Karnitin ve cla kullanmalı mıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan freyja
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
21 kg yağ var şu an vücudumda :') 6 haftada 15 16 kg civarına iner diye umuyorum :D bir de ip atlamaya başlayacağım. Yağ yakımı yüksekmiş doğru mudur?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir de ben yalnızca kardio yapıyorum bir de mekik. Ağırlık kaldırmıyorum. Kaldırmam gerekli mi?

Ağırlık çalışması yağ yakmak için en iyi yöntemlerden biri. Klasik kardiyodan daha etkilidir.

Ağırlık çalışması yağ yakmak için en iyi yöntemlerden biri. Klasik kardiyodan daha etkilidir.
Merhaba,

Yeni konu açmaktansa burada danışmayı uygun gördüm. 1.76 boyunda, 68 kiloyum. İdeal kilomdan uzağım fakat göbekte yağlanma var. Ben de artık yağ yakımı için kardiyo yapmak istiyorum. Ancak hemen herkes sizin gibi kardiyo yanında ağırlık kaldırmayı da öneriyor. Sorun şu ki, bende boyun fıtığı var ve ağırlık çalışınca 2-3 ayda bir kendimi sakatlıyorum :) Acaba ağırlık kaldırmayı tamamen bıraksam, yağlarla birlikte iyice erir gider miyim? Ya da kas kaybını minimumda tutacak çok hafif kilolarla egzersiz yapılabilir mi?

Teşekkürler.

Merhaba,

Yeni konu açmaktansa burada danışmayı uygun gördüm. 1.76 boyunda, 68 kiloyum. İdeal kilomdan uzağım fakat göbekte yağlanma var. Ben de artık yağ yakımı için kardiyo yapmak istiyorum. Ancak hemen herkes sizin gibi kardiyo yanında ağırlık kaldırmayı da öneriyor. Sorun şu ki, bende boyun fıtığı var ve ağırlık çalışınca 2-3 ayda bir kendimi sakatlıyorum :) Acaba ağırlık kaldırmayı tamamen bıraksam, yağlarla birlikte iyice erir gider miyim? Ya da kas kaybını minimumda tutacak çok hafif kilolarla egzersiz yapılabilir mi?

Teşekkürler.

Orta karar ağırlıklarla antrenman + HIIT koşuları ile yağ yakarken kas kütlesi korunabilir.

Orta karar ağırlıklarla antrenman + HIIT koşuları ile yağ yakarken kas kütlesi korunabilir.
Cevabınız için çok teşekkürler.

İşte o "orta karar"ı bir tutturabilsem :) Bazen kaslarım hiç uyarılmıyormuş gibi geliyor, bazen de kendimi çok zorladığımı düşünüp pişman oluyorum. Neyse, sanırım biraz deneme-yanılma yoluyla uygun ağırlıkları bulmak gerekiyor...

Bir de ben yalnızca kardio yapıyorum bir de mekik. Ağırlık kaldırmıyorum. Kaldırmam gerekli mi?

Evet yağ oranın yüksek gibi, yanılmıyorsam %25-30 arası.Mekiği karnındaki yağlar gitsin diye yapıyorsan onu unut :) Ağırlık çalışması yaparsan bir tek antremanda yaktığın kaloriyle kalmaz metabolizmanı hızlandırır ve daha fazla yağ yakabilirsin, ayrıca kilo verirken vücuttaki kas kütlesinide koruyabilirsin.

Şimdi boyum 1.74 kilom ise 75.2. Geçen yıldan bu yana 15 kilo verdim. Son bir gayretle kalan kilolarımı da vermeye çalışıyorum. Geçen hafta diyetisyene gittim ve bana vücudumun yağ depoladığını olması gerekenden 14 kg daha fazla yağ olduğunu söyledi. Malumunuz tatil yaklaşıyor kısa sürede vermek istiyorum, bir arkadaşım karnitin ve cla ile daha hızlı kilo verebilceğimi söyledi ancak sorun şu ki korkuyorum. Yan etki göstermesi ve işe yaraması konusunda çekincelerim var. Kullanmış birileri var ise ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba,
L-Carnitine (yağ yakıcı) kullanımı...

Vücut tıkandığında L-Carnitine kullanılabilir. Yani, %7 yağ oranına sahip olup, % 5 yağ oranınına düşmek istendiğinde yağ yakıcıya başvurulmalıdır.

Bunun dışında ayrıntılı bilgiler için bana ulaşabilirsiniz.. Kolay gelsin.

Merhaba,
L-Carnitine (yağ yakıcı) kullanımı...

Vücut tıkandığında L-Carnitine kullanılabilir. Yani, %7 yağ oranına sahip olup, % 5 yağ oranınına düşmek istendiğinde yağ yakıcıya başvurulmalıdır.

Bunun dışında ayrıntılı bilgiler için bana ulaşabilirsiniz.. Kolay gelsin.
Kardeş 2 kere yağ yakıcı kullandım hiç öyle mucizevi bir fark yaratmıyor, tıkandığında beslenme programını değiştirsin daha iyi.

Back
Yukarı