Teşekkürler bilgilerin için birşey merak ettim suyu neden tercih ediyoruz daha fazla ? ödem yapmazmi deri altinda su birikirse yumusak görünüm olarak sankı yaglıymısım gibi daha kotu olmazmi suyun ne faydasi var bu yag yakımında
bol sudan kastettiğim su miktarı 2.5-3 lt bir insanın günde alması gereken su miktarı
ben bile bol içmeye gayret ettiğim halde günde 1,5 lt ye anca ulaşabiliyorum
sitelerden araştırdığım bazı maddeler
*Vücuttaki tüm sağlığımızı ilgilendiren kimyasal olaylar; yeterince su varlığında gerçekleşebilir. Diğer bir deyişle metabolizmanın çalışması için su vazgeçilmezdir.
*Günlük olarak sadece idrar, ter, deri solunumu ve nefesle kaybedilen suyu yerine koymak için bile 1,5 litre suya ihtiyaç vardır.
*Gün içinde yediğimiz sağlıklı besinlerin vitamin, mineral, protein vb besin ögeleri kanda bulunur. Kanın bu besin ögelerini taşıma kapasitesi, ne kadar su içerdiğiyle ilişkilidir.
*Gerçek anlamda detoks çoğu kez özel bir diyet gerektirmez. Toksik maddeleri 7/24 vücuttan atan özel bir sistem mevcuttur. İdrarın rengi koyulaşması ve kokusunun ağırlaşması toksik maddelerden etkilendiğine işaret olarak görülebilir. Böbrekleri rahatlatmak ve mutlak detoks için idrara yeterli su ulaşmalıdır.
*Karaciğer ya detoks yapar ve yağların yakımı ile yeterince uğraşamaz; ya da yeterince yağ yakar çünkü detoksu zaten böbrekler yapıyordur.
kaynak:
Düzenli su içmenin faydaları - FazlaKilo.Com
*Kilo vermek sandığınız gibi zor ya da pahalı değil. En kolay ve en ucuz yolu ise kalori kısıtlaması ve egzersize ek olarak bolca tüketeceğiniz su. Diyette her fazla beş kilo için bir bardak fazla su içilmeli. Özellikle yemeklerden önce su içmek, suyu soğuk tüketmek metabolizmayı hızlandırıyor.
*Diyet deyince sadece yediklerimizi kısmak akla gelmemeli. Çünkü vücuttaki yağın da eritilmesi gerekiyor. Bunun ise basit ve ucuz bir yolu var: Su içmek. Su, dokulara oksijen taşıyarak yağ yakımını hızlandırıyor.
Egzersizle su ihtiyacı artar. Herkesin su ihtiyacı farklı mı?
cevap:İnsan vücudunun su içeriği yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı ve fiziksel aktiviteye göre değişir.
Çocukların vücudunun su oranı yüksektir (yetişkinde yüzde 70, yeni doğan bebekte ise yüzde 90) ve yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Dolayısıyla yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekir. Yetişkinlerde vücut su oranı yüzde 60, yaşlılarda ise yüzde 50′dir.
Sporcuların su oranı ise standart kişilerden yüzde 5 daha yüksek seviyede olmalı. Yapılan egzersize bağlı olarak su içimi artırılmalıdır. Vücutta egzersiz sırasında kaybedilen suyun yerine konulması ve tekrar vücut su dengesinin sağlanması için yeterli su tüketimi şarttır. Su tüketimi egzersiz sonrasında olabileceği gibi, vücudu su kaybına hazırlamak adına egzersiz öncesinde hatta egzersiz esnasında da (15′er dakikalık aralıklarla yudum yudum su içilmesi şeklinde) olabilir.
Vücutta su dengesinin sağlanması metabolizmanın düzgün çalışmasını, cilt sağlığını, kan akışkanlığının düzenli olmasını sağlar.
kaynak:
http://biosoft.blogcu.com/kilo-vermenin-ucuz-ve-basit-yolu-su-icmek/4583465
sanırım şimdilik su ile bu kadar bilgi yeterli umarım işini görmüştür