Kasın Ağrımaması

Merhaba arkadaşlar. Ben spora yaklaşık 1,5 aydır gidiyorum. Salonumuzda hoca yok. Kendimiz öğrenip yapıyoruz.İlk gittiğim 4 gün genel çalıştım.Sonra sıkıldım ve bıraktım.Serbest ağırlıklara geçtim.Sonra burada biceps egzersizleri ve omuz egzersizleri var.Vücut geliştirme egzersizleri bölümünde olanlar.Hepsini telefona kaydettim.Pazatesiden-Cumartesiye her gün gidip yaklaşık 15 biceps 15 omuz egzersizi 3 set hepsi 12 reps olarak yaptım. 5 kg ile yaptım. Bicepslerim ve omuzum çok kötü ağrıdı.Protein tozuda aldım.Sonraki hafta pazartesi geldiğimde bicepslerim ve omuzlarımın eskisine göre büyüdüğünü ve geliştiğini farkettim. Arkadaşlarıma göre baya büyümüştü.Artık 5 kg ile hiç ağrıtmıyordu.Bence 7,5 ile başladım.Program aldım ve düzene soktum.
Pazartesi: Göğüs&arka kol
Salı: Sırt&ön kol
Çarşamba: Omuz&Bacak
Diğer 3 gün ise tekrarı. Ama bicepslerim ağrımıyor artık. 7,5 kg ile ağrımıyor. Biceps ağrımıyor ama hissediyorum sertleşiyor. Onun yerine bilek ile dirsek arası ağrıyor.

Arkadaşlar bilgisiz olduğum için böyle oldu. Ama şimdi sizden yardım istiyorum. Nasıl gitmeliyim, ağrı yine nasıl olur nasıl gelişir.

Edit: Vücudumun tüm yerleri az da olsa gelişti. Göğüs,bacak,arka kol... Program aldıktan sonra.

hem beslenme hemde antreman bölümlerini iyice bi oku sonra kendine program hazırlayabilirsin hareketlerin tam formunuda öğren videolarını izle öyle çalış

15 biceps 15 omuz egzersizi derken? 15 farklı hareketse bu çok fazla. Bir bölgeye 3-4 farklı hareket 3 setten yeterli yeni başladıysan. Madem bölgesel çalışıyorsun göğüs biceps, omuz triceps, sırt bacak çalış. Çalıştığın kası hissedemiyorsan biraz daha o kası sıkarak çalış ve indirip kaldırırken çok acele etme, kontrollü bir biçimde indir ve kaldır, özellikle indirirken daha yavaş indir. Bol şans.

Sağolun yardımlarınız ve önerileriniz için. @KutsalSpartacus evet doğru anlamışsın. @doxux ağrı gelişme demek değildir derken?
15 farklı hareketi sana kim önerdiyse anlamıyordur bu işten. Ben uzun zamandır yapıyorum ve tek bölge için 5 farklı hareket yapıyorum. Antrenmanım 1 saati geçmez, ısınma hariç. Sana tavsiyem uzun tutma antrenmanı kısa sürsün ama sert geçsin, kasların yandığını hisset ve testesteronun artacaktr böyle yaparsan. Seçim senin.

Back
Yukarı