Kas = Güç müdür?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu soru pek yanıtlanamayan sorulardan biri galiba. Ben mayıs ayının başında vücut geliştirmeye başladım. Normal olarak şuan hacim amaçlı çalışıyorum.

Ben ağırlık kaldırdıkça gücüm artar mı ? Güç - Kas ilişkisi nasıldır ?

sana basit örnek vereyim yumruğunu sıkabildiğin kadar sık o gücü aklında tut sonra aradan geçen 1 ay sonra tekrar o yumruğu sık anlarsın güç=kas ilişkisini :)

hoca örnek vermişti bana mantıklı gelmişti, paylaşmak istedim ve saçma bir örnek dieceğine daha güzel bir tabir kullanabilirdin mantıksız gibi geliyor felan hıh az insan olmayı deneyin ;)

Sen 20 kiloyu biceps anteramanında maksimum 10 tekrar yapabiliyorsun kollarında 35 cm
aradan zaman geçti kolların 40 cm oldu kaslar büyüdü gelişti 30 kiloyu 10tekrar yapmaya başladın sence bu nedir?

Bu konu uzun uzun tartışıldı güç ve kuvvet ikilisinin karıştırıldığı yerler olabiliyor zaman zaman..

Senin sorduğun anlamda cevap vermek gerekirse cevap: EVET

Biz amatörlerde cevap evet çünkü ağırlık çalışırsın kası büyütürsün ve daha ağır ağırlıkla çalışırsın.. Ama gücü tamamen vücutgeliştirmeye yüklemek doğru değil.. Vücut geliştirmede önemli olan kası çalıştırmaktır.. Örneğin birisi vardır damarlı ve büyük kolları olan ağırlığı orta veya hafif düzeyde hissederek çok tekrar çalışır ve bu adamda muazzam bir görüntü olmasına rağmen aşırı bir kaba kuvveti yoktur.. Aynı şekilde bir powerliftingçi vardır yağlı ve biraz kalıplıdır -Bazıları sıradan kilolu insanlar gibi gözüküyor- ama onun işi en ağırı kaldırmaktır ve bol bol haraketten çalabilir.. Sonuç olarak ta çok ağır kiloları kaldırır..

Özetlemek gerekirse amatör düzeydeyken kas ve güç doğru orantılıdır ilerledikçe bu değişir yada başka bir deyimle yol ikiye ayrılır..

Vücut mu? ağırlık mı?

Birde bu tarz soruların cevapları "güç" yada "kuvvet" kelimesinin anlamlarına göre değişir.. Kaldı ki bu kelimelerin anlamları da zaten kişiden kişiye değişir..

Mesela biz burda ağırlık kaldırmak olarak değerlendiriyoruz.. Biri kalkarda derse ki bana göre dünyadaki en güçlü insan en iyi güreşçidir..Kesinlikle kimse birşey diyemez..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı