Kısa süre yüksek doz mu, uzun süre düşük doz mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan car_26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

car_26

Üye
çoğu protein tozu kutusunun üzerinde genelde günce 2 ölçek ant. önce ve sonra,
sabah kalkınca ve ant. sonra gibi ibareler yazar.
bu dozu biraz daha arttırıp, yani örneğin günde 2 ölçek alarak 2 ay gidecek bir protein tozunu günde 4 ölçek yapıp 1 ayda bitecek şekilde alırsak hangi türde daha iyi etki gözlemleriz ?

protein tozları ek besindir genelde ihtiyacımız olan proteini doğal besinlerden karşılayamadığımız zaman protein tozlarına başvururuz. Atıyorum senin protein ihtiyacın 150 gram ise sen 2 ölcek alıp 150 gram protein alman ile 4 ölcek alıp 150 gram protein alman arasında hiç bir fark yok.

Konuyu açmamdaki sebep salonda çalışan diğer arkadaşlar 3 gün 1 ölçek, sonra 2 ölçeğe çıkart vücuda öyle patlama yaşatırsın tarzında konuşmaları.
Birde geçen günlerde anabolic streoid bölümünde normal dozdan yüksek doz alan bir arkadaş gördüm.(normali 250 ise 400 alıyordu misal.) Buda kafamı karıştırmadı değil

Önemli olan çalışmanın içeriğidir doğru hareket doğru beslenme doğru ağırlık olduktan sonra fazal dozaja gerek yok bence :) Diğerleri ilede patlama yaşatırsın

O birazda senin vücudun ile alakalı senin kilon 100 Yağ oranın %10 dur örneğin. Sana gerekir 250 gram protein misal.

O zaman bu ölçüyü arttırabilirsin. Ancak 80 90 kilo bir kişinin günde 3 4 ölçek alması uygun değil.

Çünkü supplementlerden alınan protein günlük protein alımının %20 sini geçmemesi lazım.

Konuyu açmamdaki sebep salonda çalışan diğer arkadaşlar 3 gün 1 ölçek, sonra 2 ölçeğe çıkart vücuda öyle patlama yaşatırsın tarzında konuşmaları.
Birde geçen günlerde anabolic streoid bölümünde normal dozdan yüksek doz alan bir arkadaş gördüm.(normali 250 ise 400 alıyordu misal.) Buda kafamı karıştırmadı değil

Anabolikler ile supplementleri karsilastirma yapmayi aklindan bile gecirme.

Anaboliklerde dozlar vs cok karisik durumdur.

Supplementler ise basit, normal beslenmende eksik olani tamamlarsin olur biter, abartirsan da bir faydasi olmaz zaten.

Back
Yukarı