Kızarmış yumurta mı haşlanmış yumurtamı

Zenn48

Üye
Arkadaşlar diyet yapıyorum yumurtayı hep haşlayarak yerim ama artık taze köy yumurtası alıyoruz günlük ve o yumurtalar taze olduğu için haşlanınca kabuğu soyarken çok aşırı dağılıyor ve bişeye benzemiyor yumurtayıda kızartırken sadece tavayı yağlıyorum nasıl mangalda ızgarayı yağlıyoruz o şekilde sadece yumurtanın yanmaması için az bi yağ sürüyorum sıkıntı olurmu

Hayır kardeşim çok yüksek ateşte yapmamaya özen göster yağdan neden bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum :) Sür yağı fazlasını peçeteyle alırsın sorun olmaz. Afiyet olsun

Köy yumurtası diyorsan senin güzel tereyağı bulma şansın da vardır. 3 yumurta için koy 1 yemek kaşığı yağ, tadını çıkar :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Köy yumurtası diyorsan senin güzel tereyağı bulma şansın da vardır. 3 yumurta için koy 1 yemek kaşığı yağ, tadını çıkar :)

1 yemek kaşığı fazla değilmi ya :D

Tepeleme değil kaşığın yarısını doldursan yeter tavaya göre. Birde şöyle dene tavayı iyice kızdır, yağ eriyene kadar kısık ateşte devam et. Sonra yumurtayı kır, üstünü kapat ve ateşi kapat. Kendi halinde pişsin. 10 numara oluyor

Back
Yukarı