Bu hareketi 20 dakika yapmak belinizi inceltmez ve bu bölgede yağ yakımı sağlamaz, bu benim iddiam değil, yağ yakma mekanizmasının bölgesel çalışmaması ile ilgili.
20 dakika boyunca tekrarlayabileceğiniz zorluk seviyesinde bir hareket bölgeyi güçlendirmez ve kaslandırmaz, bu bölge için dayanıklılığı arttırabilir. 20 dakikada bahsettiğimiz rehabilitasyon amaçlı 40 tekrar vb. değil dakikada 10 tane gibi yapsanız bile 200 tekrardan bahsediyoruz. (büyük ihtimalle çok daha fazla) Ayrıca rehabilitasyon amaçlı çalışmada amaç hafif yük ile başlayıp yükü arttırabilmektir, 40 tekrarda kalmak değil, yani bir programa düzenli eklenmez. 200 tekrarın güç ve kasa faydası sıfırdan başlayan biri için belki kısa bir süre için olur, bahsi geçen durumun bu olmadığını düşünüyorum.
Twist hareketi yavaş ve kontrollü yapılır ki dinamik ters yüklemelerle bel bölgesine zarar gelmesin, o tempoda kardiyovasküler bir faydası da yoktur. Yorumu yazan arkadaş bunu kardiyosundan sonra yaptığını yazmış o yüzden yaptığı tek hareketin twist hareketi olmadığını düşünüyorum. Twist hareketi yaparak aerobik nabız aralığında kalıyorsa bunu beline gereksiz yükler bindirmeden nasıl yaptığını gerçekten merak ederim.
Güç, kuvvet, hipertrofi ve dayanıklılık iç içe geçmişlerdir doğru ama sadece kesişme noktalarında 20 dakika boyunca 200 tekrarda değil.
Her hareket iyidir zihniyetine kısmen katılıyorum, bilmemek yüzünden yanlış hareket ile verimsizliğe katılmıyorum. Arkadaşın programına twist hareketi eklemesinin tamamen bilinçli ve farklı bir nedeni varsa tabi ki yapmaya devam edebilir.
Kesin şeyler yazmakla ilgili şunu eklemek istiyorum, aksine bir kanıt bulana kadar konu benim için kesin, öğrencilerime ve takip edenlere bu şekilde anlatıyor olurum, bilimsel olarak kesin olup olmaması ile ilgili endişeniz tabi ki olabilir, araştırmanızı ve kendiniz için karar vermenizi öneririm. Öte yandan spor ve beslenme matematik ya da fizik gibi bilim dallarına göre çok çok yeni bilimler ve insan vücudu işleyişi de oldukça karmaşık, bu yüzden benzer kesinlik dereceleri yok. Spor ve beslenmeyle ilgili yaklaşık her konuda bir biriyle çelişen bilimsel araştırmalar bulabilirsiniz. Bu yüzden nihai sonuç büyük ölçüde sizin seçim ve kararınıza kalmıştır.