Kardiyo mu Ağırlık mı Her İkisi Birden Mi?

Arkadaşlar yaklaşık 4 ay beslenmeye dikkat etmeden plansız programsız bir spor yaptım. Bu neticede 1 sene gibi bir sürede 107 kilodan 89 kiloya düştüm. 15 Gün önce tekrar body başladım ve ciddi olarak beslenmeme dikkat ediyorum. Soruma gelirsek
Pzt ---> 1saat Kardiyo
Salı ---> 10dk koşu Ağırlık 10dk koşu
Çarş --> OFF
Perş --> 1saat Kardiyo
Cuma -> 10dk koşu Ağırlık 10dk koşu
Cmts --> 1saat Kardiyo
Pzr ---> OFF

Şeklinde çalışıyordum, ağırlık günleri her 6 bölgeyi de 1-2 alet ile çalıştırıyordum. Bir arkadaşım ''Bir günde 6 bölge çalışırsan kaslarına eziyet edersin başka bir şeye yaramaz, hiç ağırlık çalışmaz isen da sarkmaların olur '' dedi. Açıkçası bu beni biraz ikilemde bıraktı.

Boy: 185
Kilo: 89
Hedeflediğim kilo: 80

Nasıl bir program izlemeliyim? :confused:Ağırlık arttırıp kardiyo azaltırsam kilo vermem yavaşlar mı?:confused: Full ağırlık çalışarak 9 kilo verebilir miyim?:confused:

Teşekkürler...

haftanın 3 günü zaten kardiyo yapıyorsun ağırlık çalıştığın günler yapma bence

Son düzenleme:
1 gün full body workout ardından kardiyo
1 gün sadece kardiyo

benim uyguladığım program bu, yağ yağmak istiyorsan tavsiye ederim. ama beslenmene dikkat etmen lazım bu programda.

ağırlık antremanından sonra 10 dk değilde 20-30 dk kardiyo öneririm

ekleme: 6 gün çalışıyorum

Son düzenleme:
ağırlık idmanından sonra 10 dk kardiyo yapacağına soyunma odasına koş adeleler sıcakken protein tozunu dik kafaya 10 kat verim alırsın :)

Full ağırlık çalışarakta kilo verebilirsin ama yavaş olur tavsiyem salonlarda klasik program verilir bizim burda mesela 3 gün cardio 3 gün ağırlık 1 gün off o tarz ilk 2 ayı kendin için vücudun için bir alışma ve istediğin kiloya düşme ordan sonrada cardioyu 1 güne indirip ağırlık antremanını salon hocana böldürtüp bütün vücudu hacim mi ne istiyorsan o tarz çalıştırman.Bodye başladım demişsin heralde salona gidiyorsan salon hocanla görüş hem bu konuyu.Ayrıca şahıs ağırlık günleri kardiyo yapmıyor 10 dk ısınma koşusu yapıyordur.Kilo vermek istiyorsa cardio çok önemli.

Back
Yukarı