KANA HIZLI KARIŞAN PROTEİN?

Öncelikle hepinize merhabalar. Ben uzun bir süre protein tozu kullanayım mı diye düşündüm. Ve en sonunda protein tozuna -yaşım 17 olduğu ve protein tozunun sivilce yaptığı gerçeğini fark ettikten sonra- gerek olmadığına karar verdim. Şimdi siz değerli bodyforumculara sorum şu:
-Antrenmandan önce ve antrenmandan sonra içebileceğim ve etkisini hemen gösterecek protein karışımı tarifi var mıdır? Kana hızlı bir şekilde karışacak shake tarifi verebilir misiniz?

Öncelikle protein tozuna ihtiyacın varmı ??? günlük yeterli beslenme ile protein ihtiyacını kapatırsın ama sesin asıl soruna gelince WHEY protein tozları (whey marka değil protein tozunun çeşidi :) ) bu kana hızlı karısır ve antrenmandan sonra ihtiyacını karsılar.Ama sivilce yaptıgı yada diğer yalan şeyler doğru değil.Bu kişinin proteine olan hassaslıgı ile ilgili.Birde bu tarz bi soru sorduğuna göre bilgisizsin kusura bakma :P bol bol oku araştır ...

Öncelikle hepinize merhabalar. Ben uzun bir süre protein tozu kullanayım mı diye düşündüm. Ve en sonunda protein tozuna -yaşım 17 olduğu ve protein tozunun sivilce yaptığı gerçeğini fark ettikten sonra- gerek olmadığına karar verdim. Şimdi siz değerli bodyforumculara sorum şu:
-Antrenmandan önce ve antrenmandan sonra içebileceğim ve etkisini hemen gösterecek protein karışımı tarifi var mıdır? Kana hızlı bir şekilde karışacak shake tarifi verebilir misiniz?
Ben optimum gold whey protein kullanıyorum. çok memnunum. özellikle çikolatası çok güzel. tavsiye ederim. antrenmandan önce ve sabah alabilirsin. sabah sütle alırsan kana zor karışır ve birkaç saat seni besler.

Öncelikle protein tozuna ihtiyacın varmı ??? günlük yeterli beslenme ile ihtiyacını kapan ama sesin asıl soruna gelince WHEY protein tozları (whey marka değil protein tozunun çeşidi :) ) bu kana hızlı karıstır antrenmandan sonra ihtiyacını karsılar.Ama sivilce yaptıgı yada diğer yalan şeyler doğru değil.Bu kişinin proteine olan hassaslıgı ile ilgili.Birde bu tarz bi soru sorduğuna göre bilgisizsin kusura bakma :p bol bol oku araştır ...
Öncelikle cevabınız icin tesekkür ederim. Ancak bilgisizilik degil. Tam tersine siz benim sorumu yanlis anlamışsınız. Ben protein tozu kullanarak degil dogal yollarla yapilabilecek ve -kana protein tozu kadar olmasa bile- hizli karişacak bir shake tarifi istiyorum.:D[DOUBLEPOST=1409556058][/DOUBLEPOST]
Ben optimum gold whey protein kullanıyorum. çok memnunum. özellikle çikolatası çok güzel. tavsiye ederim. antrenmandan önce ve sabah alabilirsin. sabah sütle alırsan kana zor karışır ve birkaç saat seni besler.
Verdiginiz cevap icin tesekkur ederim. Ancak dogal yollarla en hızlı sekillerde kana karışacak shake tarifi istiyorum.:)

Öncelikle cevabınız icin tesekkür ederim. Ancak bilgisizilik degil. Tam tersine siz benim sorumu yanlis anlamışsınız. Ben protein tozu kullanarak degil dogal yollarla yapilabilecek ve -kana protein tozu kadar olmasa bile- hizli karişacak bir shake tarifi istiyorum.:D[DOUBLEPOST=1409556058][/DOUBLEPOST]
Verdiginiz cevap icin tesekkur ederim. Ancak dogal yollarla en hızlı sekillerde kana karışacak shake tarifi istiyorum.:)
Protein tozu kullanmak zarar vermez. yinede siz bilirsiniz. doğal yollarla almak biraz zor ama şu videoyu inceleyin ;

Hipertrofi olacaksa eğer bu senin antrenman sistemine ve beslenme sistemine bağlıdır, yeterli proteini alıyorsan sorun olmaz. Antrenman sonrasında saatlerce aç bırakmazsan vücudu bir gerileme görmezsin, antrenmandan sonra protein içeren herhangi bir besin tüketmen yeterli ama yinede et gibi zor sindirilen(uzun sürede anlamında değil) gıdalar yemezsin olur biter.

besinlerin kana karışma sürelerini araştır
protein tozu istemiyorsan yumurtanın beyazını tüketebilirsin

kana karışma süresini soruyorsan googlda araştır derim
benim bildiğim yumurta beyazı iyidir
lor da ise bildiğimiz işlenmiş peyniraltı suyu değil direk peynir dir yani çoğu kazeindir ve çok yavaş sindirilir
geçenlerde araştırma yapmıştım yumurta daha hızlı kana karışıyordu
peynir türevleri (lor kaşar beyaz peynir vs kazeini) ,kırmızı et, beyaz et, yumurta sıralamasına göre yavaştan hızlı sindirme göre bir sıralama vardı
tabi yanlış hatırlıyor olabilirim araştırıp bir makale yayımlayan olursa sabit konulara bile ekleyebiliriz

Hepinize verdiginiz cevaplar için teşekkür ederim. Antrenmandan öncesi için muz, süt, yumurta,lor peyniri ve süzme yogurttan oluşan bir karışım hazırladım onu içerim. Ancak antrenman sonrası ne tüketmeliyim?

