Karabiber Special

Merhaba,

Sadece 7 dk ayırarak çok temiz atıştırmalık ya da kahvaltılık bir yiyecek denemenizi tavsiye ederim. Ben tutkunu oldum.

Malzemeler;
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi (10gr)
1 su bardağı yulaf ezmesi (60gr)
3 adet yumurta beyazı
1 adet tam yumurta
1 ölçek whey protein tozu
Makrosu : 477 cal, 45 gr carb, 11 gr yağ, 50 gr protein, 9 gr şeker.

Fotoğrafta görüldüğü gibi ilk olarak 1 su bardağı yulaf ezmesini çekiyoruz un haline geliyor. Daha sonra 3 yumurta beyazı, 1 tam yumurta, 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 ölçek whey ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.

Afiyet olsun...

IMG_3513.JPG
IMG_3516.JPG
IMG_3517.JPG

Lutfen cahilligimin kusuruna bakmayin. Acaba bu karisimi tavada mi pisiriyoruz? Ya da karisim bu sekli mi aliyor? Ben de yapmayi dusunuyorum, cok hosuma gitti.

Super birseye benziyor..peki ne kadar dayaniyor?en azindan aksamdan hazirlayip sabah isyerinde cayin yaninda iyi gider...bu tarifte yumurtanin sarilarini atmasak olurmu acaba? Israfa karsiyim..1yildir yerim hic bir yan etkisini gormedim...emeginize saglik tesekkurler

Son düzenleme:
Lutfen cahilligimin kusuruna bakmayin. Acaba bu karisimi tavada mi pisiriyoruz? Ya da karisim bu sekli mi aliyor? Ben de yapmayi dusunuyorum, cok hosuma gitti.
Evet tavada yapıyorum fakat tavanızın seramik olmasına (yapışmaz) dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde yapışabiliyor. Birde 1 yemek kaşığı zeytin yağı tavanın dibine isterseniz dökün şahsen ben yağ kullanmıyorum bunu pişirirken.[DOUBLEPOST=1412086388][/DOUBLEPOST]
Super birseye benziyor..peki ne kadar dayaniyor?en azindan aksamdan hazirlayip sabah isyerinde cayin yaninda iyi gider...bu tarifte yumurtanin sarilarini atmasak olurmu acaba? Israfa karsiyim..1yildir yerim hic bir yan etkisini gormedim...emeginize saglik tesekkurler
Ben bunu haftalık hazırlıyorum ve dolaba atıyorum. 1 hafta dayanıyor buzdolabında atıştırmalık olarak ofiste gömüyorum.

Evet tavada yapıyorum fakat tavanızın seramik olmasına (yapışmaz) dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde yapışabiliyor. Birde 1 yemek kaşığı zeytin yağı tavanın dibine isterseniz dökün şahsen ben yağ kullanmıyorum bunu pişirirken.[DOUBLEPOST=1412086388][/DOUBLEPOST]
Ben bunu haftalık hazırlıyorum ve dolaba atıyorum. 1 hafta dayanıyor buzdolabında atıştırmalık olarak ofiste gömüyorum.
Çok teşekkür ederim. Seramik yok ama teflonda bir deneyeceğim.

de96eb9cbddc77a9735a01da657c1da7.jpg

Çok beğendim. Gün içinde çok acıktığım zamanlar oluyor ve kalori bakımından zora sokmayacak proteini yüksek atıştırmalık bulmak zor oluyor. Çok işime yarayacak. İçine muz da katmayı düşünüyorum. Çok sağ ol.

Baya lezzetli duruyor , yarın sabah değil ama ertesi gün yapacağım fındık aldıktan sonra. Karabiber special deyince karabiberli bir şeyler ile yapıyorsun sandım ilk etapta bu arada :D

Bugün bu tarifi pekmez yerine muz kullanarak yaptım. ilk defa krep yapıyorum ilk denememde yaktım, ikincide çevirirken parçaladım, üçüncü seferde anca başarabildim. Gayet güzel oldu okula götürmeyi düşünüyorum, çok büyük ihtimalle bağımlısı olacağım :D
7816e498a44da4212545f72699d6d4c8.jpg

Bugün bu tarifi pekmez yerine muz kullanarak yaptım. ilk defa krep yapıyorum ilk denememde yaktım, ikincide çevirirken parçaladım, üçüncü seferde anca başarabildim. Gayet güzel oldu okula götürmeyi düşünüyorum, çok büyük ihtimalle bağımlısı olacağım :D
7816e498a44da4212545f72699d6d4c8.jpg
afiyet olsun balda ekle bence :) ben cok varyasyon denedim

Back
Yukarı