Karbonhidratları pişirme yöntemleri ve kalori hesapları ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Ayd N Kiraz tarafından 6 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşlar merhaba,
    Proteinleri ve yağları tüketmekte sorun yok fakat karbonhidratlar biraz kafamı karıştırıyor.Clean bulk yapıyorum ve kalorileri sayıyorum haliyle.Yulaf ezmesi makarna ve mercimeği haşlama yemekte sorun olmuyor fakat bulgur ve pirinçte işler değişiyor.Tuz kullanıyorum bunlarda ama yok yiyemiyorum.Zeytinyağı da kullansam pişince yine ayçiçek yağından bir farkı kalmıyor diyorlar ama nasıl pişirmeliyim sizce?Birde bulgur mercimek makarna pirinçte kalori hesabını nasıl yapacağız.Örneğin ben 1 kilo bulgur paketinin yarısını kullandım ve pişirdim suda haşladım vb. ben 500 gr bulgurun arkasında yazan değerleri almıyor muyum?Şişmesi falan filan pişmişken hesaplayın diyorlar fakat öyle bir tartım yok nasıl yapacağım hesabını?Aydınlatırsanız memnun olurum.
    o_O
     
  2. Alfonso_
    Offline

    Alfonso_ Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    1.056
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    93
    Cinsiyet:
    Bay
    karb.larda pişmemiş besin değeri alınıyor.Bulguru yemekte zorlanıyorsan şöyle yap.Soğanı ve yeşil biberi koy tencereye kavrulsun yağsız kavruluyo zaten sonra üstüne bulguru ekle az onuda kavur sonra su ekle pişsin :)
     
  3. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    valla guzel demissin ama yesil biber sogan ustune bulguru ben nasil yagsiz kavurucam

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
     
  4. Alfonso_
    Offline

    Alfonso_ Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    1.056
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    93
    Cinsiyet:
    Bay
    sürekli karıştırın hocam bulguru ıslayın ilk ondan sonra atın
     
  5. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    353
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    1 kasık zeytınyagıdan bısey olmaz ben hep yağlı yerım yağ oranım % 7 :D
     
  6. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    zeytin yagindan bisey olmaz da o duman oluyor pisince aycicek yagida zararli yani

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
     
  7. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    353
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    valla ben lokantada yedıgım ıcın nasıl yaptıklarını bılmem ama evde yaptırınca soğan biber az yağda kavrultuyuom annem ustune bulguru atıyom pirincten cok daha lezzetlı oluyo ustune bıde nane bak canım cektı
     
    Alfonso_ bunu beğendi.
  8. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    kalori hesabini nasi yapiyosun peki

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
     
  9. Gökmen Keskin
    Offline

    Gökmen Keskin Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Zonguldak
    ayçiçek yağı zararlı değil sadece zeytin yağı daha çok faydalı bu yüzden onu tüketiyoruz zeytin yağınıda fazla tüketirsen oda zararlı hale dönüşür yemeklerini pişiricek kadar yada sebze kavuracak kadar zeytin yağını pişirip kullanman herhangi bir sıkıntı yaratmaz onun sayesinde yiyebileceğin bulgurun pirincin sana getirisi daha çok olacaktır küçük zarar için büyük yarardan kaçılmaz. Kilonu boyunu bilmiyorum fakat pişmemiş olarak yarım kilo bulgur fazla gelebilir 1 kiloluk paketi 3-4 günde bitirirsen aşa yukarı alman gereken değerleri günlük almış olursun karbonhidrat olarak..
     
  10. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    zeytinyagiyla kavurmanin nasil bi mantigi var peki yaninca degerlerini yitiriyor diue biliyorum birde yagla birlikte yaparsam ustune kac kalor aldigimi varsaymaliyim

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
     
  11. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    İki cesit zeytinyagi var,biri kizartma icin
     
  12. Gökmen Keskin
    Offline

    Gökmen Keskin Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Zonguldak
    pişirdiklerini yakmadan pişirmiş olucan yaptığın pilava tat katıcaksın azda olsa ve yemekte zorluk çekmiceksin..
    bir yemek kaşıyı zeytin yağı ortalama 90 kalori tatlı kaşıda bunun yarısı 45 kalori.. bir yemek kaşığı kullanman yeterli olur
    tekrar söylüyorum sen o yağı besin değeri için almıyacaksın pilavı daha rahat yiyebilmek için alıcaksın.. pişirmeden tüketsen tabiki daha iyi
     
  13. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    anladim anladim dedigini zaten pisirince amacim ondan besin degeri almak degil de yaninca besin kaloriden kaybediyormu peki yaglar

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
     
  14. Kverth
    Offline

    Kverth Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2015
    Mesajlar:
    129
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Eskişehir
    Diyelim ki pişmemiş 100 gram bulgur 70 karbonhidrata denk geliyor, 400 gram su ile haşlayınca toplam ağırlığı 500 gram oluyor.Yine 100 gram bulgurun besin değerleri alınıyor değil mi?
     
  15. Ayd N Kiraz
    Offline

    Ayd N Kiraz Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    aynen bro 100 gramin degerleri olmus oluyor konu tamamen bu.

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
     

Sayfayı Paylaş