kürek kemiklerinin arasındaki kaslar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diego7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
okuduğum bi yazıya göre kızların büyük bi çoğunluğunun en çok beğendiği bölge o sırtta 2 kürek kemiği arasındaki boşlukmuş

Umur35'e katılıyorum. Shrug egzersizi daha çok üst trapezleri çalıştırıyor. Bu bakımdan Rowing egzersizleri daha uygun olur.

Benim önerim Barbell row u geniş tutuşla yapman. Çünkü burada amaç sırtın iç kısımlarını çalıştırmak.

Rowing egzersizleri ne kadar dar tutuşla yapılırsa etki de o kadar sırtın dış kısımlarına kayıyor.
dün geniş tutuş barbell row yaptım bugün sırtımda o bölgenin çalıştığını hissediyorum tatlı bir ağrı var:)

Yanlız ılk baslarda 5er kg fılan tak bara hafıf calıs..

Hareketın formunu ogren once.. Kanatlara, alt trapeze nasıl optımum sekılde vurdururum dıye..
Sonra yavas yavas agır calısmaya baslarsın.. ;)

Yanlız ılk baslarda 5er kg fılan tak bara hafıf calıs..

Hareketın formunu ogren once.. Kanatlara, alt trapeze nasıl optımum sekılde vurdururum dıye..
Sonra yavas yavas agır calısmaya baslarsın.. ;)
Daha önce de yapıyordum ama daha çok inverted row yapıyordum,istediğim gibi gelişmeyince farklı bir hareket yapaıym dedim,dün ez barda 17kg ile yaptım. Eh çalıştığını hissettim:) bundan sonra sırt günlerinde ilk barbell row yapacağım,taze gücü bu bölgede harcayacağım.

Arkadaşlar hala ısrarla d.row barbel row demektesiniz. Bunu diyorsunuz çünkü o hareketin o bölgeyi etkilediğini biliyorsunuz.

Fakat sadece o bölgenin etkilenmesi yetmiyor. Kas sistemini bilsekte iskelet sisteminin hareketlerini de bilmek gerekir iskelet sistemi hareketlerinde skapulanın bir görevi humerusun öne, yana, yukarı, çekme ya da itme hareketlerinde dairesel hareket ederek humerusa alan kazandırıyor.

Bu dairesel hareketi sırt, omuz, bel ve göğüs hareketinde sağlıyor

bu hareketi orjinal olarak anlatırsak skapulanın subakromionun (humerusun başı) hareketlerinde acremiona (scapulayı humerusa bağlayan boşluk) yön vermesidir.

Son düzenleme:
Back
Yukarı