Karbonhidrat Sorunu..

Burdaki tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak..

1- Kasları çalıştırdıktan sonra 24-48 saat dinlendirmemiz gerektiğini biliyorum.Örneğin ben 8 er kiloluk dambılla ile ön kol-arka kol-omuz çalışıyorum. Bunu her akşam yapmam sizce yanlışmı? Her akşam 20:00 da bu hareketleri yapmam? Bir de karın kası için aynı soruyu soracağım.. her akşam çalıştırılırsa sorun olurmu?? yani 24 saat yeterli olur mu?

2- 1 ay sonra işyerine yakın bir yerde spor salonu açılacak.Öğlenleleri oraya gitmeyi düşünüyorum.Fakat antremandan önce yeterli derecede karbonhidrat ve protein almam gerekiyor.Böyle bir şansım yok! Bana pratik karbonhidrat kaynaklarını söyleyebilirmisiniz? (sıvı-katı)

3- Vitamin Pwer Triple Amino GHF adında bir aminoasit takviyesi aldım. Antremanlardan 1 saat önce ve antremandan hemen sonra almayı düşünüyorum.Sizce doğru mu?? Hemen aminoasit takviyesine başlamak..

Kafama gerçekten koydum.. Özellikle salon açıldıktan sonra bir program yapıcam ve o yönde haraket edicem.. Ama bunları bilmeye ihtiyacım var. Takıldığım yerlerde tekrar rahatsız edicem tabiki :)

1- Büyük kasları 4-5 gün küçük kasları da 2-3 gün dinlendirmen gerekir . Kaslar dinlenirken gelişir ; çok çalışma çabuk ve çok gelişme anlamına gelmez . Karın kaslarını da ay aynı mantıkla dinlendirmen gerekir . Başlangıç seviyesindekilere bazı profesyoneller haftada 4 gün çalışmanın uygun oldugunu sölüyorlar . Haftada 3-4 gün bencede uygun . Ayrıca tekrarları 50 - 100 gibi yapma , 15-20 tekrar yeterli olacaktır .

2- Spor a gitmeden 1.5 2 saat önce yemegini yemelisin aksi taktirde hem spor yaparken çok zorlanırsın hemde vücudun yedigin yemekleri sindirmeye çalışırken bi yandanda kaslarına kan pompalamakta zorlanacaktır ( bu şekilde düşünebilirsin). sadece antremandan önce ve sonra die düşünme karbonhidrat ve protein allımını , kanında düzenli bi şekilde karbo ve aminoasit bulunmalıki kaslar sürekli beslenebilsin.
böle bi şansım yok demişsin , bodybuiling gerçekten zor bi spordur. Ya öğlen spor a gitmiceksin yada 10:30 gibi yemegini yiyip o şekilde öğle arasında salon a gitceksin . O saatte yemek yiyemiyorsan saat 11 gibi weightgainer alabilirsin .

3-Amino asit tecrübem hiç yok , genelde dedigin gibi alıyorlar , ama diğer arkadaslar daha iyi yardımcı olacaktır.

forumda Flexor hocanın açtıgı yeni başlayanlara program başlıgı var . Senin için en iyisi şimdilik çok iyi beslenip flexor un verdigi programa uymak olacaktır . Bana kalırsa amino asitini de bikaç ay sonra kullanmak üzere rafa kaldır :)

Pain&Gain güzel cevap vermiş sorularına. Benim eklemek istediğim bir şey var. İlk 3 ay supplement kullanımı önerilmiyor forumda bunla ilgili yazılar var. Bence hemen aminoasit kullanmaya başlama yani.

foruma bakmayı bir deneseniz...

Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program (
multipage.gif
1 2 3 ... Sonuncu Sayfa)

Yeni başlayanlarda Supplement kullanımı (
multipage.gif
1 2 3 ... Sonuncu Sayfa)
Yeni başlayanlar için beslenme tekniği
Yeni başlayanlar için e-kitap(pdf)

Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler (
multipage.gif
1 2 3)
Yeni başlayanlar için vg nin önemi

VG Yeni başlayanlar Bölümüne hoş geldiniz

Yeni Baslayanlara Tavsiyeler (
multipage.gif
1 2 3 ... Sonuncu Sayfa)

Body'e Yeni Başlayanlar Için 1-2 proğram (Yapılış şekli) (
multipage.gif
1 2)
Yeni başlayanlar nasıl çalışmalı?
Yeni başlayanların merak ettikleri (
multipage.gif
1 2)
Vücut Geliştirme (Genel) İle İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları
Evde Sırt Çalışma Programı (yapılış şekli)

Evde Dumbell ile Çalışma Programı
Yeni başlayanlardaki bel ağrıları

Psikolojinin spora yeni başlayanlardaki etkileri
yeni başlayanlara bilgi Sabır sporuna hoşgeldiniz
Forum Kuralları

cho kullanmak istiyosun sanırım antrenman şiddetin yeterli ise beslendiklerinle sorun yok yeni başlamısın zaten okadarda ağır bir çalışma yapmıyosundur daha sonra düşün derim bunları

Back
Yukarı