Kızarmış Tavuk

Arkadaşlar bir yakınım bana bu soruyu sordu araştırdım ve çok enteresan sonuçlara ulaştım

Kızarmış tavuğun yaklaşık %60 lik kısmı yağlı ve lezzetli bir ete sahip kalan %40 lık kısmı ise yağsız ve lezzetsiz ama protein değeri yüksek göğüs kısmından oluşuyor

Bana göre diyet döneminde 1 öğünde yarım kızarmış tavuğu (derisiz) yemenin bir sakıncası olmaz ama hocalarımızdan ve siz değerli arkadaşlarımdan yorumlarınızı bekliyorum
 
Valla ben hep fırında ya da haşlama tarzı sebzeli yaptırıyorum anneme
kızarmış tavuk yapacağı zaman annem benimkini ayırır.
bende çok seneler önce okumuştum,kızarmış tarzı şeyler yemenin,verilen kiloları kat kat aldıracağı yazıyordu..
 
kardeşim piliç çevirmenin halk arasındaki adı kızarmış tavuk , yani bildiğin kızartma değil
 
Sanırsam ekstradan yağ kullanmıyolar ve etin kendi yağıyla piştiği için bizim yediğimiz göğüs haşlamadan daha lezzetli oluyor. Mesela bütün tavuk haşlandığı zaman tadı bana daha güzel geliyor sırf göğüs haşlamaya nazaran. Senin dediğin olayda da lezzet olayını geliştiren faktör bu olsa gerek firebird :)
 
benim bu soruya en güzel cevabı saydam abi verir bence
 
Kendi yağıyla kızarıyorsa haşlanmış tavuğa göre daha fazla kalori taşımaz. Diyet bile yapılsa günde 150 gr beyaz et veya 100 gr kırmızı et tüketilmesi önerilir zaten. Kızarmış tavuk bu ihtiyacın giderilmesi açısından son derece lezzetli bir seçenek.
 
Kızarmış tavuk pişirilirken benim bildiğim tavuğun kızarması için derisine yağ sürülür ve hatta deri içerisini de lezzetlenmesi açısından yağ eklenir.

Ayrıca haşlama yöntemiyle pişirmede, tavuğun yağı haşlama suyuna karışır ve tavuk nispeten yağsız olur.
Ancak kızarmış tavukta özellikle de derisiyle piştiğinden tavuğun yağı içerisinde kalıyor ve daha kalorili tüketmiş oluyoruz.

Yine de konuyu araştırırsanız daha tatmin edici olur.
Ben sadece bildiklerimi paylaştım.
Ciddi bir araştırma yapmadım.
 
Bugüne kadar beni hiç yanıltmayan, artık kalıplaşmış bir söz:

Yağ varsa lezzet vardır.

Lezzetli olan birşeyin şekersiz veya yağsız olması mümkün değil; biber salçası hariç :p

Bana kalırsa kızarmış tavuk o kadar masum değil.
 
Diyet programına uymalısınız. Şöyle birşey var, haftada bir kez tek bir öğünde istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Hızlı olan metabolizmanıza, bu tek öğün ağır gelmeyecektir. Ama diğer öğünlerde diyete aynen devam.
 
Kızarmış Piliç

Carrefour ' dan 6 TL karşılığında tüm kızarmış piliç alıyorum. Bu kızartılmış tavuğun protein değerinde değişiklik olması muhtemel midir?
 
Valla ben hep fırında ya da haşlama tarzı sebzeli yaptırıyorum anneme
kızarmış tavuk yapacağı zaman annem benimkini ayırır.
bende çok seneler önce okumuştum,kızarmış tarzı şeyler yemenin,verilen kiloları kat kat aldıracağı yazıyordu..

beslenme ile ilgili konulari okuyorumda hep annemizin yemek yapmasindan bahsediyoruz
kendi yemegimizi kendimiz yapalim artik :) bagimsiz olarak cünki biz günde 6 ögün yemek yememiz lazim ek is cikartmayalim annelerimize

firini acacagiz 200 dereceye firin posetleri var tavugu icine koyup cok az tereyagi agzini baglayin firina hepsi bukadar maliyati
bir paket sigara parasi

yada sicak suyun icine bolca yikanmis tavugu atin hepsi bu

herkese afiyet olsun
 
Back
Yukarı