Kahvaltı da Fındık Ezmesimi Yoksa Yulaf Ezmesimi Tüketmeli

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ferhat62 tarafından 29 Mart 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. ferhat62
    Offline

    ferhat62 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    S.a arkadaşlar ben yağ yakımı için bir program uyguluyorum. Ancak kafama takılan bir soru var kahvaltıda tam buğday ekmeği ile fındık ezmesi tüketmek mi daha iyi olur yoksa eti nin kuru meyveli yulaf ezmesini mi ikisininde kendilerine göre artı yönü var örneğin 100 gr fındık ezmesinde 550 kalori olmasına karşın şeker oranı 10 gr eti yulaf ezmesinin 100 gramında 350 kalori olmasına karşın 15 gr şeker var. Şeker oranı kan şekeri ve dolayısıyla insülin salınımını etkiliyor fakat kalori değeri de basite alınabilecek bir konu değil
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2015
  2. ferhat62
    Offline

    ferhat62 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    örneğin 100 gr eti kuru meyveli lifalif içeriğinde
    356 kalori
    60 gr karbonhidrat
    12 gr protein
    7 gram yağ
    14 gr şeket var

    100 gr fiskobirlik fındık ezmesinde ise

    655 kalori
    8 gr karbongidrat
    11 gr protein
    34.2 gr doymamış yağ(sağlıklı olduğu söylenen )
    2.3 gr doymuş yağ(zararlı olduğu söylenen)
    10 gr şeker var

    bu durumda sizce mantıken ne yapmak gerekir
     
    elite35 bunu beğendi.
  3. ferhat62
    Offline

    ferhat62 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    yokmu yardımcı olacak biri ?
     
  4. escapist92
    Offline

    escapist92 Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2012
    Mesajlar:
    330
    Beğenileri:
    96
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    diş hekimi
    Yer:
    izmir
    yağ yakmak istiyosan fındık ezmesiyle çok haşır neşir olma derim. yulaf en kaliteli karbonhidrat kaynadığır. süt ekleyip 15-20 dk bekle içine muz doğra ye. kuru meyveli olanını deil de sade olanını tercih edersen daha iyi olur
     
    ferhat62 bunu beğendi.
  5. thisismusto
    Offline

    thisismusto Üye

    Katılım:
    6 Mart 2015
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    NETWORK SECURITY OPERATIONS ADMIN
    Yer:
    ISTANBUL
    fıstık veya fındık ezmelerini de gün içerisinde beslenme programına göre kullanabilirsin. tek başına 1 kaşık iyi bir enerji kaynağıdır. yağ oranı düşük olanları tercih edebilir veya uğraşmak istiyorsan evde kendin hazırlayabilirsin.
     
  6. OMK_01
    Offline

    OMK_01 Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    ben sade yulafı ev yapımı yoğurtla tüketiyorum.
     
    ferhat62 bunu beğendi.
  7. ferhat62
    Offline

    ferhat62 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    muzda bildiğim kadarıyla çok yüksek gi var ama dediğiniz gibi artık sadesini tercih etmeyi düşünüyorum
     
  8. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Bu iki besini omu bumu diye kıyaslamak yanlış olur.bulgurmu pirinçmi diye kıyaslanır,yulafmı fıstık ezmesimi diye kıyaslanmaz.
     
    Balboa7 ve escapist92 bunu beğendi.
  9. escapist92
    Offline

    escapist92 Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2012
    Mesajlar:
    330
    Beğenileri:
    96
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    diş hekimi
    Yer:
    izmir
    muzun gi si yüksek de fındık ezmesinin düşük mü artı yağ da cabası. muzu sabah tüketebilirsin potasyum lazım kaslara
     
  10. mehmet zeybek
    Offline

    mehmet zeybek Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2014
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    muz antreman sonraso iedal karbon kaynağıdır
     
  11. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Eğer yağ yakmak istiyorsan tam buğday ekmeğini de yulafı da şekerli fındık ezmesini de çıkarmalısın.
    Onun yerine ceviz, badem, fıstık, fındık (hepsi çiğ) gibi daha düşük glisemik indeksli karbonhidratları tercih etmelisin.
     
