Kas Ağrısı Varken Çalışma

İlk başladığım hafta bende de şiddetli ağrılar oldu antrenmanlara gitmiyodum hocamız dedi antrenman yaparak geçer ağrılar gittim gerçekten de antrenman yaptığım ilk gün yok denecek kadar azaldı ağrılar bilmiyorum normalmi ama bende böyle oldu bide ağrısız kas gelişmez kaslar ağrıyınca daha bi başka hissediyosun bence tatlı ağrılar insan bi süre sonra alışıyo hoşuna bile gidiyo bilmiyorum aynı düşüncede olan var mı :)

dinlenmede 3. günümdeyim benim kas ağrılarım halen devam ediyor, biraz daha dinleneyimmi yoksa üstünemi gidelim fikri olan?

dinlenmede 3. günümdeyim benim kas ağrılarım halen devam ediyor, biraz daha dinleneyimmi yoksa üstünemi gidelim fikri olan?
S - Ağrıyan Bir Kası Çalıştırmalı mıyız ?
C - Çalıştırmamak daha doğrudur. Bacak çalıştırırsanız ve bacaklarınız "Squat" hareketinden dolayı ağrıyorsa ve o gün "Göğüs" çalışmanız varsa sorun yoktur. Fakat bacak çalışmanız varsa ve bacak kaslarınız son bacak çalışmasından sonra halâ ağrıyorsa, en az bir gün daha dinlenmelisiniz. Çünkü kaslarınız dinlenirken gelişir ve yenilenir.(1)
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

• Like
Reactions: Azi
Kaslar dinlenirken gelişir. Ağrı olduğu gün dinlenilirse vücut için daha yararlı olur. Eğer çalışmak zorundaysanız o zaman farklı bir kas grubunu çalıştırınız. Böylece sorun olmaz. Beslenmenizede dikkat etmek şartıyla tabii ki...

konuyu açan arkadaş için söylemiyorum ama (bence daha yeni olduğu için fazla yormamalı, hem kasları hem motivasyonu (isteksizlik yapabilir) için);

M&F taki bir yazıda hala kas ağrısı varken ağrıyan kası bir program dahilinde tekrardan çalıştırmışlar. Yapılan gözlemde olumsuz bir duruma rastlanılmamış,kas kazanımı sağlanılmış. Dergi şu an yanımda değil ama belki hatırlayan bir arkadaş vardır ayrıntılarını...

bu yazı bence deneyimli ve antrenmanlı kişiler için yazılmış..

Back
Yukarı