Kafamı çok karıştıran önemli soru

Arkadaşlar karbonhidratları ve proteinleri pişmiş ağırlık ilemi pişmemiş ağırlık ilemi yememiz gerekiyor.sürekli araştırmama rağmen bi sonuç çıkaramıyorum kimisi pişmemiş kimisi pişmiş ağırlık ile ölçerek ye diyor hangisi doğru olan kafayı yicem yardımcı olursanız çok sevinicem...
 
Bende arastırdım bunu cogu iyi vg cilere sordum türkiyede 1. Olan arkadasada sordum pişmemiş baz alıcaksın


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Proteinler mesela tavuk piserken su biraktigi icin hacmi kuculur dolayisiyla gramaji duser ama icindeki protein miktari dusmez, kirmizi et icinde gecerli bu. Dolayisiyla pismemis tartmak daha dogru.
Karbonhidratlar piserken su cekerler ve hacmi buyur ama icindeki karbonhidrat miktari ayni kalir. Bunuda pismemis tartmak dogru olan.

100 gr pirincten pilav yaptiginda hemen hemen yarim tencere yapar, onun hepsini yediginde 100 gr yemis oluyorsun yani 75/80 gram civari karbonhidrat aliyorsun.
 
Back
Yukarı