Kafeinin Yağ Yakıcı Özelliği

Berker06

Üye
Evet arkadaşlar pek kimse bilmese de kafeinin yağ yakıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu yüzden sağlıklı zayıflamak isteyenlerin beslenme düzeninde demirbaş olmalıdır. Güreş, Tekvando ve Judo Milli takımları ile çalışan Spor Hekimi Dr. Aylin Çeçen Aksu kafeinin merkezi sinir sistemini uyararak etki ettiğini ve bu sayede yağ yakıcı etki gösterdiğini söylüyor. Yani adrenalin hormonu salgılatıp kalp-dolaşım sistemini uyarıyor. Bu sayede vücut daha fazla yakıt kullanıyor. İşin güzel tarafı vücut yakıtı karbonhidrat (glikojen) depoları yerine yağlardan (ki bu göbeğiniz oluyor) alıyor. “Ayrıca, kas hücrelerinin kalsiyumla bağlanmasını artırır, böylece daha etkin kas kasılması sağlar” diyor Dr. Aylin Çeçen Aksu. Bu da spor yaparken performansınızı artırmanız anlamına geliyor. Kafeinin yağ yakıcı etkisinden yararlanmak ve sağlıklı zayıflamak için spora başlamadan 20-30 dakika önce bir fincan sade kahve (yaklaşık 100 mg kahve içerir) içmeniz yeterli.

Evet Cok Güzel bir konuya deyinmissin halkımız kahvenin selirüt ve yağ yaptıgını bilir evet aslında yapar ama sen içine seker ve süt tozu koymassan o metobolizmayı uyarır ve hızlandırır antremandan 30 dakika önce içilmesi hem enerji hem yağ yakımını hızlandırır

aman dikkat metabolizmayı hızlandırdıgı için kalbide etkiliyor biyoloji hocam çok dikkat etmemi söylemişti

Bu ne kadar kullanım için geçerli?
Bir 2 bardak kahvenin o kadar sorun açacağını sanmam

bende tam olarak bilmiyorum ama 1-2 fincandan bir şey cıkmaz bence bazı arkadaşlar yeşilçayla karıştırıp içtiğini yazmıslar forumda :D

nasil pek kimse bilmese de bu sitenin tamami bilir bunlari zaten

kalbi etkiler cunku kalp atim sayisi artar

Zaten kan akışığını hızlandırdığı için kullanmıyor muyuz spordan önce?
Peki bu büyük bir sorun teşkil mi ediyor? O kadar kişi kahve içiyor kafam karıştı :)

Vucut bir müddet sonra kafeinede alışıyor , ılk zamanlardaki tepkiyi vermiyor

Birde gün içinde ara ara kahve içen biriyseniz idmandan once hiç ama hiç gerek yok almaya , vucut pek tepki vermez.
Şöyle bi deneyin bi 1 hafta tüm gün kafein almadan ıdman oncesı 4 5 kasık sek kahve ıcın cok fark ediyor.

@Zeus

Doğal aspirin C vitamini varken ne gerek var aspirine :) Bide ağrı kesicilere vucut bı zaman sora alsıyor , bu sefer ağrılar dahada fazlalasıyo eskisine nazaran.

@Rejev

İçmiyorum , direk dikiyorum demek ıstedın heralde :) Ben kakao + kahve iciyorum denemelsn

Birde bu kafeinin kalbi etkileme oranı sanırım yoldan geçen güzel bi kıza bakarkenki heyecanla eşdeğerdir :)
Böyütmeye gerek yok daha neler var kalbimizi etkileyen :)

kalp atisi spor yapan biri icin sorun olmaz zaten spor sirasinda nabzimiz bazen tavan yapiyor

Vucut bir müddet sonra kafeinede alışıyor , ılk zamanlardaki tepkiyi vermiyor

Birde gün içinde ara ara kahve içen biriyseniz idmandan once hiç ama hiç gerek yok almaya , vucut pek tepki vermez.
Şöyle bi deneyin bi 1 hafta tüm gün kafein almadan ıdman oncesı 4 5 kasık sek kahve ıcın cok fark ediyor.

@Zeus

Doğal aspirin C vitamini varken ne gerek var aspirine :) Bide ağrı kesicilere vucut bı zaman sora alsıyor , bu sefer ağrılar dahada fazlalasıyo eskisine nazaran.

@Rejev

İçmiyorum , direk dikiyorum demek ıstedın heralde :) Ben kakao + kahve iciyorum denemelsn

Birde bu kafeinin kalbi etkileme oranı sanırım yoldan geçen güzel bi kıza bakarkenki heyecanla eşdeğerdir :)
Böyütmeye gerek yok daha neler var kalbimizi etkileyen :)

Evet direk dikiyorum. :D Tadını hiç almamayı tercih ediyorum ama çok etkili oluyor.
Doğal aspirin C vitamini derken ne demek istediğinizi anlamadım?

kardioda, ağırlıkta nabzım zaten tavan yapıyor, kafein mi durduracak beni? :D

tabi abartıp antrenmandan once 4-5 fincan icmezsenız hicbirsey olmaz.

ben ant oncesi turk kahvesi veya espresso iciyorum sekersiz. naturel pump diyebiliriz :)

bazen üsengecligimden dolayı 300-400 ml kola iciyorum kolada da yuksek miktarda kafein vardir.

yaşasın kafein.....

Merakımı bağışlayın kanı sulandırmadaki amac ne yağ yakımınımı hızlandırıyor ?

+ Sağlığa zararı var mıdır :D
300 mg diye duymuştum bir de ben aspirini ama?

Merakımı bağışlayın kanı sulandırmadaki amac ne yağ yakımınımı hızlandırıyor ?

+ Sağlığa zararı var mıdır :D
300 mg diye duymuştum bir de ben aspirini ama?

aslında kafein ile alımının mantığı yok

aspirin olayı aslında ECA kurunde gecerlı yanı efedrın -kafeın(clende olur bu ) -aspırın

kanı sulandırmak ıcın 100mg yeterlıdır

kafeın ıle alımının gereği yok

Back
Yukarı