kanat geliştirmede sorunum var yardım lutfen

Arkadaşlar sevabına yardım lütfen.yaşım 21 178 71kg 3 senedir body ile ugrasıyorum ama aralar çok oldu sürekli olmadı yani ama son 4-5 aydır sıkı çalışıyorum evde 2 adet 12 kg luk dumbell var ayrıca barfix var bide salonla ogrendiklerimle hareketleri yapıyorum fakat sorun şu sol tarafımda kanat aşırı belirgin oldu ama sağ taraftaki kanatta bi gelişme yok buda çok moralimi bozuyo.bugune kadar 2 kısmada aynı hareketleri uyguladım ama fark neden anlamış degilim.Sadece sağ taraftaki kanat için önereceginiz bi hareket olursa çok sevinirim en azından onuda soldaki kadar yapmak istiyorum yoksa biçimsiz bi goruntu oluyo.sadece sagdaki kanatı çalıştırcak bi hareket varmı .Lütfen yardım bekliyorum arkadaşlar tavsiyeleriniz çok önemli benim için bi yol gösterin.

Tşkler simdiden herkese

OVERBLACK dedi:
Arkadaşlar sevabına yardım lütfen.yaşım 21 178 71kg 3 senedir body ile ugrasıyorum ama aralar çok oldu sürekli olmadı yani ama son 4-5 aydır sıkı çalışıyorum evde 2 adet 12 kg luk dumbell var ayrıca barfix var bide salonla ogrendiklerimle hareketleri yapıyorum fakat sorun şu sol tarafımda kanat aşırı belirgin oldu ama sağ taraftaki kanatta bi gelişme yok buda çok moralimi bozuyo.bugune kadar 2 kısmada aynı hareketleri uyguladım ama fark neden anlamış degilim.Sadece sağ taraftaki kanat için önereceginiz bi hareket olursa çok sevinirim en azından onuda soldaki kadar yapmak istiyorum yoksa biçimsiz bi goruntu oluyo.sadece sagdaki kanatı çalıştırcak bi hareket varmı .Lütfen yardım bekliyorum arkadaşlar tavsiyeleriniz çok önemli benim için bi yol gösterin.

Tşkler simdiden herkese
keske sirt programini da yazsaydin, programinda var mi bilmiyorum ama One Arm Dumbbell Rowing (tek kol dumbell cekis) hareketi tek kanat calistirmak icin cok uygun. 3 senedir yapiyorsan bunu biliyor olmalisin, hayri bilmiyordum dersen asagidaki linke tikla,
https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=295&highlight=sirt

bu arada vucuttaki simetri bozuklugunun genetik, yanlis calisma vs. gibi nedenerinin yani sira calisma stili ile de cok ilgisi var; makinada yapilan egzersizler simetri sorununu korukleyebiliyor. sirt egzersizlerini yaparken mumkun oldugunca makinalardan uzak dur, eger alternatif hareketler varsa bu hareketleri makinada yapmak yerine bar ile veya dumbell ile yap. kolay gelsin.

ya bu arada verdigim linkteki tek kol dumbell cekis hareketine soyle bir alici gozuyle baktim da, ordaki abla hareketi sanki cok egreti yapiyor. bu yapis yanlis degil ama sanki vucudu yere daha da paralel olabilir. bundan daha onemlisi, ben bu hareketi yaparken dumbell'i sehpahanin alt tarafina dogru iterek hareket yolunu uzatiyorum, boylece kanatlar daha da geriliyor. hem boyle yapmak kanatlari uzatmak icin de mantikli gibi geliyor. hatta ayni mantigi ayni linkteki Seated (Cable) Row hareketi icin de uygulayabiliriz, kollar daha ileriye uzatilabilir. bunlarin yeri burasi degil ama belki linke bakip hareketi yapmak isteyenler olabilir, onlara tavsiye tadinda olsun. bu arada yazdiklarim tartismaya acik, yanlis birseyler yazdigimi dusunenler varsa yorumlarini esirgemesinler..

acaliss çok teşekkurler ilgin ve yorumların için.göstermis oldugun hareketi isim olarak bilmiyodum ama antremanlarda uyguluyodum ama bundan sonra sag tarafa daha cok agırlık vericem sol un 2 katı filan yapmam lazım umarım fark bu sekilde kapanır.şuan evde calıstıgım icin makina olayı yok dumbell ile idare edicem.tekrar tşkler yardımlarını esirgemedin.

OVERBLACK dedi:
acaliss çok teşekkurler ilgin ve yorumların için.göstermis oldugun hareketi isim olarak bilmiyodum ama antremanlarda uyguluyodum ama bundan sonra sag tarafa daha cok agırlık vericem sol un 2 katı filan yapmam lazım umarım fark bu sekilde kapanır.şuan evde calıstıgım icin makina olayı yok dumbell ile idare edicem.tekrar tşkler yardımlarını esirgemedin.
rica ederim, yardimci olabildiysem ne mutlu. umarim en kısa zamanda sorununu halledersin, iyi calismalar

Tek dumbbell rowıng cok dogru bır tavsıye, ayrıca ufak bır sey soylemelıyım, barfıks ıcermeyen bır kanat programı dusunemıyorum, mutlaka barfıks cekmelısın.

Barfikste geniş tutuşun ve dar tutuşun sırt gelişimi açısından bir farkı var mı peki? Dar tutuşta biceps kullanıyoruz diye biliyorum, çok fark ediyor mu?

Atlas dedi:
Barfikste geniş tutuşun ve dar tutuşun sırt gelişimi açısından bir farkı var mı peki? Dar tutuşta biceps kullanıyoruz diye biliyorum, çok fark ediyor mu?
Dar tutuşta hareketin yörüngesi ister istemez öne doğru çizilen bir yarım daire olduğu için göğüs üzerinde etkisi artıyor. Sırt/kanat üzerindeki etki azalır haliyle.

uykusuzburak dedi:
arkadaşlar barfixte avuç içleri yüze dönük şekilde çekmeyle , avuç içleri dışa doğru çekme arasında bi fark varmı.. varsa farkı nedir?

geniş tutuş = kanat
enseye çekildiğinde sırtın üst kısmı daha çok çalışır
göğüse çekildiğinde sırtın alt kısmı daha çok çalışır

dar tutuş avuçlar ileri dönük = brachialis ve brachioradialis

dar tutuş avuçlar yüze dönük = biceps

dar tutuşta veya herhangi bir biceps hareketinde brachialis ile bicepsi izole etmek mümkün değildir ama etki yoğunluğunu biraz kaydırabiliriz. dar tutuşlarda kanat, geniş tutuşa oranla daha az etkilenir.

Dostum aynı sorun bacak göğüs ve kanat olarak bendede var.Daha önce yaptığım spora yada özensiz çalışmama bağlamştım bu problemi.Ama gayet özenli çalışıyorum.Bir arkadaş kalbin kan pompalamasına dair bir konu olduğunu zamanla simetriyi yakalayacağımı söyledi.Bende takmıyorum.Sol tarafa daha yoğun kan pompalanması gibi birşeyler söyledi tam hatırlamıyorum.Yanlış yönlendirmeyeyim.Çok rahatsızsan zayıf bölgeye biraz daha ağırlık tak demişti.Ama gerek görmedim.Bence sendede takılacak bir problem yok.

Back
Yukarı