Karın Egzersizlerini Bölgelere Göre Yapmak

Haftada 5 gün antrenman yapıyorum.Bunların 3 gününde de karın egzersizleri yapıyorum.Kafama takılan soru şu,bu 3 günde alt mide ayrı bir gün,üst mide ayrı bir gün,oblikler ayrı bir gün olacak şekilde mi çalışmak daha iyi olur yoksa alt-üst-oblik/merkez şeklinde 3 günün sonunda da bu bölgelerden 1'er hareket yapmak mı daha iyi olur ?

Arkadaşım bence kaç hareket yapıyosan 2ye böl mesela bugün alt ve merkez çalıştın diğer gün merkez ve üst olarak yüklen. Bende karında bu şekile benzer girmeye başladım :)

bence karın çalışma gününde karın bölgelerine 3'er setten 1 hareket gir yanı karında 3 bölge çalışıyorsun diyelim her bölgeye tek hareket gir ama 3 set

bence karın çalışma gününde karın bölgelerine 3'er setten 1 hareket gir yanı karında 3 bölge çalışıyorsun diyelim her bölgeye tek hareket gir ama 3 set

Ben de artık böyle yapmayı düşünüyorum.3 günün ikisinde alt-üst-merkez,diğer günde alt-merkez-oblik çalıştırmayı düşünüyorum.

mesela ağır bir omuz antremanından sonra side bends yapmak zor olabilir.bunu göz önüne almak lazım.ön kol çalıştığınız bir günde knee up yapmakta sizi zorlayabilir.

mesela ağır bir omuz antremanından sonra side bends yapmak zor olabilir.bunu göz önüne almak lazım.ön kol çalıştığınız bir günde knee up yapmakta sizi zorlayabilir.

Oblik hareketi olarak 3*15 şeklinde her iki taraf için back extension aletinde side bend yapıyorum bacak antrenmanı sonunda.Ön kol çalıştığım gün karın egzersizi yapmıyorum.

3'e böldüm karın egzersizlerini : Alt/Üst/Merkez,Alt/Üst/Oblik ve yine Alt/Üst/Merkez şeklinde,her bölge için 3'er setten 1'er hareket yapacağım.3 günde de farklı egzersizleri yapıp çeşitlilik sağlamayı planlıyorum.Henüz deneme fırsatım olmadı bu programı ama deneyip memnun kalırsam devam ettireceğim.

Back
Yukarı