Kas İnşası İçin Kalori Fazlası Şart Mı?

mrtshn

Üye
Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle yaşım 27 boyum 186. Spor geçmişimden bahsedeyim. Ocak ayından beri spor yapmaya başladım. Öncelikle 3 ay gibi bir süre ( 2 ay focus 25t 1 ay insanity max 30) boyunca hiit şeklinde çalıştım. Bu programlar ile dengeli ve temiz beslenerek 95 civarı kilolardan 85 civarı kilolara düştüm. Bunun yanı sıra spor sevgisi ve sağlıklı yaşama disiplini kazandım ki bence hayatımda yaptığım en iyi değişikliklerden biri oldu.

Son iki aydır body beast programını uyguluyorum. Bunun ilk ayı fullbody şeklinde ikinci ayı ise build ayı split şeklinde çalıştım. Bu dönemde beslenmem çoğunlukla temiz oldu. Protein ağırlıklı ve karbonhidratı sağlıklı kaynaklardan aldım. Yine kalori açığı yarattım bu süre içinde.

Şu an vücudum aman aman kaslı olmasa da eskisine nazaran çok çok daha biçimli. Belli oranda bir kuvvet artışı var. Tabi ki göbek ve göğüs bölgemde hala yağ var. Kilom şu an tahminen 80-85 arası bir yerde. Kas inşasını hızlandırmak, büyütmek istiyorum. Bunun için kalori fazlası şart mı? Bu hesaba göre günde 3000-3300 kalori üstü tüketmem gerek kabaca. Açıkçası ağırlığa geçtikten sonra iştahım da açıldı. Bunu vücudun bir sinyali olarak algılıyorum. Şu an vücuttaki yağ oranını iyice düşürmek için uğraşmalı mıyım yoksa hafiften kalori fazlası yaratıp fazla kilolar için sonradan mı endişelenmeliyim?

Umarım açıklayıcı olmuştur. Gerekirse fotoğraf koyabilirim. Herkese sporlu günler.

GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bende benzer bir tereddüt içindeyim ama diyet yaparken bir süre sonra kas alma duruyor gibi geldi bana. başlangıçta ufak ufak ölçü artışı olurken yağlar atıldıkça iyice ölçülerde azalma oluyor zamanla bence fotoğraf at ona göre sağlıklı yorumlar gelir

Arkadaşlar konuyu resimlerle güncelliyorum. Yorumlarınızı paylaşır iseniz sevinirim. İyi forumlar.
94f53e7276d607e5e804726296b4e35e.jpg
f88e37a20d7e5fc341b45eb12e9fd49c.jpg
e1f0702cdc349ecd04abb19a5eea7675.jpg
5ce21a90dd02d008a6f7caa25e933a66.jpg
19ed3d6cf5b24595dc581ba88e840f2b.jpg

Hayır kalori fazlası oluşturmadan da kas kütleni artırabilirsin. Ancak kazanacağın kas kütlesi kalori fazlası oluşturduğundaki kadar fazla olmayacaktır(her iki durumda da ağır direnç egzersizi ve uygun beslenme ile)

kas gelişimi ve beslenme ilişkisi henüz %100 netlik kazanmış bir konu değildir
örnek spora yeni başlayan biri hem yağ yakıp hem kas kazanabiliyor bunun sebebi vücut hiç alışık olmadığı bir şeyle karşılaştığı için kasları büyümeye zorluyor
aynı mantıkla hareket ederek definasyon döneminde kasları mümkün oldukça şaşırtmayı deneyin süpersetler dropsetler farklı hareketler gibi
devamlı aynı hareketlere takılıp kalmayın isterse compound hareketler olsun farketmez değiştirin, vücudumuz aynı harekete bir süre sonra tepki vermeyi kesiyor veya iyice azaltıyor ya hareketi değiştirmek zorundasınız yada tekrarları

günlük ihtiyacını çok aşmadan 200 300 kalori ilave ile devam etmeni öneririm vücudunun kaslanmaya ihtiyacı var ilk planda yağ oranında aman aman bir yükseklikte değil şuan. temiz beslenip yağsız kütle eklemelisin

Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle yaşım 27 boyum 186. Spor geçmişimden bahsedeyim. Ocak ayından beri spor yapmaya başladım. Öncelikle 3 ay gibi bir süre ( 2 ay focus 25t 1 ay insanity max 30) boyunca hiit şeklinde çalıştım. Bu programlar ile dengeli ve temiz beslenerek 95 civarı kilolardan 85 civarı kilolara düştüm. Bunun yanı sıra spor sevgisi ve sağlıklı yaşama disiplini kazandım ki bence hayatımda yaptığım en iyi değişikliklerden biri oldu.

Son iki aydır body beast programını uyguluyorum. Bunun ilk ayı fullbody şeklinde ikinci ayı ise build ayı split şeklinde çalıştım. Bu dönemde beslenmem çoğunlukla temiz oldu. Protein ağırlıklı ve karbonhidratı sağlıklı kaynaklardan aldım. Yine kalori açığı yarattım bu süre içinde.

Şu an vücudum aman aman kaslı olmasa da eskisine nazaran çok çok daha biçimli. Belli oranda bir kuvvet artışı var. Tabi ki göbek ve göğüs bölgemde hala yağ var. Kilom şu an tahminen 80-85 arası bir yerde. Kas inşasını hızlandırmak, büyütmek istiyorum. Bunun için kalori fazlası şart mı? Bu hesaba göre günde 3000-3300 kalori üstü tüketmem gerek kabaca. Açıkçası ağırlığa geçtikten sonra iştahım da açıldı. Bunu vücudun bir sinyali olarak algılıyorum. Şu an vücuttaki yağ oranını iyice düşürmek için uğraşmalı mıyım yoksa hafiften kalori fazlası yaratıp fazla kilolar için sonradan mı endişelenmeliyim?

Umarım açıklayıcı olmuştur. Gerekirse fotoğraf koyabilirim. Herkese sporlu günler.

Önce kilonu al kaslarını inşa et sonra yağ yakarsın. Hem yağ yakıp hem kas inşa etmek sadece yeni başlayan insanlarda doğru antrenman, doğru makro dağılımı, doğru dinlenme ile gerçekleşebilir. Bunların doğruluğundan emin olmak da imkansıza yakın bir şeydir. O yüzden kalori fazlası yaratmanı tavsiye ediyorum.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen hem yağ yakıp hem kas inşa etmek çok zordur.
Kalori fazlası oluşturarak kütle kazan ardından kalori açığı oluşturarak kilo verebilirsin.

Back
Yukarı