Kaç aydır bu sporu yapıyorum gelişim çok az

ccann_

Üye
Merhaba arkadaşlar sporda 1.yılım daha çok gelişmem gerekirken gelişimim çok yavaş oluyor Mesela kol 32.cm oldu anca. programı değiştim şimdi
Pazartesi Göğüs-triceps 3hareket göğüs 3 hareket triceps
Salı-kol 4 hareket
Çarşamba.off
Perşembe.Bacak 3 hareket
Cuma-Sırt omuz 3'er hareket

Boy 185 Kilo 72 gene kaslandım ama bu çok yavaş oluyor daha çok gelişmem gerekirdi tavsiyelerinizi bekliyorum

Bölgeler için hareketleri çok az yapıyorsun. Büyük kasları daha fazla çalıştırmalısın. Pazartesi göğüs-triceps antrenmanından sonra salı kol(biceps) girmemelisin en azından bir gün ara vermelisin ki vücut dinlenebilsin. Programını bilmiyorum ama hareketlerin aynı bölgeye vurması,ağırlık arttırmama,yetersiz beslenme,sabırsızlık vb. bir çok sebep gelişimi az yapabilir.

Bölgeler için hareketleri çok az yapıyorsun. Büyük kasları daha fazla çalıştırmalısın. Pazartesi göğüs-triceps antrenmanından sonra salı kol(biceps) girmemelisin en azından bir gün ara vermelisin ki vücut dinlenebilsin. Programını bilmiyorum ama hareketlerin aynı bölgeye vurması,ağırlık arttırmama,yetersiz beslenme,sabırsızlık vb. bir çok sebep gelişimi az yapabilir.
Teşekkürler cevap için hareketler Bunlar

Göğüs:
Reshar1_html_m38961a3c.gif
incline-chest-press-tennis-workout.jpg
_w5q1572_th.jpg
Hepsi 3x12-10-8 Şeklinde

Triceps:
triceps-pushdown-1.gif
(Veya V-Rope Triceps Push Down),
lyingtricepextensionwdb.jpg
weighted-machine-triceps-dip-288.JPG
Hepsi 3x12-10-8 Şeklinde

Biceps:
Barbell_Curl.gif
,,
73033146machine-pour-les-curls-sur-pupitre-jpg.jpg
,,
Reshar1_html_24537c62.gif
,,
hammer-curl-sm-300x295.jpg
Hepsi 3x12-10-8 Şeklinde

Bacak:
odLvf.jpg
Seated-Leg-Curl-Machine.gif
,,
machine_leg_curl.jpg
Hepsi 3x12-10-8 Şeklinde

Sırt:
barfiks-cekmenin-faydalari.jpg
,
close-frip-chins-curl.jpg
,
Seated_Low_Cable_Row.png
,,
lifefitnessreversefly2.jpg
Hepsi 3x12-10-8 Şeklinde Barfiksler 4x8

Omuz:
Alternate-Dumbbell-Front-Raises.jpg
,,
side-deltoid-machine-jpg.723
, Bazende ARNOLD DUMBBELL PRESS ekliyorum Bunlarda 3x12-10-8 Şeklinde

Tavsiyelerinizi bekliyorum neleri değiştirmeyliyim yada eklemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim

Triceps ve Göğüs aynı gün çalışılmaz Antreman programını yeniden gözden geçir ve Bu işin antreman kısmından daha çok beslenme kısmı önemlidir forumda beslenme bölümüne bakarak bilgi edinebilirsin 1 seneye göre 32 cm kol çok az.

Hareketlerde makineler yerine serbest ağırlıkları daha çok denemelisin. Örnek bir program vermek gerekirse;
1.gün
GÖĞÜS
bench pres-dumbell press
dumbell fly
Incline Dumbbell Press
incline dumbell fly
pullover
BİCEPS
Barbell curl 4x21
Alternate Dumbbell Curl 4x10
dumbbell hammer curl 4x10

2.gün
OMUZ - TRİCEPS
shoulder press
front raise
lateral raise
shrug
lying barbell triceps extensions
one arm triceps extension
push down

3.gün
KANAT-BACAK
lat pull down
rowing machine
wide grip pulldown
close grip pulldown
hack squat
leg press
leg curl
leg extension
Bu tarz bir program kullanabilirsin mesela. 1. ve 3. güne de şu mide hareketlerini ekleyebilirsin.
sit up
crunch
oblik
leg raise

Hareketlerde makineler yerine serbest ağırlıkları daha çok denemelisin. Örnek bir program vermek gerekirse;
1.gün
GÖĞÜS
bench pres-dumbell press
dumbell fly
Incline Dumbbell Press
incline dumbell fly
pullover
BİCEPS
Barbell curl 4x21
Alternate Dumbbell Curl 4x10
dumbbell hammer curl 4x10

2.gün
OMUZ - TRİCEPS
shoulder press
front raise
lateral raise
shrug
lying barbell triceps extensions
one arm triceps extension
push down

3.gün
KANAT-BACAK
lat pull down
rowing machine
wide grip pulldown
close grip pulldown
hack squat
leg press
leg curl
leg extension
Bu tarz bir program kullanabilirsin mesela. 1. ve 3. güne de şu mide hareketlerini ekleyebilirsin.
sit up
crunch
oblik
leg raise

Anladım peki bu hareketleri haftada bir keremi yapmalıyım mesela pazartesi:Göğüs Biceps Salıı off çarşamba OMUZ - TRİCEPS Perşembe off Cuma KANAT-BACAK[DOUBLEPOST=1384452529][/DOUBLEPOST]
Triceps ve Göğüs aynı gün çalışılmaz Antreman programını yeniden gözden geçir ve Bu işin antreman kısmından daha çok beslenme kısmı önemlidir forumda beslenme bölümüne bakarak bilgi edinebilirsin 1 seneye göre 32 cm kol çok az.

