Kaç Kg Dumbell İle Başlamalıyım?

Arkadaşlar yaşım 17.İnternetten dumbell siparişi vereceğim kaç kg ile başlamalıyım? Daha önce hiç spor yapmadım,sadece 6 haftada 100 şınav programını 4.haftaya kadar yaptım o kadar.
( Düzenli olarak koşu felan yapıyorum hızım ve çevikliğim çok iyi ama bunlar spordan sayılmaz herhalde :D )
Düzenleme:
İnternette bazı sitelerde 20 yaşından önce dumbell kaldırmayın boy uzamasını durdurur felan yazıyor.Ne kadar doğru bu?

Son düzenleme:
omurgana ciddi manada ağır yük binmediği sürece boy uzamana hiç bir olumsuz etki yapmayacaktır ağırlık kaldırmak. 10-20 kiloluk dumbellarda bu ciddi etkiyi yapmayacağı için sıkıntı yok :)
içi kum dolu dumbellar yerine dökümlü dumbellar almanı tavsiye ederim. çünkü örneğin curl yaparken 5 kilolar yeterliyken göğüs çalışırken göğüs kaslarına 5 kilo yeterli direnci göstermeyecektir.

adettendir: imkanın varsa mutlaka salona git.

omurgana ciddi manada ağır yük binmediği sürece boy uzamana hiç bir olumsuz etki yapmayacaktır ağırlık kaldırmak. 10-20 kiloluk dumbellarda bu ciddi etkiyi yapmayacağı için sıkıntı yok :)
içi kum dolu dumbellar yerine dökümlü dumbellar almanı tavsiye ederim. çünkü örneğin curl yaparken 5 kilolar yeterliyken göğüs çalışırken göğüs kaslarına 5 kilo yeterli direnci göstermeyecektir.

Şuanda yaşadığım bölgede 1 adet spor salonu var sadece.Ve makinalar eski pas tutmuş neredeyse.Oraya vereceğim paraya eve küçük spor aletleri almayı düşünüyorum.Bu daha mantıklı bence.Şimdilik o zaman 7-8 Kiloluklar varsa onlardan alayım ileride arttırırım kiloyu idealmidir?
Cevap için teşekkürler.

Ici kum dolu dumbbell ile dökümlü dumbelin ne farki var dökümlü daha mı ağır?

Konu biraz saptı galiba :) 7 KG'lik sipariş vermeyi düşünüyorum sizce başlangıç için fazlamı idealmi? boyum 177 Kilom en son 62'di

Back
Yukarı