Kaslı ve bilgili insanlar yardım lütfen

9. Sınıftayım 15 yaşındayım ve kilolu olduğumu düşünüyorum.boyum 1.70
Kilom 65.Şöyle güzel bi vücut sahibi olmak istiyorum.Fazla imkanım yok evde çalışıcam bir çift 5 kg ilk dambılım var.Sağlık sorunum yok. Ne yapmalıyım önce kilo verip sonra mı vücut geliştirmeye başlamalıyım ve programım ne olmalı yardım ederseniz çok mutlu olucam.[DOUBLEPOST=1481370805][/DOUBLEPOST]Ve vücudum oldukça yağlı bunu da ekliyim. Beslenmede nelere dikkat etmeliyim !

Hayır pek yaptığım söylenemez. Günümün çoğu oturarak geçiyor[DOUBLEPOST=1481371515][/DOUBLEPOST]Yardım edicek misiniz ?

Öncelikle hareket etmeye başlaman lazım. Biraz metabolizma hızını yükselt. Şekeri ve şekerli gıdaları mümkünse kes yada senin daha yaşın genç dikkatli tüket. Şınav mekik çek. Bir de eve barfiks çubuğu al barfiks çek. Dumblelarla da omuz çalışırsın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayır pek yaptığım söylenemez. Günümün çoğu oturarak geçiyor[DOUBLEPOST=1481371515][/DOUBLEPOST]Yardım edicek misiniz ?

Öncelikle hareket etmeye başlaman lazım. Biraz metabolizma hızını yükselt. Şekeri ve şekerli gıdaları mümkünse kes yada senin daha yaşın genç dikkatli tüket. Şınav mekik çek. Bir de eve barfiks çubuğu al barfiks çek. Dumblelarla da omuz çalışırsın.

Günde ne kadar yürümem veya koşmam gerek ve egzersizleri hangi aralıklarla yapmalıyım?

Terleyecek kadar :) sana yarın 10km koş desek imkanı yok zaten. Önce yürüyüşle başlarsın. 3 km mesela. Sonra koşuya geçersin yavaş yavaş. Şınav mekik barfiks hergün yada gün aşırı yapabilirsin. Yürüyüş yada koşudan sonra yaparsan vücut ısınmış olur daha iyi olur.

Terleyecek kadar :) sana yarın 10km koş desek imkanı yok zaten. Önce yürüyüşle başlarsın. 3 km mesela. Sonra koşuya geçersin yavaş yavaş. Şınav mekik barfiks hergün yada gün aşırı yapabilirsin. Yürüyüş yada koşudan sonra yaparsan vücut ısınmış olur daha iyi olur.

Teşekkürler

Benim fikrim evde bişeyler yapman yönünde değil çünkü bu bir düzen getirmeyecek.
Ya bir spor salonu
Yada alt yapının sağlam olması için veya kendini geliştirmek açısından bir spor branşı (basketbol,yüzme) gibi bunlara katılman.
Bu branşlarda yapacağın başarı seni fitnessın da içine sokacak ve güzel vücudunla beraber bir kariyerin olacak.
Bu sana bağlı ve bir anda olacak bişey değil. Başta belirttiğim gibi bunlar benim fikrim.

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim fikrim evde bişeyler yapman yönünde değil çünkü bu bir düzen getirmeyecek.
Ya bir spor salonu
Yada alt yapının sağlam olması için veya kendini geliştirmek açısından bir spor branşı (basketbol,yüzme) gibi bunlara katılman.
Bu branşlarda yapacağın başarı seni fitnessın da içine sokacak ve güzel vücudunla beraber bir kariyerin olacak.
Bu sana bağlı ve bir anda olacak bişey değil. Başta belirttiğim gibi bunlar benim fikrim.

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Peki spor salonuna gittiğim takdirde kaç ayda belirgin bi vücudum olur ?

Yeni tavsiyelere açığım.Bi de şunu sorucam spor salonu çok önemli bi etmen mi yani spor salonuna gitmeden bişeyler yapanilir miyim ?

Evde olur olmasına ama spor salonundaki alet ve ağırlık çeşitliliği, seninle beraber çalışan diğer insanları hatta senden daha iyi olanları görmenin motivasyonu, abartmadan sosyalleşebileceğin bir ortam olması falan önemli. Ama askere gittiğinde göreceksin, koşu şınav barfiks ve mekik fit bir vücut için yeter. Ötesini yani büyük bir vücut istiyorsan kendi ağırlığınla çalışman tabiki de yetmez o zaman da ya evini spor salonuna çevireceksin yada spor salonu gideceksin. Bunların hepsinin en üstüne de beslenme ve yeterince dinlenmeyi koy.

Evde olur olmasına ama spor salonundaki alet ve ağırlık çeşitliliği, seninle beraber çalışan diğer insanları hatta senden daha iyi olanları görmenin motivasyonu, abartmadan sosyalleşebileceğin bir ortam olması falan önemli. Ama askere gittiğinde göreceksin, koşu şınav barfiks ve mekik fit bir vücut için yeter. Ötesini yani büyük bir vücut istiyorsan kendi ağırlığınla çalışman tabiki de yetmez o zaman da ya evini spor salonuna çevireceksin yada spor salonu gideceksin. Bunların hepsinin en üstüne de beslenme ve yeterince dinlenmeyi koy.

Senin söylediklerini yapmaya başladım. Vücudumdaki fazlalık yağlardan kurtulmam için önerilerin ne mesela kaç öğün yemek bu yemeğin içeriği falan.[DOUBLEPOST=1481476051][/DOUBLEPOST]
Senin söylediklerini yapmaya başladım. Vücudumdaki fazlalık yağlardan kurtulmam için önerilerin ne mesela kaç öğün yemek bu yemeğin içeriği falan.
Ve adam akıllı 7 şınavdan fazla çekemiyorum

Senin söylediklerini yapmaya başladım. Vücudumdaki fazlalık yağlardan kurtulmam için önerilerin ne mesela kaç öğün yemek bu yemeğin içeriği falan.[DOUBLEPOST=1481476051][/DOUBLEPOST]
Ve adam akıllı 7 şınavdan fazla çekemiyorum

Şınav konusunda stres yapma, her gün çek artacak merak etme. İnternette fazla şınav çekmenin yolları diye arattır çıkar bir şeyler. Genelde set şeklinde önerirler.

Yemek konusunda bir diyetisyen ile görüşmelisin ama yine internette kas gelişimi için örnek beslenme programları diye arat bulursun mutlaka bir şeyler. Güvenilir bir site olmasına dikkat et. Ama temel bilgi olarak her sabah yumurta yemeni, et tavuk ve balık bol bol yemeni tavsiye ederim. Bunun yanında faydalı karbonhidratlar yani baklagiller mutlaka yemelisin. Ceviz badem fındık gibi faydalı yağlar da önemli.

Back
Yukarı