  12. ferhat62
    Offline

    ferhat62 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    yulaf ezmesinin gilisemik nideksi düşük ayrıca içindeki karbonhidratta kaliteli karbonhidrat neden böyle düşünüyorsun ?
     
  13. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Yulafın GI değeri 60 civarında, çiğ kuru yemişlerin 15-20.
    Yulafta nişasta boldur. Bu yüzden özellikle zayıflama döneminde dikkat edilmeli.
    Üstelik çiğ kuru yemişler; sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral açısından çok zengin.
     
  14. ferhat62
    Offline

    ferhat62 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    En iyisi kahvaltıda haşlanmış yumrtayla tarçınlı süte devam :)
     
  15. Nanza
    Offline

    Nanza Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    295
    Beğenileri:
    110
    Ödül Puanları:
    53
    Kimse duzgun cevap verememiş. Yağ yakmak istiyorsan kahvaltıda karbonhidrat tuketmemelisin. Yumurta ye. Omlet yap. Light kasar peynir ye. Zeytin ye (kaliteli yağ içerir ve kaliteli yağ vücutta kalmaz yağ önemli bir yapıtaşıdır.) onun dışında fıstık ezmesinin içinde de değerli yağlar vardır ancak şart değildir. Kuruyemişlerden de alınabilir. Basarilar
     
    BamBam16 bunu beğendi.
  16. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Fındık fıstık ezmeleri fasa fiso safi şeker kendisini ye. Bulktada olsan canın çekmedikçe yeme bir faydası yok kendisini ye tonla şeker tonla koruyucu var içinde. İlle kahvaltıda yiyeceğim dersen sabah da kompleks karbo alabilirim dersen yulaf yoğurt fıstık yarım elma (küçük küçük içine dilimle) ye hem çok güzel oluyor hem hepsi aradan çıkmış oluyor. Bizim evde genelde organik tavuk, organik yumurta (dayım bu işte direk aynı gün yumurtayı, tavuğu alıp getiriyor çok organiğizdir:D), annemin yaptığı yoğurt oluyor bu yoğurt tatlı oluyor market yoğutlarının acı tuzlu ekşi tadını da azıcık süt döküp azaltırsın. Ben yoğurt vs. yapmayınca bizimkiler öyle yapıyorum. Ama ben mesela karboyu kestim diğer yol da odur Nanza'nın dediği gibi carb backloadingin detoksu süresince kalktığım gibi whey yarım saat bir saat sonra (yağ vs. hesabetmem sadece karbo yok) sahanda kaşarlı yahut pastırmalı yahut kavurmalı yumurta yapıp yerim ama ekmek filan yok.
    --- Mesaj birleştirildi, 9 Nisan 2015 ---
    Elma kompleks karbo değil yanlış bilgilendirme olmasın ancak yine de diyetinde sıkıntı yaratacağını ben düşünmediğim gibi Hz. Muhammed (S.A.V) her gün bir elma yermiş. Bulkta da* (imla)
     
    Nanza bunu beğendi.
  17. ct fletcher
    Offline

    ct fletcher Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2015
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
     
  18. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    516
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Sorunuz, ''kahvaltıda yumurta mı, domates mi yemeliyim?'' kadar mantıksız olmuş.
    İkisi çok farklı şeyler. Yulafı karbonhidrat kaynağı olarak düşün, fındık ezmesini de yağ olarak. Hatta onu hiç düşünmesen de olur. Boş kaloridir.
    Kesinlikle yenmemelidir demiyorum ama 1 kaşığı en az 60-70 kalori olan basit şekerli bi gıdayı tüketmek ne kadar doğru olabilir ki ?
     
  19. nicolevis
    Offline

    nicolevis Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2015
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    95
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli/İzmit
    amacın yağ yakımıysa kesinlikle yulaf ezmesi.
    bu arada kuru meyvelisinden bahsetmiyorum, normal eti lilatif yulaf ezmesinden bahsediyorum onun değerleri yağ yakımı için daha uygun.
     

Sayfayı Paylaş