karbonhidrat için illa ki pilav makarna şart mı ?

sakin9

Üye
Salona yazılmayı düşünüyorum fakat aklıma takılan sorular var. şimdi düzenli beslenmem lazım, makarnaydı pilavdı her zaman uğraşamam öğrenciyim. makarna pilav yerine karbonhidratı yulaf ezmesi fındık fıstık ezmesi tarzı kaliteli HAZIR gıdalardan alsam olabilir mi ? protein içinse tavuk yemek yerine sütü yumurtayı artırsam bunları her gün düzenli yesem düzgün antremanla kilo alıp hacim kazanabilir miyim ? böyle yapıp sonuç alan var mı ?

Neden olmasın? Olmaması için hiç bir neden yok. Yeter ki kafamızda şunu düşünmeyelim ''Şu adam gibi olmalıyım'' işte böyle düşünürsen üzülebilirsin.
İstikrarlı bir şekilde sporunu yap, beslenmene olabildiğince elinden geldiği kadarıyla dikkat et, mutlaka hacim kazanırsın.

Salona yazılmayı düşünüyorum fakat aklıma takılan sorular var. şimdi düzenli beslenmem lazım, makarnaydı pilavdı her zaman uğraşamam öğrenciyim. makarna pilav yerine karbonhidratı yulaf ezmesi fındık fıstık ezmesi tarzı kaliteli HAZIR gıdalardan alsam olabilir mi ? protein içinse tavuk yemek yerine sütü yumurtayı artırsam bunları her gün düzenli yesem düzgün antremanla kilo alıp hacim kazanabilir miyim ? böyle yapıp sonuç alan var mı ?
tabi olabilir ama yinede dikkatli olman lazım karbonhidrat için patates felan tüketebilrsin ama haşlanmış olmalı fındık fıstık ezmesi iyi bir protein kaynağıdır ama çok fazla kalori içerir dozunu iyi ayarlamalısın aldığın şeylerin içinde bulunan yağ karbonhidrat protein ve şeker oranlarına dikkat et özellikle beyaz şekeri hayatından çıkarmanı tavsiye ederim

olur ama kalitesi düşer.(yulaf dışındakiler için konuşuyorum)
Örnek vermek gerekirse Proteini , etden ve tavukdanda alabilirsin Protein tozundanda alabilirsin

et ve tavuk doğaldır protein tozu insan yapımı
et ve tavuk daha yavaş kana karışır protein tozu çok daha hızlı
et ve tavukda proteinin yanında yağda alırsın protein tozunda almazsın.

artıları ve eksileri vardır anlayacagın.Sonuçta çikolatada bir karbonhidrattır kepekli makarnada :)

Tercih senin

karbonhidratı glisemik indeksi düşük bütün gıdalardan temin edebilirsin o konuda sıkıntı yok. proteinin ise hayvansal kaynaklı olması kalitesini arttırır. kırmızı et, tavuk sürekli yiyemiyosan alternatiflere yönelebilirsin. örneğin balık çeşitleri, yumurta, peynir, lor vs...

Back
Yukarı