Kas Kütlesi Mi Kas Gücü Mü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bazı soruların cevabını kendi bedenin daha iyi cevaplıyacaktır.dene öğren çünkü her sistem herkesde aynı sonucu vermez

ikdo bu biraz farklı bir durum bence yani şişirmek ağır vücut yapmak yerine, 3. fotoğraftaki gibi bi vücut olması için benlli kurallar uygulamak gerekir. diyet yapmaya da karar verdim karın kası yapmak için

halterciler çok şişmezler ama vg cilerden çok ağırlık kaldırabilirler
bu hangi ası güçlendirmen ve onu disiplie sokmanla alakalıdır
aynı hareket üstüne profesyonelşir ve o kas grubunu çok güçlü hale getirirler
bu zamanla disipline olur
güç istiyorsan daha ağır basmalısın bu aynı zamanda hacimde yapar
hem çok güçlü olayım hem kasım olması diyemeyiz

Kuvvet antrenmani hipertrofiye(kas kutlesinde ve hacminde artis) neden olacaktir fakat bu belirli bi seviyeye kadar olur. Ozellikle kuvvet/vucut agirligi oraninin onemli oldugu spor dallarinda, atletler minimum kas kutlesi ile maksimum kuvveti hedeflerler. Aslinda vucut gelistirme sporundakine aykiri bir hedef oluyor bu. Dolayisiyla saf kuvvet antrenmani ile hacim antrenmanlari birbirinden farklidir. Saf kuvvet antrenmanida kutle ve hacim kazanimi sagliyacaktir ama dedigim gibi belirli bir seviyede olacaktir.

ikdo bu biraz farklı bir durum bence yani şişirmek ağır vücut yapmak yerine, 3. fotoğraftaki gibi bi vücut olması için benlli kurallar uygulamak gerekir. diyet yapmaya da karar verdim karın kası yapmak için
ben set sayısı olarak sahsen 4 set yerine 3 set calıstıgımda ve set aralarında uzun dinlenmeyle verimlii bir antrenman cıkarıyorum.zaten belli kurallar haricindeki durumların tespitinde kendin deneme yoluyla bul diyorum

Son düzenleme:
Bence şimdilik normal programında ilerle zaten yeni başladığın için her türlü gelişim olur. Bu şekilde en azından bir 6 ay git. Artık vücudunda belirli bir kütle olduğunda da definasyona gir. O dönemde yapman gerekenleri zaten hocan sana söyleyecektir. Diyet, özel ant programı, süper setler vs.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı