Karın Çalışmayın! Zorlamayın...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mestano
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
6- Karın egzersizi aerobik bir çalışma değildir, yani yağ yakımı etkisi yoktur. Diğer kas grubları gibi antreman sonrası metabolizma hızınıda hatrısayılır bir şekilde etkilemez.

mestano merhaba
yazmış olduğun bilgiler kafamı karıştırdı. ben 4 aydan beri
çalışmalarıma devam ediyorum yaklaşık 10 kilo verdim.Fakat hala 6 ile 7 kilo arasında fazla kilo ve yağ oranım var.Çalışmalarıma
başladığımdan beri antremen sonunda karın sıkıştırma hareketleri
verildi bana program olarak .acaba burada bir yalnışlık mı var.Karın sıkıştırma çalışmaları fazla yağların eritilmesi konusunda bize yardımcı olmaz mı?
teşekkürler.

Sorduğun sorunun cevabı yazıda açıkça belirtilmiş.

slm, bende bu konuyu hocama sordum kendisi eski milli sporcudur,oda karın çalışmanın hiçbir eksisi yok hergün sıkı mekik yapabilir herkez dedi ve karın kası yağlı kişilerde içden kas olacağı için hem sıkılık yapar hem miğdeyi ufaltır ve zamanla daha az yemeye başlarsın ve zayıfladığın zamanda o içdeki kaslar dışarı çıkar dedi,

blg.

slm, bende bu konuyu hocama sordum kendisi eski milli sporcudur,oda karın çalışmanın hiçbir eksisi yok hergün sıkı mekik yapabilir herkez dedi ve karın kası yağlı kişilerde içden kas olacağı için hem sıkılık yapar hem miğdeyi ufaltır ve zamanla daha az yemeye başlarsın ve zayıfladığın zamanda o içdeki kaslar dışarı çıkar dedi,

blg.

Hocana "karında bir kas değil mi?" diye sorsaydın, sana hergün sıkı karın girmeni önerdiğinde. Karın kası nasıl bir sıkılık yapar? Tamamen alttan gelişen bir yapı, ayrıca mideyi nasıl ufaltır?

Karın kasları herzaman vardır, yağsızken çalışmamışsanızda belli olur; karın çalışıken maksat düşük yağ oranında onların daha belirgin olması için onları büyütmek. Evet karın çalışmasını haftada bir seferden fazla yapabiliriz, çünkü kendini çabuk yeniliyor. Ama hergün girilmez, bir kere büyütme mantığına aykırı.

karın kaslarını çalıştırmak yağları yakmaya yetmesede,o pörsümüş yumuşamış yerçekimine direnemeyen yapıyıda gerginleştirerek bi fark yaratıyor yani o bombelik daha sıkı bi hal alıyor yağ olsa bile üzerinde,belki sadece şekli tam beli olmayacaktır...

ben haftanın 3 günü sıkı mekik ve bacak yukarı kaldırma hareketi yapıyorum sıkı derkende 75 *4-5 set , 2 aydır eskisine nazaran göbek gene var ama sanki öntarafta toplandı gibi daha yaymaç deil gibi ve ben mekik sonrasında miğdemin yanması hoşuma gidiyo o yüzden fazla yapıyorum birazda vede bilgisizliktendi :)

ben haftanın 3 günü sıkı mekik ve bacak yukarı kaldırma hareketi yapıyorum sıkı derkende 75 *4-5 set , 2 aydır eskisine nazaran göbek gene var ama sanki öntarafta toplandı gibi daha yaymaç deil gibi ve ben mekik sonrasında miğdemin yanması hoşuma gidiyo o yüzden fazla yapıyorum birazda vede bilgisizliktendi :)

Ben az tekrar, daha yüksek şiddetle uyarılma ile yapılması gerektiğini düşünüyorum karın egzersizlerinin, yani o kadar tekrara gerek yok bence. Ama şuan bunları tecrübe etmediğim için önermiyorum yakında deneyip göreceğim sonuçlarını, o zaman paylaşırım...

sen az tekrar ama sert giriş diyosun genel olarakta binilen çok tekrarlı setler:) ama ortak noktamız haftada 1 bilemedin 2 defa yapmak,

selam; tam mekiği yaparken dikkatli ol bence onun yerine crunch yaparak devam edebilirsin.özelikle boynuda zedelenmeye kadar gidebilir geçen yaz başıma geldi boynumu 4 gün çeviremedim

Her antremanımda 3 set karın çalışıyorum. Ağırlıklı hareketler tercih ediyorum. En çok Seated Crunch Makinesini kullanıyorum. 97.5 kilo 25 tekrar, 117.5 kilo 2 set 15 tekrar yapıp bırakıyorum. Bazı günler ekstra olarak hanging leg raise çalışıyorum ama çok nadir.

spora 1 ay önce başladım ve her çalışmada toplamda 500 civarındayarım mekik,mide sıkıştırma,alt karın,oblik çalışıyorum ve hiç sıkılmıyorum sizce devam etmelimiyim??

5- Karın kasları calf ve önkollardan bile daha çabuk deforme olur. Yani en nankör kas grubudur diyebiliriz

Ben buna katılmıyorum.Karın kasları en zor overtrain olan kas grubudur.Belli bi seviyeye gelmiş herkesin her idman sonrası karın çalışması çokta sıkıntı olmıyacaktır kanaatimce.
Ayrıca karın kaslarını çalıştırırken o bölgedeki derinin kollejen sentezini uyarmış olucaksınız.Sıkı karın sadece dietle olmaz ;)

Back
Yukarı