Karacigeri yoran supplement mi yoksa gunluk protein miktari mi ?

3 yillik sporcuyum.Gecen tahlil yaptirdim karaciger enzimim yuksek cikmis.Yorulmus.Dinlendir dedi.Gunluk yaklasik 180-200 gram arasi protein aliyordum bulking oldugu icin. 180 boy 81 kg ve yas 20.
Gunde 1 olcek whey, 1 olcek casein,5-5 gram creatin ve yatarken zma kapsul aliyordum.

Supplemente ara verdim.Sizce simdi supplementi birakmalimiyim ? Creatin birdaha almiyacagim bu kesin.Yoksa protein miktarini mi dusureyim ?

Ayrica amino tablet veya sivi urunler karacigere yuk bindirir mi ?

Creatine i hic ara vermeden mi kullandin?ara vermek cok onemli ayrica gunluk sivi tuketimini ortalama 1 litre kadar arttirman lazim.supplement bana aşiri gelmedi,bence proteini 100 gr a indirip durumu gözlemle

Yaklaşık protein gereksinmesinin 1.5 g/kg/gün olduğunu düşünürsek 120 gr protein tüketimi yeterli olacaktır.Whey ve kazein gibi protein suplemanına ihtiyacın yok.beslenme programından bunları çıkarmalısın ;)

Sıvı alımını arttır ve antioksidant besinler tüketmeye dikkat et. Karaciğer için enginar biçilmiş kaftan gibidir. Bol sebze tüket başta enginar , karnabahar , brokoli , lahana , maydonoz , biber , pancar ve kuşkonmaz . Bu sebzelerden en az birtanesi günlük diyetinde bulunsun.

Protein alımında 150 gram civarı sana yeticeğini düşünüyorum.

eğer yeterli sıvı alıyorsan karaciğeri yoran proteindir. Öğünlerine brokoli, enginar falan muhakkak koy 1 ay sonra sonuçların düzeldiğini göreceksin sırtındaki sivilcelerden de biraz anlayabilirsin azalmaya başladığında karaciğer sorunun çözülüyor demektir.

Back
Yukarı