Kas şekillendirmesi için... Yardım !

elite35

Üye
Evet arkadaşlar, abiler, yetkililer şimdi sizlere önemli bi konuda sorularım olacak.
Ben 5 aya yakın VG ile ilgileniyorum. Güzel gelişmelerim oldu. Her hafta daha ağır girmeye çalıştım ve başarılı da oldum.
Kısacası yerimde saydığımı düşünmedim son 2 aydır. 2 ayda 64 kg'dan 76 kg'a çıktım. 64 kg iken bol gelen pantolonum hala bol geliyor hatta düşüyor. Fazla yağ kütlesi aldığımı düşünmüyorum. Üçgen bi görüntüm var yalnız bende hatlar belli değil. Kollarda karında omuzda falan o kadar sıkıntı yok belli hatlarım ama özellikle göğüs bölgemde hat yok denecek kadar az. Şişkin ve sert ama hat yok.
Buna özel bi çalışma nasıl yapabilirim ? Ağırlığa önem vermeyip hafif setler mi çıkarmalıyım ?
Bir de bu hatlandırmaya çalışırken günlük protein alımına eskisi gibi devam mı etmeliyim ? Yoksa düşürecek miyiz ?
 
proyu arttır dostum kaslar yanmasın halteri fazla kaldırman lazım en az 15 defa yetecektir. yağıda azaltman lazım yoksa kaslar meydana çıkmaz.
 
Ağırlık konusu ne olacak ağırlıklar ne oranda düşecek ?
Mesela ben bench press 4 set şu şekilde giriyordum:
1. set 20 KG 12 tekrar
2. set 30 KG 10 tekrar
3. set 40 KG 10 tekrar
4. set 55-60 KG 8 tekrar

Ağırlıkları düşürecek miyim çünkü bu şekilde çok fazla tekrar yapamam. Şu an nasıl yapmalıyım ?
 
tam net cevap alamadım. zaten kısmen bildiğim şeyleri söylüyorsunuz.
20 kg ile 15 tekrar derken 4 set boyunca bu ağırlıkla mı yapacağım ?
sabit bi ağırlık mı olacak ?
 
Sadece kas kütleni arttırıp yağ kütleni azaltman lazım. Üçgen görüntüye rağmen definisyon görememen henüz yeterli kas kütlesine sahip olmadığını gösteriyor. 76 kiloda başlangıç seviyesini geçebildim demen için 70 kiloyla 8-10 tekrar çıkartabilmen lazım. Bu şekilde devam et, kendini geliştir ve sonra fazla yağlardan kurtulmak için diyete gir. Bu aşamada definisyon görebilmen lazım. Düşük kilo-çok tekrarla falan alakası yok olayın. Yağ oranı %15'in altına düşüp %10'lara doğru gerilemeye başladıkça ve yeterli kas kütlen varsa istediğin görüntü oluşur.
 
Back
Yukarı