Kıymanın Yağ Oranı

merhaba arkadaşlar bügün kasaba gittim en yağsız kıymasını istedim. makinayı temizledikten sonra bana linkteki kıymayı veredi.

benim gözüme yağlı gibi göründü annem yağsız bu kıyma dedi. soğan ve biberin suyuyla kavurdum yağ eklemeden.

yedim kıymayı ağzıma yağsız geldi kuruydu sizce yağ oranı kaçtır ve ortalama kalorisi ?

https://hizliresim.com/ySZqLs

Yağ oranı %5.75 kalorisi 198kcal/100gr....

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yağlı kıyma genelde %20
Orta yağlı %12
Yağsız %7 civarı yağ oranı olur.
En azından carrefour ve Migros un kendi kıymalarında belirttiği bu. Fotoğrafdan bilemeyiz ama kasabına güveniyorsan %7 alabilirsin

Sihirli küreme baktım. Sorduğun sorunun cevabı bilinecek gibi değil.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayır yani demek istediğim nasıl anlıyc
Yağlı kıyma genelde %20
Orta yağlı %12
Yağsız %7 civarı yağ oranı olur.
En azından carrefour ve Migros un kendi kıymalarında belirttiği bu. Fotoğrafdan bilemeyiz ama kasabına güveniyorsan %7 alabilirsin

güveniyorum kasaba önümde en kırmızı etlerden birini seçip çekti kıymayı yağ oranını %7 galiba kavurdum yağlı da değildi pilav yağlanmadı :)

Kiyma yag orani hesaplayacak kadar promusun buldun kiymayi ye afiyet olsun madem yagdan emin degilsin o gün basit karbonhidrat alimini azaltabilirsin nede olsa yukselmis insulinle yağ bir araya gelmez

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostum pondyuma çıkmayacaksın kıyma varsa ye fazla detaya takılma bu dikkati karbonhidratlar üstünde göster

Alması gerekenden 20 gram fazla yağ alsa (bulk yaptığı yüksek karbonhidrat dönemi) gereksiz yağlanır. Adam buna önem veriyor, hızlı yağlanmak istemiyor demek ki, pro mu olması lazım bunları hesaplamak için? Herkes ortalıkta bulk yapıyorum diye %20-25 yağ oranında geziyor nedeni belli işte makro saymazsınız 3 ay bulk yaparsınız 1 kilo kas 3 kilo yağ alırsınız sonra bir de definisyona girer o kazandığınız kası da kaybedersiniz 1 sene sonra ben neden hiç gelişemedim diye yakınırsınız.
Devam et dostum makrolarını saymaya sen, bakma pro musun boşver makro saymayı diyenlere

Alması gerekenden 20 gram fazla yağ alsa (bulk yaptığı yüksek karbonhidrat dönemi) gereksiz yağlanır. Adam buna önem veriyor, hızlı yağlanmak istemiyor demek ki, pro mu olması lazım bunları hesaplamak için? Herkes ortalıkta bulk yapıyorum diye %20-25 yağ oranında geziyor nedeni belli işte makro saymazsınız 3 ay bulk yaparsınız 1 kilo kas 3 kilo yağ alırsınız sonra bir de definisyona girer o kazandığınız kası da kaybedersiniz 1 sene sonra ben neden hiç gelişemedim diye yakınırsınız.
Devam et dostum makrolarını saymaya sen, bakma pro musun boşver makro saymayı diyenlere
SENİ YAĞLANDIRAN şey yağ değildir daha bunu bilmiyorsun,adamın yediği yağ ile vücudundaki yağ aynı madde zanneden broscience cı birisin
senin mantığına göre hareket etseydi millet ketojenik diyetle yürüyen tereyağına dönerdi git biraz glisemik index-glisemik yük vs bunları araştır.....ya da araştırma devam 4x10 a

SENİ YAĞLANDIRAN şey yağ değildir daha bunu bilmiyorsun,adamın yediği yağ ile vücudundaki yağ aynı madde zanneden broscience cı birisin
senin mantığına göre hareket etseydi millet ketojenik diyetle yürüyen tereyağına dönerdi git biraz glisemik index-glisemik yük vs bunları araştır.....ya da araştırma devam 4x10 a
Gözlerin mi bozuk yoksa gerçekten hiç bir şey bilmiyor musun? Yüksek karb aldığı dönem diye özellikle belirttiğim yazıyı okumadın mı parantez içindeki? :D
yüksek karb + yüksek yağ + kalori fazlalığı = yağlanma,
düşük karb + yüksek yağ + kalori açığı = yağ yakımı
Önce basit makro oyunlarını öğren sonra gel bana ders vermeye çalış

Bulkda yağlanmak istemiyorsanız
Yağsız kas kütlesi 2x-2.75x protein
Vücut ağırlığı 0.75x - 1.25x yağ (bu aralıkta olmalı kimi kolay yağlanır o yüzden 1x'den az tutmalı) (hardgainerler 1.25x e kadar zorlayabilir)
Geriye kalan gerekli kalori de karbonhidrattan karşılanır.

Back
Yukarı