Gelişimim bir süreden sonra çok yavaşladı ve bu durum sinirlerimi bozuyor malesef elimden geldiğinde beslememe dikkat ediyorum

Boyun 1.85 se kilo boy oranın düşük en az bi 5 kilo daha almalısın . kaslarım yavaş gelişiyor diyosunda bu boyla 72 kiloda ne kas olur ne hacim . Kendimden biliyorum 1.89 boyla 69 kiloda başladım ama kastan fazla ilk 8 ay hacimlenme önemlidir 69 kilodan 82 kiloya çıktım ben 7 ayda 83 te sabitleyip antreman programını değiştirip daha fazla kas ve güç antremanına başlıcam . Vücut yapını bilmiyorum ama büyük ihtimalle ektomorf yapılısın . Biz ektomorfların Kemikleri uzun ve ince olduğu için Kaslar daha zor gelişir . unutma kaslar kemikle bir bütündür ne kadar kaslı olursan ol güç kastan çok kemiklerle alakalıdır . Ayrıca bu yazdığın program her gün için tek bölgeyi hedef almış . Bence yanlış bir program izliyorsun . Suplement kullanmak gelişimin yavaşladığı yada durduğu yerde gerek diye düşünüyorum . Protein alımını yükseltmelisin

o boya göre kilon az karboyu arttırman lazım karbo artarsa kuvvet verir daha iyi çalışırsın. halterin kilosu artıncada daha hızlı kas yapmaya başlarsın.

Boyun 1.85 se kilo boy oranın düşük en az bi 5 kilo daha almalısın . kaslarım yavaş gelişiyor diyosunda bu boyla 72 kiloda ne kas olur ne hacim . Kendimden biliyorum 1.89 boyla 69 kiloda başladım ama kastan fazla ilk 8 ay hacimlenme önemlidir 69 kilodan 82 kiloya çıktım ben 7 ayda 83 te sabitleyip antreman programını değiştirip daha fazla kas ve güç antremanına başlıcam . Vücut yapını bilmiyorum ama büyük ihtimalle ektomorf yapılısın . Biz ektomorfların Kemikleri uzun ve ince olduğu için Kaslar daha zor gelişir . unutma kaslar kemikle bir bütündür ne kadar kaslı olursan ol güç kastan çok kemiklerle alakalıdır . Ayrıca bu yazdığın program her gün için tek bölgeyi hedef almış . Bence yanlış bir program izliyorsun . Suplement kullanmak gelişimin yavaşladığı yada durduğu yerde gerek diye düşünüyorum . Protein alımını yükseltmelisin
Yazı için teşekkürler dostum ama spora başladığımda gerçekten zayıftım şuanki kilomdan 6-7 kilo daha azdım daha almalımıyım aldıktan sonra dahamı kolay kas inşa ederim? çelimsiz bi yapım yok yani omuz çatım falan geniştir yapı olarak mezomorf bile sayılabilirim ama metabolizmam gerçekten hızlı .Önceki programımda haftada 4 gün gidip her kas grubunu 2 kere çalıştırıyordum yukarda bodyguard isimli arkadaşın yazdığı program nasıl sence.Teşekkürler

Anladım peki bu hareketleri haftada bir keremi yapmalıyım mesela pazartesi:Göğüs Biceps Salıı off çarşamba OMUZ - TRİCEPS Perşembe off Cuma KANAT-BACAK[DOUBLEPOST=1384452529][/DOUBLEPOST]

Aynen , bu program uygundur.
pazartesi:Göğüs Biceps
Salıı off
çarşamba OMUZ - TRİCEPS
Perşembe off
Cuma KANAT-BACAK

Teşekkürler bu programı deneyeceğim[DOUBLEPOST=1384699494][/DOUBLEPOST]
o boya göre kilon az karboyu arttırman lazım karbo artarsa kuvvet verir daha iyi çalışırsın. halterin kilosu artıncada daha hızlı kas yapmaya başlarsın.
Ben genellikle protein yüklenmeye çalışıyorum karboda yüklenicem bundan sonra

Teşekkürler bu programı deneyeceğim[DOUBLEPOST=1384699494][/DOUBLEPOST]
Ben genellikle protein yüklenmeye çalışıyorum karboda yüklenicem bundan sonra
karbosuz olmaz dostum bulk için karbo yüklemen şart dene faydasını görüceksin.

Üyelere kullanıcı adlarıyla hitap ediniz!

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı