karbonhidratsız olmaz mı ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wolf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yüksek karbonhidrat ve proteinle beslenerek 3.5 ayda 5 kilo aldım.

Ama müthiş bir iştah açılması var bende.Sanki yediğim şeyleri 1 saatte sindirip kullanıp bitiriyorum ve yine acıkıyorum.Ve antremandan önce iyi beslendiğim halde antremana başladıktan bir süre sonra beni zorlayan ağırlıkları kaldırırken enerjisiz kaldığımı hissediyorum.

Şimdi ben Karbonhidratı azaltıp yağı arttırırsam bu durum düzelirmi.?
Yada bu durumun sebebi nedir.?

(Boy 184 kilo 74)

Ama müthiş bir iştah açılması var bende.Sanki yediğim şeyleri 1 saatte sindirip kullanıp bitiriyorum ve yine acıkıyorum.Ve antremandan önce iyi beslendiğim halde antremana başladıktan bir süre sonra beni zorlayan ağırlıkları kaldırırken enerjisiz kaldığımı hissediyorum.

(Boy 184 kilo 74)

Yerinde olsam kan değerlerimi ölçtürürdüm.

insulin seviyeniz cok yukselmis inanmiyorsaniz kan tahlili yaptirin

Aclik insulin seviyenizi olcturun 5 in altinda olmali 20 30 arasi cikan kisiler var

Karbonhidrattan kit yagdan zengin ve proteini yeterli duzeyde alirsaniz hem kan sekeriniz duzene girer hemde boyle devam ederseniz ilerde olabilecek hastaliklara karsi kendizi korumus olursunuz

Yarın bir açlık şeker testi yaptırıcam.
Antreman sırasında enerjisiz kalma durumu bodye ilk başladığımda da vardı.(örn. göğüs-biceps girerken göğüs giriyorum bitiriyorum bicepse geldiğimde barbell curl falan yaparken bir enerjisiz kalma halsizlik durumu)

fakat bu sürekli acıkma yeni başladı.Belki sebebi vücudu çok sık yemek yemeye alıştırdığımdanda olabilir.

(Boy 184 kilo 74)

düzelir. bende böyleydim.

Yarın bir açlık şeker testi yaptırıcam.
Antreman sırasında enerjisiz kalma durumu bodye ilk başladığımda da vardı.(örn. göğüs-biceps girerken göğüs giriyorum bitiriyorum bicepse geldiğimde barbell curl falan yaparken bir enerjisiz kalma halsizlik durumu)

fakat bu sürekli acıkma yeni başladı.Belki sebebi vücudu çok sık yemek yemeye alıştırdığımdanda olabilir.

sık sık yemek yiyip insulin seviyenizi hep yuksek tutmanız sebebi ile

Fazla miktardaki insülin birçok doku için toksiktir. Bu nedenle önce karaciğer, daha sonra da kas hücreleri insülin reseptörlerini kapatır. Başlangıçta yağ dokusunda direnç yoktur ve fazla şeker yağ olarak depolanır (selektif insülin direnci)

İnsülin direnci gelişmişse açlık sırasında normalde olduğu gibi insülin düzeyi düşmez ve yüksek kalır. Yağ dokusunda direnç olmadığı için yüksek insülin, açlık sırasında hormona duyarlı lipazı inhibe eder. Böylece lipoliz engellenir. Açlık sırasında, normalde enerjimizin %80’inin veren yağların yeteri kadar yıkılmaması kan şekerini düşürür (reaktif hipoglisemi). Bu durumda olan kişi sık sık çabuk acıkırlar ve şekerli gıdalar düşkünlükleri artar. Yaşla birlikte direnç daha da artar ve kişide göbek tipi bir şişmanlık olur.

Açlık sırasında, normalde enerjimizin %80’inin veren yağların yeteri kadar yıkılmaması kan şekerini düşürür (reaktif hipoglisemi). Bu durumda olan kişi sık sık çabuk acıkırlar ve şekerli gıdalar düşkünlükleri artar.

sorun bu insulin direnci yuzunden

Zamanında yüksek kolestrole de hastalık diyorlardı...

Ketosise hastalık dendiğini görünce dejavu oldum sanki...

epilepsi alzheimer beyin tumorunde ketosis kullaniliyor tedavi amacli beyin hucreleri sekeri enerji olarak alamiyorlar insulin direnci yuzunden onun yerine ketonlari enerji olarak kullaniyolar ve beyin eski fonksiyonlarini kazaniyor

Ozellikle alzheimerin tedavisi yok sanilan yuz yilda ilacsiz tedavi

bildigimiz raki da alzheimeri tedavi edebilir raki da keton a donusuyor ve kisi acsa direk beyine keton olarak kullandirilabilirmis bugun bir yerde okumustum

Zamanında yüksek kolestrole de hastalık diyorlardı...

Ketosise hastalık dendiğini görünce dejavu oldum sanki...

sanki şimdi demiyorlar. 2 tane doktor çıktı (ki ikisi de kardiyolog değil biri çocuk doktoru) dediler ki "kolesterol zararlı değil" hemen kuran ayeti gibi doğru kabul ettiniz. geriye kalan binlerce uzman veya profesor kardiyoloğun dedikleri ne oluyor peki? siz 2+2'yi 5 yapmaya çalışıyorsunuz resmen.

mantigimizi ve bilimsel calismalari goz onune alarak dogru kabul ediyoruz

Nede olsa diger doktorlar gibi bizlere ilac satma derdinde degiller

insan metabolizması "internet linkleriyle" öğrenilemeyecek kadar karmaşık bir konu heldic. siz resmen 3-5 internet linkiyle herşeyi çözdüğünüzü zannediyorsunuz. oysa bildikleriniz denizde bir kum tanesi bile değil.

2 tane doktor Türkiyeden çıktı demek istediniz sanırım (2 değil gerçi 4, o da medyada gözüken tanıdığımız)...

Türkiye de 2 tane cesur doktor bunları çıkıp anlatıyor arkadaşlar; ve yeni anlatıyorlar diye bu konuyu yeni zannetmeyin ketojenik beslenme yaklaşık 10 yıldır bütün dünyada!
Hatta Amerikan hükümeti bile çıktı biz besin piramidini zamanında yanlış yaptık özür dileriz dedi!

Yani yeni bir şey değil 2002den beli var!

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=1fr8n7gh8g4&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

2 internet linki ilemi bunlari ogrendigimizi saniyorsunuz :)

Bir ise yarayacagini bilsem universitelerin ketojenik diyet uzerine yapmis oldugu calismalari eklerim bir kismini ekledim

Bir universitede yapilan calismada araogun yapmayanlarin metobolizma hizi daha yuksek 2 ve 3 calisma ekledim bu konu hakkinda dunyanin farkli universitelerinde yapilmis 60 saat sonra metobolizma hizi dusuyor

ama bunu okuyan bilen arkadaslar hala ara ogun yap yoksa metobolizma hizin duser deyip duruyor eklesem etsem ne olcak beyinler anlamamaya kurulmus olduktan sonra

Otursunlar yedikleri glutemorfin onlari uyutmaya devam etsin

yazık valla bu kafayla 10 seneye kalmaz bütün damarlarınız yağdan kolesterolden tıkanacak kalp krizinden öleceksiniz.

inaniyormusunuz bu dediginize :)

yesil biber yiyince damarlarimiz biber mi doluyor yesile mi donuyor ?

Unlu yiyince damarlar unla mi doluyor ki

Yagli yiyince damarlar yag ile dolsun ?

disardan hic kolestrol almasaniz bile vucud bunu kendi karacigerde yaparak kullaniyor kolestrol vucud icin olmazsa olmaz

yesil biber yiyince damarlarimiz biber mi doluyor yesile mi donuyor ?

Unlu yiyince damarlar unla mi doluyor ki

Yagli yiyince damarlar yag ile dolsun ?

disardan hic kolestrol almasaniz bile vucud bunu kendi karacigerde yaparak kullaniyor kolestrol vucud icin olmazsa olmaz

mantığa gel :D

insan bedeni yeşil biberden, buğday unundan oluşan bir organizma değildir. vücudumuz yağ, kolesterol, su, mineral gibi maddelerden oluşur.

sen eğer dışarıdan yağ, kolesterol gibi vücudun doğal yapısında bulunan şeyleri vücudun tolere edemeyeceği miktarlarda alırsan bunlar vücutta depolanır. dışarıdan fazla yeşil biber alırsan yeşil biber vücudunda depolanmaz ama kolesterol depolanır.

fazla kolesterol de kalp ve damar hastalıklarının 1 numaralı nedenidir. bunu 7 yaşında çocuğa sorsan bilir.

sen elmalarla armutları karıştırıyorsun. sen vücutta bulunan bir maddeyi dışarıdan büyük miktarlarda alırsan o maddenin vücuttaki miktarını artırırsın ve depolanmasına sebep olursun. mesela kemiklerimiz de büyük miktarda kalsiyum içerir sen eğer dışarıdan mega dozajlarda kalsiyum alırsan o kalsiyum senin kemiklerinde birikir ve bu da zamanla bir takım dezenformasyonlara sebep olur.

kolesterolle yeşil biberi bir tutabildiğin için seni tebrik ediyorum heldic. :D

o zaman fazla su icersek oda depolanir yada fazla vitamin alirsak depolanir mi diyecez :)

disardan alinan kolestrol kan kolestrol duzeyini ancak yuzde 10 oraninda yukseltir ve kolestrol damarlari tikamaz

Tikanan damarin ancak yuzde 3 u kolestrol dur
Yuzde 50 si insulin direncinin sebeb oldugu kalsiyum ve hucre atiklaridir

Kolestrol tek basina hastalik olsaydi kalp krizi gecirenlerin yarisinin kolestrolu dusuk olmazdi

Beynin yuzde 90 i yaglardan olusur ve bunun buyuk bir kismi kolestroldur.

Kolestrolden kit beslenen kisilerin cinsel gucleri azdir cunku erkeklik hormonu icinde vucud kolestrole ihtiyac duyar

Ilerki yaslarda kolestrol seviyesi yuksek olan kisilerde kalp hastaliklari gorulme orani daha dusuktur

makaleler kisminda kolestrolle ilgili gercekler diye bir makale yayinlamistim bir kac ay evvel cep telefonundayim yoksa linkini atardim ona bir goz gezdirin isterseniz

Back
Yukarı