Yağ oranını düşürmek. Hmm. Klasik olarak tabii ki yapılması gerekeni yapmalısın. Kas yapmak isterken proteini ideal tutup az çok, karbonhidratı yüksek tutarız. Böylece gelişiriz. Yağ yakmak istediğimizde ise kas kütlesine de dikkat edilerek kilo verme işlemi yapılmalıdır. Bunun da en doğru yolu proteini ve suyu biraz daha artırıp, karbonhidratı azaltmaktır. Karbonhidratlar kolay enerji kaynaklarıdır. Parçalanmaları da kolaydır. Azaltman gereken bunlar. Ek olarak çok yazıldığına denk gelmesem de şundan bahsetmeliyim. Karbonhidratlar aynı zamanda bizim tuz ihtiyacımıza da katkıda bulunurlar. Bunları azalttığımız zaman. "Cüzi miktarda" tuz alımını artırmalıyız. Topraktan gelen her tahıl, baklagil ve yapraksız sebzelerde bu mevcut. Bu yüzden kendim de karbonhidratı alırken yeşilliklere de proteine de tuz dökmem. Karbonhidrat azalınca hafif kullanırım. Tavsiye ederim. Kısacası yapman gereken bunlar. Ek olarak azaltmak zor gelirse karbonhidratı "doyurucu ve iştahı azaltıcı" kaynaklardan almaya çalışmalısın. Örneğin karabuğday. Bir avuç haşlayıp yesen dahi iştahı uzun süre keser.
--- Mesaj birleştirildi, 31 Temmuz 2018 ---
Böyle bir yorum gördüm ya sana teşekkür ederim kendi adıma. Siyez demen yetti bana. Bizim yerli nice tohumlarımız var. Kaynaklarımız var. Az kaldılar belki. Belki zor ulaşılır. Fakat tadına da besin değerlerine de paha biçilemez. Kastamonudan direkt alınıp satış yapılan nice internet sitesi var. Migros ve Carrefour marketlerde sıkça rastlamaya da başladım. Bu duruma çok seviniyorum. Siyez ekmeği, bulguru, eriştesi, makarnası, tarhanası... Üstelik internetten alınırsa oldukça ucuz. Toplu halde alıyorum uzun süre tüketiyorum. Hele ekşi mayalı siyez ekmeği tam bir probiyotik. Gerçekten. Sindirime çok yardımcı oluyor. Bende glutene karşı epey hassasiyet vardı. Bu hibrit tohumlar yüzünden. Çapraz bulaşmayı demiyorum bile. Normalde yulafta da glüten olmaması gerekir. Bu siyez içinde glüten çok düşük oranlarda. 4-5 kat daha az. Ve yapay değil. Genetiğiyle oynanmamış. Bol bol tüketsem de bir kere bile hassasiyet oluşturup rahatsız etmedi. Lütfen bunları tüketmeye ve dillendirmeye devam edelim. Bu lezzet de bu faydaları ve doğallığı da hakkımız. Ne kadar talep, ne kadar rağbet; o kadar hizmet. Mecburiyet.
Son düzenleme: 31 Temmuz 2018
Graveofangel bunu beğendi.