Kalori hesabını doğru mu yapıyorum sizce

25 yaşındayım 170 cm boydayım, şu an 94 kiloyum. Bu arada kilo verme diyeti
Liste şu;

Sabah
Bardak çorba 77 kalori
50 gram tam buğday ekmeği 125 kalori
1 yumurta 75
1 k. Kutusu peynir 75 kalori
5 zeytin 25 kalori
Çay şekersiz 0 kalori
Domates 15 kalori

Öğle:

120 gram fasulye veya ızgara tavuk göğsü 160 kalori
50 gr tam buğday ekmeği 125 kalori
300 ml ayran 120 kalori
Salata 15 kalori

Ara
1 meyve 50 kalori

Akşam
1 tabak kadar sebze 25 kalori
200 gr yoğurt 125 kalori
50 gr tam buğday ekmeği 125 kalori
Çığ sebze havuç salatalık vb 15 kalori

Ara 1 meyve 50 kalori

Bu liste diyetisyenin verdiği listeden
100 ml ayran
2 dilim ekmek
Az

Spor olarak 25 dakika egzersiz bisikleti kullanıyorum
Hafta da 500 gr ile 1.5 kilo arası veriyorum.

Yiyeceklerin önüne yazdığım kalori miktarlarını kendim netten buldum. Hesaplayınca 1200/1400 gibi rakamlar çıkıyor
Sizce yanılıyor muyum ?

Son düzenleme:
Nasıl beslenme bu arkadaşım bir protein yada karbonhidrata yönel böyle kas kaybedersin mesela tavuk balık makarna gibi şeyler ye kahvaltın iyi ama yumurtayı arttır ara öğünlere başka şeyler ekliyebirilisn

Nasıl beslenme bu arkadaşım bir protein yada karbonhidrata yönel böyle kas kaybedersin mesela tavuk balık makarna gibi şeyler ye kahvaltın iyi ama yumurtayı arttır ara öğünlere başka şeyler ekliyebirilisn
Diyetisyenin verdiği bu hocam

Sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurta
5 zeytin
1 kibrit kutusu peynir
Çay şekersiz
Domates

Öğle
4 köfte kadar et veya baklagil
6 kaşık sebze
1 su bardağı ayran
2 dilim tam buğday ekmeği
1 küçük kase çorba
Salata

Ara
1 meyve + 1 bardak ayran

Akşam
8 kaşık sebze
Salata
1 su bardağı yoğurt
1 küçük kase çorba

Ara
1 meyve

Benim uygulaya bildiğim

100 ml ayran eksik
1 dilim ekmek
1 kase çorba
Eksik

Diyetisyenlerin listeleri genelse bu tarzda oluyor bende zamanında bu şekilde 20kiloyu aşkın verdim ama emin olun,vermesem daha mutlu olurdum tdee adlı sitede kendi aktiviteniz ve fiziksel durumunuza göre kalori miktarı var basmati pirinc,tam buğdaylı makarna,ton balığı,et,tavuk gögsü,yulaf,yumurta,lor,süt,muz,avakado ,mercimek,nohut balık gibi onlarca sağlıklı kaynak var şekersiz yeşil çay,türk kahvesi bunlarla kendi kalorinize ve aktivitenize göre düzenleyeceğiniz bi listeden alacağınız verim bu listeden çok daha sağlıklı olur beslenme bölümünde biraz dolaşarak kendinize daha uygun listeler bulmanızı tavsiye ederim.

nekadar da diyet listen olsa ister istemez dışarısına çıkıyorsun dört dörtlük uygulanamıyor. O yüzden FatSecret die bir program var on numara yediğini yaz ne kdara karbonhitrad, protein yağ aldığını takip edebilirsin.

Diyetisyenlerin listeleri genelse bu tarzda oluyor bende zamanında bu şekilde 20kiloyu aşkın verdim ama emin olun,vermesem daha mutlu olurdum tdee adlı sitede kendi aktiviteniz ve fiziksel durumunuza göre kalori miktarı var basmati pirinc,tam buğdaylı makarna,ton balığı,et,tavuk gögsü,yulaf,yumurta,lor,süt,muz,avakado ,mercimek,nohut balık gibi onlarca sağlıklı kaynak var şekersiz yeşil çay,türk kahvesi bunlarla kendi kalorinize ve aktivitenize göre düzenleyeceğiniz bi listeden alacağınız verim bu listeden çok daha sağlıklı olur beslenme bölümünde biraz dolaşarak kendinize daha uygun listeler bulmanızı tavsiye ederim.
Hocam bu kadar iyiyseniz diyet planlamada sizden ricam 18 yaş, 172 cm, 65 kg, erkek, PKU'lu spor yapan bir bireyin nasıl bir diyet listesi uygulayabileceğini de anlatın size zahmet[DOUBLEPOST=1513680288][/DOUBLEPOST]
Diyetisyenin verdiği bu hocam

Sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurta
5 zeytin
1 kibrit kutusu peynir
Çay şekersiz
Domates

Öğle
4 köfte kadar et veya baklagil
6 kaşık sebze
1 su bardağı ayran
1 küçük kase çorba
Salata

Ara
1 meyve + 1 bardak ayran

Akşam
8 kaşık sebze
Salata
1 su bardağı yoğurt
1 küçük kase çorba

Ara
1 meyve

Benim uygulaya bildiğim

100 ml ayran eksik
1 dilim ekmek
1 kase çorba
Eksik
Neden azaltarak uyguladığını bilmiyorum ama kalori zaten düşük daha da aşağı çekmemelisin.
Proteini diyetisyen öğle yemeğinde kullanmış, ki bu çok sık karşılaştığımız bir protokol. Akşam yemeği hafif tutulmaya çalışılmış. Öğle sebze, akşam salataya yer verilmiş. Sık uygulanan protokoller zaten bunlar.
Eksik tükettiğin kısmı hiç azaltmadan tüketmeni, eğer sporu yalnızca kilo vermede bir araç olarak görmüyorsan ve devamlılık sağlayacaksan akşam yemeğine yağsız et grubunu eklemeni tavsiye ederim.
Bir arkadaş kendi listeni oluşturmanı istemiş. Böyle bir yanlışa düşme bence.

Son düzenleme:
Hocam bu kadar iyiyseniz diyet planlamada sizden ricam 18 yaş, 172 cm, 65 kg, erkek, PKU'lu spor yapan bir bireyin nasıl bir diyet listesi uygulayabileceğini de anlatın size zahmet[DOUBLEPOST=1513680288][/DOUBLEPOST]
Neden azaltarak uyguladığını bilmiyorum ama kalori zaten düşük daha da aşağı çekmemelisin.
Proteini diyetisyen öğle yemeğinde kullanmış, ki bu çok sık karşılaştığımız bir protokol. Akşam yemeği hafif tutulmaya çalışılmış. Öğle sebze, akşam salataya yer verilmiş. Sık uygulanan protokoller zaten bunlar.
Eksik tükettiğin kısmı hiç azaltmadan tüketmeni, eğer sporu yalnızca kilo vermede bir araç olarak görmüyorsan ve devamlılık sağlayacaksan akşam yemeğine yağsız et grubunu eklemeni tavsiye ederim.
Bir arkadaş kendi listeni oluşturmanı istemiş. Böyle bir yanlışa düşme bence.
https://www.bodyforumtr.com/threads/yemek-listem-hakkındaki-düşünceleriniz.139029/#post-1160331 benim bu konumdaki listemi tdee"den kendi kalorinize göre düzenlerseniz güzel sonuçlar elde ediceğinize inanıyorum besinlerin yanında yağ yakıcı baharatlar vs'de kullanıyorum onlarıda yazdım ben kalori konusunda 6gün spor yaptığım için kararsızlık yaşadım ama yürüyüşler veya hafif tempo spor yapıyorsanız genel ihtiyacınızdai kalori çıkar kolayca düzgün bir beslenme sağlarsınız ayrıca yukarda bi arkadaşın dedigi gibi fatsecrer gerçekten çok işe yarıyor.

https://www.bodyforumtr.com/threads/yemek-listem-hakkındaki-düşünceleriniz.139029/#post-1160331 benim bu konumdaki listemi tdee"den kendi kalorinize göre düzenlerseniz güzel sonuçlar elde ediceğinize inanıyorum besinlerin yanında yağ yakıcı baharatlar vs'de kullanıyorum onlarıda yazdım ben kalori konusunda 6gün spor yaptığım için kararsızlık yaşadım ama yürüyüşler veya hafif tempo spor yapıyorsanız genel ihtiyacınızdai kalori çıkar kolayca düzgün bir beslenme sağlarsınız ayrıca yukarda bi arkadaşın dedigi gibi fatsecrer gerçekten çok işe yarıyor.
Mesajımla aslında tariz yapmıştım ama anlamamışsın ;)

Back
Yukarı