkı bir ağaç gövdesini kucaklıyormuş gibi olmalı.

Mesela bench press i ele alalım;

Ağırlığı indirirken göğsünü ileri doğru çıkar. Ağırlığı kaldırırken ise göğsünü geri iterek buradan alacağın güçle kaldır, omuzları ileri iterek değil. Zaten böyle triceps de kolay gelişemeye başlar.

Tüm hareketlerin en doğru formu için ise sana önerim öyle internetten vb videolardan değil de kitap bulup öğrenmen. Anlatımı ve dili daha anlaşılır oluyor. Anatomi olarak da görseller mevcut. Sana önerim "Kas Geliştirme Anatomisi" adlı kitabı al. Hayatın boyunca asla ikileme düşmezsin. Bırak sadece dediklerini, hiçbir hareketi yanlış yapmazsın. Sadece sana değil herkese önerimdir. Hareketi yanlış yaparak vaktinizi boşa harcarsınız. Aynı hataları bende yapmıştım.
Cevap için teşekkür ederim. Salondaki hocalara cidden bazen güvenemiyorum, hareketi göstermelerine rağmen benim ne kadar doğru yapabildiğim tartışılır. Kendimce internetten bakmaya çalışıyorum sürekli ama bahsettiğiniz kitabi da en kısa sürede edineceğim.[DOUBLEPOST=1524475093][/DOUBLEPOST]
Zihnini çalıştığın bölgeye odakla ve hareketleri en doğru şekilde yapmaya çalış
Hocam dediğiniz olayı daha önce duymuştum evet ve bir çok kez hafif kilolara girip odaklanmayı da denedim fakat durum böyle olunca uzun süre ağırlık arttırımı olmadı ve bu da oldukça motivasyon düşürücü oluyor. Ağırlığı arttırınca da fazla bir odaklanmadan bahsedemiyorum maalesef.

Son düzenleme:
bar hizası omuzunda olabilir meme ucu hizasindan press yapmaya calisin yine olmazsa ağır calisin zamanla kavrarsınız

Back
Yukarı