Antrenman konusunda genel yardım ve kas şekillendirme
Herkese merhaba,
iki sorum olacak. uzun zamandır spor yapıyorum. şu anda 25 yaşımdayım 13 yaşımdan beri çok farklı sporlar yaptım. kısaca özetlemem gerekirse 13 yaşımdan 17 yaşıma kadar siyah kuşak seviyesine yükselene kadar Taekwondo, uni sınavları nedeniyle 2 yıl kadar ara. 19 yaşımda 9 ay düzenli temel bodybuilding ve kardio, 20-23 arası tekrar taekwondo, 23-25 arası neredeyse düzenli evde şınav ve mekik pull up ve son 5 aydırda (mart ayı hariç) spor salonunda kardio ve temel ağırlık çalışması yapıyorum. Sadece antrenman sonrasında balık ve kırmızı et yiyorum ve herhangi bir besin takviyesi kullanmıyorum..
1. sorum göğüs kaslarıyla ilgili. Bench press, inclined bench press ve dumbell flying çalışıyorum. göğüs kaslarım omuz ve kürek kemiğime yakın tarafta çıkık olmasına rağmen iki göğüsümün ortası boş, yani iki göğüs kasımı birbirinden uzak. bu anatomik bir yapıdan dolayımıdır yoksa iki göğüs kasını birbirine yaklaştıracak bir egzersiz var mı? Söylediğim gibi aslında uzun zamandır ağırlık çalışmama rağmen aksini göremedim vücudumda
2. sorum ise: antrenman sırasında kaslarım belirginleşmesine rağmen antrenman sonrası ve ertesi gün özellikle kollarım ve göğüs kaslarım hiç çalışmamışım gibi hacim kaybediyor. kaslarımı sıktığım zaman önceki zamanlara göre hacim kazandığını ve yavaş yavaş belirginleştiğini farkedebiliyorum. ama antrenman sonrasındaki zamanda sanki çalışmıyormuşum gibi.
Sorularım hakkında beni bilgilendirirseniz ve hatalarımı belirtirseniz çok mutlu olurum.
ayrıca nereden yapıldığını bir türlü bulamadığım için bu mesajımı yeni konu olarak açamadım. moderatör arkadaş yeni başlık olarak taşıyabilirse sevinirim, kolay gelsin
Son düzenleme: 17 Nisan 2010