Kaç ayda bir program değişmelidir ?

Arkadaşlar 4. ayım bu sporda tabi kilo verme geçmişimde var 1 sene kadar neyse bunları geçiyorum ilk ay salonda ısınma olduğu için temel başlangiç programını uyguladım sonra ise tecrübeliler için olan programı uygulamaya başladım gögüs omuz kol arka kol sırt haftada 2 kez çalıştırıyorum 1 günde omuz,sırt,arka kol oteki gün göğüs,kol,bacak yaklaşık 2 bucuk aydırda bu şekilde çalışıyorum değişmesi gerekirmi yada ne kadar zamanda değiştirmek lazım açıkcası hocamız ticari kaygılar güden bir insan olduğu için çok tınlamıyor salondakileri nasıl bir yol izlemeliyim ?

Benim bildigim kadariyla vucudun antrenmana alismasi 5-6 hafta suruyor. Yani 1.5-2 ayda 1 program degisimi. Haftada yada 2 haftada bir ( veya her antremanda olabilir ) hareket siralarinin degismesi( ayni kategorideki hareketler ) gerekiyor. Bu konuya cok hakim degilim ama benim bildigim bu sekilde olmali vucudun alismamasi icin.

Arkadaşlar 4. ayım bu sporda tabi kilo verme geçmişimde var 1 sene kadar neyse bunları geçiyorum ilk ay salonda ısınma olduğu için temel başlangiç programını uyguladım sonra ise tecrübeliler için olan programı uygulamaya başladım gögüs omuz kol arka kol sırt haftada 2 kez çalıştırıyorum 1 günde omuz,sırt,arka kol oteki gün göğüs,kol,bacak yaklaşık 2 bucuk aydırda bu şekilde çalışıyorum değişmesi gerekirmi yada ne kadar zamanda değiştirmek lazım açıkcası hocamız ticari kaygılar güden bir insan olduğu için çok tınlamıyor salondakileri nasıl bir yol izlemeliyim ?

Değişik görüşler var. Bunlardan en fazla dillendirileni bir diyete-programa 12 hafta süre vermek.

Olabilir. Ama beni 12 hafta sıkar. Ben ayda 1 ufak ufak değişiklikler yapıyorum. Mesela mevcut programımda 4. haftadayım. Bir sonraki haftadan itibaren Push-Pull-Legs çalışmasına geçeceğim.

Ben 8 Hafta sonra değiştiriyorum yani 2 ay da bir program değiştiriyorum.Ayda bir değiştirmeye gerek yok vucut hareketlere alışsın ki sonradan kası şaşırtabilelim...

Back
Yukarı