yazdigin yazi hakkinda haklisin. yenilen pilavin ve makananin kepekli olmasi gerekiyor. Patetes, arkadasin bahsettigi patatesin adi Sweet Potato diye gecer. Tatli patates olarak da cevirilebilir. Turkiyede cok pahalli kilosu 20tl falan diye gormustum. Dış kabuğu turuncuya yakın bir rentedir. İçi ise kara kabak rengindedir. 10 dk da haşlandığında çok rahat ezilecek kıvama gelir. Çok lifli bir yapısı vardır. Tadını kabak tatlısına benzetiyorum. Yanlış bilmiyorsam patates püresinin şeker hastaları için iyi bir gıda olduğunu söylüyorlar. Şeker konusundaki gıdalara dikkat etmek istiyorsanız, şeker hastalarına uygulanan diyetleri bir inceleyin. Ben bu aralar kahvaltıda Oats, yani yulaf, yumurtayla beraber tüketiyorum. Biraz tatsız bişey ama yumurtayla beraber tadı daha iyi oluyor. 75 ile 90 saniye arasında mikrodalga fırında hazırlanabiliyor.
--- Mesaj birleştirildi, 6 Nisan 2014 ---
Bu konu çok tartışılıyor ve bu konuyuda çok araştırdım. Şöyle diyeyim, Kalp atış hızınızı belli bir aralıkta tuttuğunuz zaman sadece yağ yakmanız mümkün. Max kalp atış hızınızın %60 düzeyinde tutulduğunda sadece yağ yakılır. Antrenmanla beraber kardıyonun önerilememesinin sebebi, kardiyo sırasında kaslardaki karbonhidratı harcadığınızda antrenman sırasında gücünüz kalmaz dolayısıyla vücut kaslardan yakmaya başlar. Yada antrenman sonrası kardoyoda bunun tam tersidir. Yüksek tempo koşu, kandaki oksijenin yeterince kaslara iletilmesinde yeterli olmaz, bu durumda da kaslar laktik asit fermantasyonuyla kaslardaki karbon hidrat kullanılmaya başlanır. Zaten yorulmanızın nedenide bu laktik asitten kaynaklanır. Eğer siz bu enerjiyi antrenman öncesinde kardiyoda harcarsanız, antrenman sırasında gücünüz olmaz ayrıca antrenman sırasında kaslardan harcamaya baslarsınız. Çünkü antrenmanlarda kaslardaki enerji daha çok kullanılır. Ama şunu unutmayın ki esas yağ yakmak kardio ile olmaz bunu güzel bir diyetle sağlarsınız. Kardio ile de olur ama en onemlisi diet. "Yağ yakmak Gym de değil mutfakta olur" Kris Gethin.
Son düzenleme: 6 Nisan 2014