Karnım Neden Düzleşmiyor ?

Haxcı

Üye
Arkadaşlar 1 gün arayla evde spor yapıyorum ve programım şu:
5 dk gölge boxu
5 dk yarım kglik dumbella gölge boxu
5 dk kum torbasıyla çalışma
3x100 ip atlama
3x25 mekik (Farklı farklı hareketleri deniyorum)
3x8 barfix
3x12 şınav

Programı 6 aydır uyguluyorum ve 6 ayda dışardan bakınca fit gözüküyorum.Ama t-shirti çıkarınca karnım sanki hiç spor yapmamışım gibi hafiften yağlı duruyor.Boyum 1.71 72 kgyim.Mesela sabah kalkınca o boş karınla karnım istediğim gibi oluyor ama akşama kadar yemek yiyince sürekli şişiyor.Bu konuda ne yapabilirim ?

hocam bi antrenör eşliğinde çalışsan çok daha iyi olur bence en azından daha prof olur ama tercih sizin tabi.

Hocam kendi başıma daha çok zevk alıyorum.O yüzden kendi başıma yapmak istiyorum.

Evet çok yiyorum denebilir.4 öğün yemek yiyorum 3 öğününde pilav yiyorum.Zaten pilav çok şişiriyor ama öğünü 3'e düşürsem bu seferde aç kalıyorum.Yani 3 öğün yetmiyor.Ne yapabilirim ki ?

Evet hocam sorun anlasildi sanirim. En bastan baslayalim. Oncelikle ihtiyaciniz olan kalori miktarini internetten bakarak mumkunse yag oraninida isin icine katarak hesaplayalim. Kilo vermek istedigimiz icin cikan rakamin 200 asagisini baz alacagiz. Ornek veriyorum 2500 kalori alman gerekiyorsa 2300 civari alacaksin ve zamanla bu miktar 100 100 dusecek. Baktin ki 2300 almana ragmen kilo veremiyorsun kendin deneyerek ihtiyacin olan kaloriyide bulabilirsin.

Simdi burayi halletiysek bu kalorileri nerden alman gerektigini halledelim. Oncelikli hedefimiz kompleks karbonhidratlar tuketmek. Yani glisemiks indexi dusuk karbonhidratlari beslenmemizde en basa oturtacagiz(yulaf, bulgur vs.) Sonra protein ve saglikli yaglarla birlestirecegiz.

Kalorilerinin %25-30u yaglardan, %30-35i proteinden kalan kisimlarinida kompleks karbonbidratlardan saglarsan 3 ay sonra gobege elveda diyebiliriz.

Anlatim karisik olduysa lutfen kusura bakmayin cep telefonundan yaziyorum.

Back
Yukarı