forumu iyice okumanı tavsiye ederim
antreman öncesi ne yenir veya yenmez bunuda özellikle araştır
zaten antreman sonrası için sormuştun bunun için cevapladık
teşekkür için teşekkür butonunu kullanalım

kana karışma süresini soruyorsan googlda araştır derim
benim bildiğim yumurta beyazı iyidir
lor da ise bildiğimiz işlenmiş peyniraltı suyu değil direk peynir dir yani çoğu kazeindir ve çok yavaş sindirilir
geçenlerde araştırma yapmıştım yumurta daha hızlı kana karışıyordu
peynir türevleri (lor kaşar beyaz peynir vs kazeini) ,kırmızı et, beyaz et, yumurta sıralamasına göre yavaştan hızlı sindirme göre bir sıralama vardı
tabi yanlış hatırlıyor olabilirim araştırıp bir makale yayımlayan olursa sabit konulara bile ekleyebiliriz
iki çesit lor var biri peynir alti suyun dan diğeri direk sutten yapılan.peynir altından olanin tamamı whey.sütten yapılanı %80 kazein %20 whey.marketteki lor larin çoğu peynir altından yapilir çünkü maliyeti ucuz.
Bence antreman sonrası peynir altından olan lor gayet iyi olur.

Son düzenleme:
iki çesit lor var biri peynir alti suyun dan diğeri direk sutten yapılan.peynir altından olanin tamamı whey.sütten yapılanı %80 kazein %20 whey.marketteki lor larin çoğu peynir altından yapilir çünkü maliyeti ucuz.
Bence antreman sonrası peynir altından olan lor gayet iyi olur.

bu konuda tartışmalar mevcut genel kanı bunun yani peynir türevlerinin kazein olduğudur
ama diyorsanız öyle değil değil sizinde benim gibi bir bilimsel kaynağınız yok sanırım
keşke dediğiniz gibi olsa

Kana hızlı karışsa ne olucak yavaş karışsa ne olucak ? Gereksiz detay bunlar günlük almam gereken proteini aldınız mı tamamdır. Hızlısı yavaşı fark etmez. Vücut proteinleri en iyi şekilde değerlendirebilicek şekilde evrimleşmiştir. Supplement firmalarının safsatalarına kanıp bu gibi gereksiz şeylere kafanızı yormamanızı tavsiye ederim.

Kana hızlı karışsa ne olucak yavaş karışsa ne olucak ? Gereksiz detay bunlar günlük almam gereken proteini aldınız mı tamamdır. Hızlısı yavaşı fark etmez. Vücut proteinleri en iyi şekilde değerlendirebilicek şekilde evrimleşmiştir. Supplement firmalarının safsatalarına kanıp bu gibi gereksiz şeylere kafanızı yormamanızı tavsiye ederim.
bunu bende merak ediyorum hizli karissa ne olur yavas karissa ne olur takipteyim ins birisi aciklarda öğrenmiş olurum :)

bir görüşe göre antreman sonrası aşırı yüklenme sonucu vucut normalden fazla proteine vs ihtiyaç duyar bunuda o anki havuzdan bir anda çekemez hızlı tüketilen proteine ihtiyaç duyar oda iso whey gibi protein tozlarıdır , vucut ağır antremandan sonra ilk saatlerde kasları daha iyi beslerse daha iyi kas oluşumu sağlar

diğer bir görüşte vucut ani zor şartlar içinde olsa proteinini vucut havuzundan karşılar onarım süreside ilk bir kaç saatin önemi yoktur bunlar suplement firmalarının uydurmalarıdır der.

benim görüşüm protein havuzumuz o antreman sonrası onarımı karşılayacakadar doluysa whey e gerek yok ama sorun şurda
acaba havuzun nekadarını vucut kullanabilir ve gerçekten antreman sonrası bukadar önemlimi? burda başka sorularda ortaya çıkıyor

Bana kalirsa proteine yeterli beslenmede gerek yok. Vucut spora alistiktan sonra protein depolarini da ona yetecek sekilde ayarlamayi ogrenir. Gelelim whey konusuna, ya whey kutsal mi, vucutta olan protein vucudu o an en iyi idare edecek turdendir herhalde. Bu kadar kucumsemeyin bunyeyi.

Bana kalirsa proteine yeterli beslenmede gerek yok. Vucut spora alistiktan sonra protein depolarini da ona yetecek sekilde ayarlamayi ogrenir. Gelelim whey konusuna, ya whey kutsal mi, vucutta olan protein vucudu o an en iyi idare edecek turdendir herhalde. Bu kadar kucumsemeyin bunyeyi.
Whey: Kana en hızlı karışan proteine verilen isim. Aynı zamanda bu tür bir protein tozu da var yanlış bilmiyorsam.
Antrenman sonrasi vücudun protein ihtiyaci olur ve bu ihtiyacı en hızlı whey türü protein karşılar.

Whey: Kana en hızlı karışan proteine verilen isim. Aynı zamanda bu tür bir protein tozu da var yanlış bilmiyorsam.
Antrenman sonrasi vücudun protein ihtiyaci olur ve bu ihtiyacı en hızlı whey türü protein karşılar.

Sen benim anlatmak istedigimi heec anlamamissin :) zaten kanda olan ve vucudun stres icin depoladigi protein mi daha hizli etki eder, yoksa disaridan aldigin whey mi? Daha karistircan icicen vs. Ve sutle karistirma olayini da dogru bulmuyorum ne yani whey 2 dkda karisyor, kazein 6 saate kadar. Ikisini bir alinca wheyin karismamasi sacma. Kimyasal bir etkilesim olmadigi surece hepsi bagimsiz olarak ne kadar aurede karisiyorsa oyle karisir

Back
Yukarı