Köpeğim var kas yapmasını istiyorum...

Arkadaşlar köpeğim var 5 aylık gelişmesini bitirmesine çok olmasına rahmen şimdiden onun kaslarını geliştirmek için burda bir konu açayım dedim acaba köpeğim vücudu gelişimini bitirdikden sonra kas yapmak için neler yapmalıdır ? benim bu konuda bilgim sınırlı springpole yaptırmak , ağırlık çektirmek (ilerlenirse araba çektirmek) , dişleri için lastikleri ısırtarak taşıtmak... başka neler olabilir?

İyi besle, bol bol koştur.

agırlık al boyun agırlıgı ve vucut agırlıgı var kademeli artırırıyorsun .Ama kesinlikle kucukken yapma kemik gelisimine zarar veririsin.

Bende bir rottweiler sahibiyim, eziyet etme hayvana; bol bol yürüsün yeter.

bende öyle yapıyorum o ağırlık işi daha vücud gelişimi yapmadan yapılırsa zararlıymış...ayrıca köpeğimi çok seviyorum yüzdürmek dışında çoğu sporu yapabiliriz esasında hergün yürüyüş yapıyoruz...kedileri peşliyor felan ama çok enerjisi var yani köpeğimi görseniz anlarsınız yani atamıyor enerjiyi yürümek koşmak felan yani sarmıyor onu yorulmuyor diyim size köpeğim...köpeğime hiç bir zaman eziyet etmem ama yani egzersizi biraz artırsam köpeğim hem o enerjiyi güzel atsa hemde kas olsa diye düşünmüştümde bizim egzersizlerimiz anca yürüyüş , koşu ... :( başka fikirleriniz varsa merakla bekliyorum arkadaşlar , springpole yaptırıcam 18 aylık olmadan yaptırmamalıymışız vücuduna zararlı gelirmiş...valla benim kadar iyi besleniyor :)

SSUO'ya katılıyorum, köpeğinize eziyet etmeyin, araba çektirmek falan...

Gelişme çağındaki bütün köpeklerin enerjisi fazladır zaten, hele bir de cinsi hiperaktifse ne kadar uğraşırsanız uğraşın enerjisini tüketemezsiniz, boşuna üzülmeyin.

Köpeğinizin veteriner kontrolünde doğru beslenmesine dikkat edin, birlikte koşun, yazları yüzdürün vs. yeterlidir. Bir de tavuk insanlar için güzel protein kaynağı diye tavuk dayamayın hayvana. Her veteriner söyler zaten bunu. Tavuğun tadını alan köpek bir daha kolay kolay mamaya bakmıyor, özellikle akşam herkes yemeğini yerken. Yaşı ilerledikçe mamadan ziyade yemek artıklarıyla beslenen (özellikle tavuk) köpeklerde eklem sorunları görülüyor. O yüzden aşırıya kaçmadan, doğru şekilde besleyip, yürüyüşe çıkarsanız yeterli olacaktır, sizin için de kardiyo olur.

Bir arkkadaşımın Dogo'su vardı,kumlu torba ağırlıklar var 10-15 kilobağlıyordu hayvanın üstüne koşuya çıkarttırıyordu oyun oynatıyordu.Bayada gelişti hayvan vallahi. Tavsiye ederim.

Hem sen hem köpecik kas yaparsa yazın fln çok şekil durur gezdirirken..

köpekten pek anlamam ama yüzdür koştur iyi beslemeye çalış hayvanı yağlandırmadan, bence bişeyler çıkacaktır ortaya..

kardeşim kaykay en iyi çözüm kaykay benimde dişi bir kurzhaarım vardı.böyle binerdim kaykaya yada patende olabilir bel tasmasını takardım başlardık gezmeye normalde dağda 8,9 saat aralıksız koşan köpek 2,3 saat te kesilirdi.tabi sonları gelişti.yani dış görünüş olarak değilde.köpeğin gücü artıyor.birde ünlü bir köpek satıcısı abim var mahmut limnili o da öneriyor köpeğe işkembe ver.inanılmaz yararlıymış köpeklere.

Bence köpeğin ilk 6 ay beslenmesi çok önemli. Hatda 1 yıl. Bende golden var. Görenler golden demiyor. 1 yıl boyunca kendim kasaptan ona et kemik alıp hazırladım. Yurt dışından özel mamalar getirttim. Ve şimdi golden olmasına rağmen çok iri ( obez değil ). Görenler golden demiyor açıkcası. Irkından da olsa gerek suyu çok seviyor. Yazları 2 günde bir denize giriyor. Düzenli yürüyüşünü yapıyor. Kışlarıda su birikintisi görünce giriyor istemesem bile :) Köpeğin kaslı olması antremana ve beslenmeye bakıyor açıkcası. Ama bence beslenmeyi ön planda tut. Ve tabi unutma köpek kaslı olacak diye ona eziyet etme arkadaşın dediği gibi :)

en iyisi suplument kürü karıştır mamaya tribulus :D... Şaka şaka bende pit var lastik var bahçede duvara monteli bir makarayla (Eskiden un çuvallarını çatıya böyle taşırlarmış ordan alıp oraya taktım altında 2 tane bizim araba yerine koyduğumuz beton dolu kovalar var onların içine gömdüm zinciri kendisi gidip çekiştiriyor alıştı artık ... Boyun kasları muhteşem oldu mesela ona bide sivri dişli zincir yaptırdım kasıla kasıla dolanıyor :D ( isim=Kabus)

en iyisi suplument kürü karıştır mamaya tribulus :D... Şaka şaka bende pit var lastik var bahçede duvara monteli bir makarayla (Eskiden un çuvallarını çatıya böyle taşırlarmış ordan alıp oraya taktım altında 2 tane bizim araba yerine koyduğumuz beton dolu kovalar var onların içine gömdüm zinciri kendisi gidip çekiştiriyor alıştı artık ... Boyun kasları muhteşem oldu mesela ona bide sivri dişli zincir yaptırdım kasıla kasıla dolanıyor :D ( isim=Kabus)

pitbullarla ilgili bi çok hikaye duydum canavar köpek diye de bilindiği için ağzı olan onun hakkında konuşuyor.. Mesela bi arkadaşım pitbullarda tıpkı insanlar gibi yaşlanınca bunar ve sahibini bile parçalayabilir demişti bu ne derece doğru?
en azından sen foruma yorum yazdığına göre senin başına böyle bişey gelmemiş.. (:

p.m. den cevapla istersen offtopic olmasın..

spor salonuna yazdır köpeği ama paradan kaçınma şöyle iyi bir salona yazdır doğru supplement desteği ve iyi bir çalışma proğramıyla yakın zamanda köpeğin animal olimpia ya katılacak seviyeye gelir ama birde köpeğe sormak lazım belki fitness vücut istiyordur değil mi onunda haklarına saygı duymak lazım.

Back
Yukarı