Kardiyomu,Ağırlık mı?

Öncelikle selamlar,kısaca konuya geçiyim
bundan yaklaşık 1 yıl önce 83 kiloydum 6 ayda 65 kiloya düştüm sonraki 6 ay vücudumu düzeltmek için bu spora başladım 6 ayda 70 kiloya çıktım bu kiloyu alırken genelde sırf protein ve karbonhidrat aldım bazı günler 1 kilo tavuk yediğim oluyordu,sonralarda bunun yanlış olduğunu farkettim ve bir kaç gün önce diyetisyene gittim diyetisyen klasik bi diyet verdi işte sabah 1 yumurta 2 dilim peynir öğle 120 gr et çorba bla bla bla... Gelelim asır soruya ben bu arada ağırlık mı kaldırmalıyım kardiyomu yapmalıyım? Bugüne kadar hiç kardiyo yapmadım sürekli ağırlık kaldırdım şimdiden sonra ne yapmalıyım?
Boy:1.73
Kilo:70
Vücut Yağ Oranı:%18 (Sağ Kol:0.8kg,Sol Kol:0.9kg) (S.Bacak 2.8kg,Sağ Bacak 2.9 kg) (Trunk:5 kg)

Amacın ne onu anlamadım. Yani kas kütlesi mi istiyorsun, kilo verip yağ oranını mı düşürmek istiyorsun ?
Ama her ikisine de ağırlık antrenmanıyla ulaşabilirsin.
Çünkü ağırlık antrenmanları yağ yakımı için her zaman daha iyidir.
Fakat yaşın küçük, ağırlık antrenmanı önermem doğru olmayabilir.

Amacım yağ kütlesini düşürüp kas kütlesini arttırmak,zayıf biri olmamak.Ama korktuğum şey vücudumun üst kısmını düzeltip göbek kısmını düzeltememek.

kas yaptikc vucudunun ihtiyaci olan enerji articak ve yaglardan kullanicak bi sbi solemisti bana bunu kardiyosuz 20 kg verdim ve kas miktarim artti demek ise yariykr[DOUBLEPOST=1419228980][/DOUBLEPOST]he ama usenmem deyip kardiyo yapArsan yag yakimi iki katina cikar tabbikide

Antrenmana kadar karbonhidrat antrenmandan sora yatana kadarda protein agırlıklı beslen..ayrıca yag oranını dusurmek içinde antrenmandan hemen sora değilde 45 dk 1 saat sora yemek yiyebilirsin..ayrıca antrenmandan önceki ana öğününü 2.3 saat önce yiyip antrenmana yarım saat kalada şekersiz bi nescafe içebilirsin, agırlık antrenmanın ardından 20 dk lık dusuk tempolu yürüyüşünde hem yag yakımına hemde laktik asit oluşumunu engellemende büyük faydası olur düzenli uyguladıgında zamanla yag oranın azalıp kas oranında yavas yavas artacaktır

Antrenmana kadar karbonhidrat antrenmandan sora yatana kadarda protein agırlıklı beslen..ayrıca yag oranını dusurmek içinde antrenmandan hemen sora değilde 45 dk 1 saat sora yemek yiyebilirsin..ayrıca antrenmandan önceki ana öğününü 2.3 saat önce yiyip antrenmana yarım saat kalada şekersiz bi nescafe içebilirsin, agırlık antrenmanın ardından 20 dk lık dusuk tempolu yürüyüşünde hem yag yakımına hemde laktik asit oluşumunu engellemende büyük faydası olur düzenli uyguladıgında zamanla yag oranın azalıp kas oranında yavas yavas artacaktır

abi merakımdan soruyorum ıdmandan sonra proteını alabıldıgımız kadar hızlı almamız lazım degılmı yanı bende yag yakmak ıstıyorumda hayatım karbo ve proteınden ıbaret yulaf fln ıdmanı evde yapıyorum ben ıdmandan sonra ıste 5 yumurta yı haslayıp beyazlarını yıyorum yanında lor yogurt ve bı tane şeker yanlısmı yapıyorum sence

İdmandan sora protein ve en az antrenmanda harcadıgın kalorinin yarısı kadar kalori tüketmende fayda var tabiki ama yağ yakımı istiyosan 1 1.5 saat sora ye..sabahları aç karnına yürüyüşe çık..forumda çok güzel başlıklar var iyice okuyup araştırmalısın

İdmandan sora protein ve en az antrenmanda harcadıgın kalorinin yarısı kadar kalori tüketmende fayda var tabiki ama yağ yakımı istiyosan 1 1.5 saat sora ye..sabahları aç karnına yürüyüşe çık..forumda çok güzel başlıklar var iyice okuyup araştırmalısın

Benim işim arastırmak ztn :) Ama olağan bilgiler dısında baska birisi başka bişiler dedıgı zmn hemen degerlendırmek ıstıyorum en dogrusunu bulmak ıcın sabah yuruyus sımdı yapamam her sabah 5 bucuk 6 da kalkıyorum kahvaltı ıcın ama dısarısı malum çelik gibi :) havalar ısınsında yazın ztn yag yakım donemı bılıyosunuzdur o zmn affetmiycem :)

Konuya çok yanlış cevaplar verilmiş bence daha bilgili insanlardan yardım almalısın .. Antrenmandan önce full karbonhidrat antrenmandan sonra protein bi kere vücut öncede sonrada ikisine ihtiyaç duyar ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konuya çok yanlış cevaplar verilmiş bence daha bilgili insanlardan yardım almalısın .. Antrenmandan önce full karbonhidrat antrenmandan sonra protein bi kere vücut öncede sonrada ikisine ihtiyaç duyar ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

aslinda bunu burdaki herkez biliyodur :)

hata konuyu acan dostumuzda eger birazcik arastirsa fitnesste en temel kavramlar olan karbon ve protein alimini ogrenebilir :)

Bence o yağ oranı ile daha fazla büyümeye çalışma %10 - %11 kere çek temiz büyümeye bak derin gene ağırlıklara gir haftada 2 kere ant sonu 30 dk hiit kardiyo eklersen güzel sonuç alabilirsin güzel beslenme ile kolay gelsin :)

Sorum beslenmeden ziyade kardiyomu ağırlıkmı beslenmemi diyetisyenim ayarlıyor zaten

Back
Yukarı