Kansere karşı Antioksidan yiyecekler.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve malko tarafından 17 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. malko
    Offline

    malko Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    E Vitamini:Buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, badem, pişmiş domates(salça ve dometes püresi)

    Polifenol:Soya, yeşil çay, bitter çikolata, erik, çilek, yaban mersini, siyah ahududu, elme, yemişler(fındık, şamfıstığı)

    Resveratrol:Üzüm, kızılcık, yaban mersini, yerfıstığı.

    Lutein:Ispanak, kale, kara lahana, kiwi, brokoli, kırmızı üzüm.

    Beta-karoten:Tatlı patates, havuç, balkabağı, mango.Ayrıca ıspanak kale, brokoli, turp ve şalgam yaprakları de antioksidan bakımından çok zengindir.

    A Vitamini:Genellikle ıspanak ve kale gibi yapraklı yeşilliklerde bulunur.Ayrıca havuç ve kavunda da vardır.

    Glucosinalates:Suteresi, bürüksel lahanası, brokoli, karnabahar ve kıvırcık lahana da bulunur.

    C Vitamini:Turunçgillerde, yeşil ve kırmızı biberde, kiwi, brokoli ve çilekte bulunur.

    Selenyum:Tuna ve morina balığında bulunur.


    İşin gerçeği şu vakitte, ben ve benim gibi orta direk vatandaşların devamlı alabileceği yiyecekler değil.
     
    rsxer ve EBaytar bunu beğendi.
  2. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    bilgi için tşkkürler
     

Sayfayı Paylaş