kardiyoya vakit ayıramıyorum

merhaba herkese. ben günde işti güçtü derken toplam 80 dakika yürüyorum. 1 gün on 1 gün off şeklinde fullbody yapıyorum. ancak antrenman sonrası kardiyo yapamıyorum. gerçekten 20 dakika ayıramıyorum. salon eve biraz uzak. sizce bu 80 dakika zorunlu yürüyüş kardiyo yerine geçer mi? akşam 7:30 da evde oluyorum 8 de antrenmana başlıyorum anti depresan kullandığım için en geç saat 11 de uyumam gerektiğinden kardiyo yapamıyorum. bir fikir verir misiniz? bu arada oldukça sıkı bir diyet yapıyorum.

kardio diye adlandırdığın şeyde kalp atışın normalin üzerine çıkmıyorsa o yağ yakmaz. Koşu bandının üzerinde sabit 1 saat kalp atışını hızlandırmadan yürüyeceğine o bandın üstünde 15 dk hiit kardio yap 10 kat daha faydalıdır. Ayrıca sen akşam annem evde ne yapmışsa onu yiyorum diyen arkadaş değil misin öyle sıkı diyet olmaz

kardio diye adlandırdığın şeyde kalp atışın normalin üzerine çıkmıyorsa o yağ yakmaz. Koşu bandının üzerinde sabit 1 saat kalp atışını hızlandırmadan yürüyeceğine o bandın üstünde 15 dk hiit kardio yap 10 kat daha faydalıdır. Ayrıca sen akşam annem evde ne yapmışsa onu yiyorum diyen arkadaş değil misin öyle sıkı diyet olmaz
yok ben o değilim.

Sıkıntı olmaz merak etme

off günleri evde hit kardio yapabilirsin youtubede çok fazla var sabah aç karna yaparsın birde ohh mis :) ben öyle yapıyorum bi denemeni tavsiye ederim

Kardiyo sadece HIIT'den ibaret değil. LISS kardiyo da var. nabız belirli aralıklarda sabitlenip düşük yoğunluklu uzun süre de kardiyo yaparak yağ yakabilirsiniz. örneğin 6.5 speed %10 incline tempolu yokuş yürüyüşü 30 dk yaparak gayet güzel ter atabilir, kardiyo yapabilirsiniz. HIIT in de LISS in de ayrı ayrı faydaları var.

Kardiyo sadece HIIT'den ibaret değil. LISS kardiyo da var. nabız belirli aralıklarda sabitlenip düşük yoğunluklu uzun süre de kardiyo yaparak yağ yakabilirsiniz. örneğin 6.5 speed %10 incline tempolu yokuş yürüyüşü 30 dk yaparak gayet güzel ter atabilir, kardiyo yapabilirsiniz. HIIT in de LISS in de ayrı ayrı faydaları var.
bu 6.5 speed makineden makineye değişebilir mi acaba ? life fitness aletinde 6.5 dan sonra hafif tempo koşu moduna geçiyorsun çünkü. 6.5 bana fazla hız gibi geldi Liss için.

bu 6.5 speed makineden makineye değişebilir mi acaba ? life fitness aletinde 6.5 dan sonra hafif tempo koşu moduna geçiyorsun çünkü. 6.5 bana fazla hız gibi geldi Liss için.

tabii ki değişkenlik gösterir. 6.5 speed i örnek olarak verdim. olay düşük-orta yoğunlukta uzun süre kardiyonun da işe yarayabileceğini anlatmaya çalışmam. ayrıca aynı hızda jogging de yapabilirsiniz tempolu da yürüyebilirsiniz. bu hareket kapasitenize ve tercihinize göre değişir. birazcık da bacak boyu :)

Back
Yukarı