Selam,
Öncelikle geçmiş olsun. İnşaallah Yunus tekrar sağlığına kavuşacak.
Balık yağı hakkında bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Bende bir süredir kaliteli bir balık yağı preparatı arıyordum. Balık yağının fiyatını belirleyen değerler saflaştırma yöntemi (varsa bazıları konsantre bazı moleküler distilasyon ile elde ediliyor) ve esansiyel yağ asitlerinden EPA/DHA oranı.
Benim bulduğum en yüksek oran "Natural Factors, RxOmega-3 Factors Liquid Pharmaceutical Grade, 750 mg (8 fl oz)" diye bir üründe.
http://www.iherb.com/store/ProductDetails.aspx?c=Herbs&pid=NFS-03574
Ürünün 1 kaşığında (sıvı ürün, 5 ml) EPA 1500 mg/DHA 750 mg var. (ör: "Marincap" EPA/DHA 90mg/60mg, "Solgar Omega-3 700 Mg" 360mg/240mg ) jelatin haplarla karşılaştırıldığında gerçekten çok yüksek değerler. Ürün 237ml lik şişede satılıyor, yani bir şişeden 47 doz almak mümkün. Fiyatı $24.05. Ben
www.iherb.com sitesinden 2 şişe ısmarlamıştım, UPS nakliye ile toplam $74 a geldi. Bu neredeyse 3 aylık doz. Şişe üzerinde 12 yaşından küçük çocuklar için yarım kaşık, 2.5ml yazıyor, o zaman 6 aylık doz olur. Ürünün dezavantajı ağıza alındığında balık tadı vermesi. Bu Yunus için problem olabilir.
Tat konusunda "Carlson, The Very Finest Fish Oil, 500 ml" diye bir ürün var, aslında ilk önce bu ürünü buldum sonra diğer ürün 2 kat daha konsantre, nakliye masrafı az olur diye RxOmega'yı seçtim. Carlson'un 5ml sinde EPA/DHA 800mg /500mg, tadının balıktan çok limon gibi olduğunu söylüyorlar, bir de bu ürün en iyi tat ödülünü almış. Günde 5 ml kullanırsanız 100 gün gider. Fiyatı $23.14. UPS nakliyesi $25.90.
http://www.iherb.com/store/ProductDetails.aspx?c=Herbs&pid=CAR-01545
Eczacılık okuduğum için (şubatta mezun oluyorum İnşaallah.) firmalar konusunda titiz davranıyorum. 2 firmada en iyi firmalar. RxOmega üretimde GMP standartlarını kullanıyormuş, bu ilaç titizliğinde üretim demek. Carlson ise yağ en taze şekilde sunulsun diye Norveç'te ambalajlıyormuş. Solgar ülkemizde yaygın bir firma ama kalitesi hakkında tam bir fikrim yok. Ben bu iki firmayı balık yağında geçebileceğini sanmıyorum.
www.iherb.com sitesinde pek çok ek besin ürünü var. Bu sitenin özelliği fiyatlarının uygun olması, yurtdışına sipariş kabul etmesi, birde ucuz UPS nakliye hizmeti sağlaması.UPS normal hava postasından 5-6 dolar daha pahalı ama kısa sürede geliyor, (Benim paketim 3 günde geldi.) gümrükte sorun çıkma olasılığı daha az, ve paketi internetten takip edilebiliyor.
Gümrüğe gıda tarzı şeyler içeren bir paketiniz takılırsa (takılmayadabilir) prosedür olarak paketi bekletip sizi çağırıyorlar, siz gidince gerekli yere (Ankara'da valiliğe) bir dilekçe yazıyorlar, (yazmama gibi bir şansları yok galiba, yani paketinizi gümrükte içinde ek besin var diye ilk aşamada geri gönderilmemesi lazım.) paket içindeki besinler uygun mudur değil midir, ilaç mıdır, sakıncalı mıdır diye. Eğer dilekçeye uygun diye cevap gelirse paketinizi veriyorlar. Tabi belirli ücretleri sizden alabilirler. Paketinizi vermezlerse, iade edilmesini istersiniz. Paket göndericiye geri gittiğinde size paranızın nakliye hariç kısmını iade eder. Gümrükte paketin yanması diye birşey olmaması lazım, ben yurtdışına belki 100 den fazla sipariş vermişimdir, böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Gümrüğe gidip gelmeside, bunları anlatmaya çalışmak kadar sıkıcı şeyler. Zaten her paket gümrükte durdurulmuyor. O yüzden en iyisi gümrüğe takılmayacak şekilde sipariş vermek.
Gümrüğe hiç takılmamak için paketin değerinin nakliye dahil 100 euro yu geçmemesi lazım, çok büyük ve çok ağır olmaması lazım... O yüzden kısaca bir üründen az miktarda (max.2) fazla ağır olmayacak şekilde (ben şahsen 1.5 kg geçmemeye çalışıyorum) hızlı bir posta servisi ile ısmarlayabilirsiniz. Sorun çıkmayacaktır.
Bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım. İsterseniz CoEnzim Q10 ürünlerinide araştırabilirim, yada siparişte sorun yaşarsanız yardım edebilirim. Tekrardan geçmiş olsun, sizin için dua edeceğim.
Emre,
(Saat çok geç oldu, yazım hataları yapmışsam özür dilerim.)