karpuz kavun ve meyve şekeri?aklıma takılan bi soru?

yazın yedigim meyvelerein en basında gelir yanında lorla super giden bir meyve mide siskinligi haricinde bende hic kilo sorunu yasamadım ve bolca da yerim :)

2.5-3 lt'nin üzerine çıkılmamalı mı? Tamam çok abartı su içildiğinde "su zehirlenmesi" problemi ile karşılaşılabileceğini okudum ama bu 2.5- 3 lt'nin çok üstü için geçerli... Kaldı ki yazın daha çok su kaybettiğimiz için içtiğimiz su miktarı kışa göre daha fazla olmalı... Benim spor yaparken tükettiğim ile beraber yazın günlük su tüketimim 5 lt civarında oluyor.

Yazın 2.5-3 lt. üzerine çıkılmaması gerektiği ile ilgili kaynak gösterebilir misiniz?
kaynağı hatırlamıyorm ama vücüt ağırlığını 30 bölün ideal su ihtiyacınızı hesaplarsınız diye yazı okumuştum tabi bu bizim için alt sınır gibi bisey çünkü spor yapıyoruz ayrıca yazında alınan su miktarının artılıması yerinde bi hareket olur.5lt su içmenin bi zararı olacağını zannetmiyorum.

ne 2.5 u ne 3 ü :D :D günde 8 lt felan içerseniz zararlı spor yapan için 6 lt normal bir rakam. tabii bazı kişiler içermiyor ben mesela günlük 4 lt yi geçiyorumdur rahat 70 lik tekila şişesi günde kaç kez doluyor bende sayamıyorum :) (spor nedeniyle kalkmamak için 70 cl lik tekila şişesine su dolduruyorum :) ) hemde kolay kırılmıyor bildiğiniz gibi olmeca şişeleri :) işin aslı zaten sporda bol sıvı kaybediyoruz gün içerisinde spor yapan adamın bazal metobazilma hızı normale göre yüksketir daha hızlı ter atar. dolayısıyla kaybedilen suy geri almak gerekir :D

Back
Yukarı